Δωρεάν Μετακίνηση Ανέργων στα ΜΜΜ του ΟΑΣΑ.

Συνεντεύξεις

Συνέντευξη Κώστας Μαντζουράνης: Με στόχο την κοινωνία των κτηνοτρόφων

rejoin kthnnΠήρε το όνομά της από το τελετουργικό των Ελευσίνιων Μυστηρίων και την έμπνευση για τη δημιουργία της από τις ιδεατές κοινωνίες που επιχειρούσαν στο μακρινό παρελθόν. Βασίζεται στην υπαρκτή ανάγκη των αγροτών, και δη των κτηνοτρόφων, να μην αντιμετωπίζονται ως πολίτες «β κατηγορίας» και την πολυπόθητη προοπτική να περιοριστούν οι μεσάζοντες στη διατροφική αλυσίδα. Ξεκίνησε από την ανάγκη του Κτηνοτροφικού Συλλόγου Περιφέρειας Αττικής να επιβιώσει και να εξελιχθεί ο κλάδος στο λεκανοπέδιο...

Περισσότερα...

Λιακάδα με γεύση όνειρο «Mentaleaty»: Από τα σκοτάδια του νου στις φωτεινές γεύσεις

rejoin liakadaΣωτήρης Κουπίδης: Η ενσυναίσθηση στο πιάτο μαςΣύνθημα: «Μπαίνω στα παπούτσια σου». Σύνθεση: Εργαζόμενοι από τον γενικό πληθυσμό και από τις ευπαθείς ομάδες, συγκεκριμένα: άτομα με ψυχοκοινωνικά προβλήματα. Μέλημα: Υγιεινό, γευστικό φαγητό από την ασιατική κουζίνα. Πεποίθηση: «Όλοι οι άνθρωποι είμαστε διαφορετικοί». Τακτική: Αλληλοβοήθεια και ενσυναίσθηση. Αποτέλεσμα: Το γκρέμισμα των στερεοτύπων και η αλλαγή νοοτροπίας. Τραγούδι που τους εκπροσωπεί: «Imagine» του Τζον Λένον....

Περισσότερα...

Συνέντευξη: Με τα μάτια του άλλου

rejoin matia allouΗ πολυχρωμία είναι το βασικό συστατικό και η κυρίαρχη αντίληψη. Τόσο, που κανείς, ακόμη κι αν είναι περαστικός ή βιαστικός επισκέπτης, δεν νοιάζεται εάν δίπλα του περνά κάποιος Άραβας, απέναντί του κάθεται ένας Αφρικανός και πίσω του βρίσκεται μία Ελληνίδα. Το μόνο που διαφέρει στο συγκεκριμένο σκηνικό είναι πως οι άνθρωποι ενδιαφέρονται για τον Χασάν, τον Μαχμούτ, τον Μάριο, τον Αμπντούλ (τα ονόματα είναι τυχαία) κι όχι για τον Σύριο, τον Έλληνα, τον Ιρανό και τον Αφρικανό. Το μόνο που...

Περισσότερα...

Κρεοπώλες με γραβάτα

rejoin meat proΚατερίνα Μπράλιου: Για τη Meat Pro οι κρεοπώλες είναι καλλιτέχνεςΜοιάζει με χειρουργείο λίγο πριν την επέμβαση: αποστειρωμένο, πεντακάθαρο, σε απόλυτη τάξη. Όμως είναι σχολή και μάλιστα κρεοπωλών. Μία σχολή, η πρώτη ιδιωτική σχολή εκπαίδευσης κρεοπωλών στην Ελλάδα, που, κατά πώς διαφημίζει, έχει στόχο την πρωτοπορία στην εκπαίδευση και στην έρευνα στον τομέα του κρέατος. Μία σχολή, η Meat Pro, που σίγουρα επιχειρεί να αλλάξει τα δεδομένα στο επάγγελμα με τις ματωμένες ποδιές.Η Meat Pro...

Περισσότερα...

Συνέντευξη «NO HATE SPEECH MOVEMENT» - Λογική και ευαισθησία

rejoin love hateΕίναι κρυμμένη στα σκοτεινά δωμάτια του μυαλού μας. Είναι καταχωνιασμένη στις πιο κρυφές γωνιές της ψυχής μας. Δηλητηριάζει την καθημερινότητα, τις σχέσεις και τους εαυτούς μας. Γεμίζει τα κανάλια του διαδικτύου και «κάνει πάρτι» στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Τη λένε «ρητορική του μίσους» και δεν αφήνει κανέναν αλώβητο στο πέρασμά της. Αφορά σε νέους, ενήλικες και μεσήλικες και απαντάται σε κάθε έκφραση λόγου εντός και εκτός ίντερνετ. Μοιάζει να έχει τρομακτική δύναμη, αλλά και ιδιαίτερη...

Περισσότερα...

Συνέντευξη: Biorecycling Ltd.: Τίποτα δεν πάει χαμένο

rejoin apovΝεκτάριος Χατζάκης: Συλλέκτης πολύτιμων επιλογώνΥπήρξε στέλεχος επιχειρήσεων, διευθυντής προσωπικού σε μεγάλες εταιρίες, κουστουμαρισμένος και με μανικετόκουμπα να συμπληρώνουν την άψογη, καθώς πρέπει εμφάνιση. Καθόταν σε καλογυαλισμένα ευρύχωρα γραφεία και δεν άφηνε ούτε κόκκο σκόνης να λερώνει τα πέτα του σακακιού του.Τώρα παραμένει ευπαρουσίαστος και καθαρός, αλλά το γραφείο του μυρίζει ψαρίλα! Από «μεγαλοστέλεχος με μανικετόκουμπα» έγινε «σκουπιδιάρης», όπως λέει ο ίδιος...

Περισσότερα...

Όταν η οικολογική συνείδηση αποκτά σπίτι

rejoin oikolΕίναι παιδί της πόλης, αλλά αδυνατεί να ζει χωρίς πράσινο και φύση. Σπούδασε το περιβάλλον και τους τρόπους προστασίας του, αλλά διαπραγματεύεται την πώληση και την ενοικίαση των τσιμεντένιων διαμερισμάτων της πόλης. Σπούδασε Περιβαλλοντικό Δίκαιο στη σχολή Νομικών, Πολιτικών και Οικονομικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αθηνών, αλλά είναι μεσίτρια.Η Κωνσταντίνα Μπίμπα είναι η εμπνεύστρια και η ιδιοκτήτρια της Eco Expert Real Estate, μίας μεσιτικής εταιρίας που υποστηρίζει με πάθος τις...

Περισσότερα...

Οι γεύσεις της Ελλάδας αποκτούν κοινωνικό χαρακτήρα από την WISE GREECE.

rejoin wise greece foto1Περισσότεροι από 100 έλληνες παραγωγοί και 700 ελληνικά προϊόντα ενώνονται κάτω από τη στέγη της Wise Greece, με σκοπό να αναδείξουν το πρόσωπο της Ελλάδας που βοηθά, που νοιάζεται, που προσφέρει και δημιουργεί. H Wise Greece δεν αναδεικνύει απλά το γαστρονομικό πλούτο της Ελλάδας, με το να βοηθάει τους έλληνες παραγωγούς να προωθήσουν τα προϊόντα τους τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό. Πολύ περισσότερο εξασφαλίζει φαγητό για συνανθρώπους μας που σήμερα το έχουν ανάγκη. Η Μελίνα...

Περισσότερα...

Κτηνοτροφική μονάδα Κοντογιάννη: Αλλαγή νοοτροπίας

rejoin synent nootrΔίνει την εντύπωση ανθρώπου «έξω καρδιά». Είναι αποδεδειγμένα φιλόξενη. Παραμένει χαμογελαστή παρά τα στραπάτσα. Παραδέχεται χωρίς υπεκφυγές ότι οι κτηνοτρόφοι πρέπει να αλλάξουν νοοτροπία, να κοινωνικοποιηθούν και να εκπαιδευτούν, αλλά δεν μασά τα λόγια της όταν μιλά για την «αιώνια» κόντρα αγροτών και αστών. Αγαπά με πάθος τη δουλειά της και ονειρεύεται αυτόχθονα φυλή προβάτων.Είναι γραμματέας του Κτηνοτροφικού Συλλόγου Περιφέρειας Αττικής «Άγιος Γεώργιος» και συνεχίζει με τον αδελφό...

Περισσότερα...

Το Solidarity Mission μειώνει τη νεανική ανεργία.

rejoin solidarity incubator fotoΤο Solidarity Mission είναι η νέα θερμοκοιτίδα που δημιουργήθηκε στην Αθήνα και έχει έρθει προκειμένου να υποστηρίξει τις νέες κοινωνικές επιχειρήσεις και κοινωνικές καινοτομίες. Σκοπός τους δεν είναι απλά να βοηθήσουν επιχειρήσεις, αλλά να λύσουν κοινωνικά προβλήματα και να δημιουργεί νέες θέσεις εργασίας. Ο κ. Απόστολος Παπαλεξίου, ιδρυτής του κέντρου βιώσιμης κοινωνικής επιχειρηματικότητας Solidarity Mission μας μιλάει για την κοινωνική επιχειρηματικότητα, την θερμοκοιτίδα αλλά και τα...

Περισσότερα...

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookie από το Google για την παροχή των υπηρεσιών του, για την εξατομίκευση διαφημίσεων και για την ανάλυση της επισκεψιμότητας.
Η Google κοινοποιεί πληροφορίες σχετικά με την από μέρους σας χρήση αυτού του ιστότοπου. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookie.