Δωρεάν Μετακίνηση Ανέργων στα ΜΜΜ του ΟΑΣΑ.

Επιχειρηματική αποτυχία! Και λοιπόν;

rejoin fail

Κάποτε ρώτησαν τον Thomas Edison πώς αισθάνεται έπειτα από 10.000 αποτυχημένες προσπάθειες να κάνει τον γλόμπο φωτός να ανάψει. Εκείνος αποκρίθηκε πως ανακάλυψε 10.000 τρόπους με τους οποίους δεν ανάβει ο γλόμπος.
Τι σημαίνει «αποτυχία»; Ποιος θεωρείται αποτυχημένος; Διδάσκει κάτι η αποτυχία ή όχι; Και πόσο απέχει από την επιτυχία;

 Η ιστορία έχει στο ενεργητικό της πολλά πρόσωπα τα οποία είτε θεωρήθηκαν «αποτυχημένα» στον χώρο τους είτε μέσω μίας «αποτυχίας» διαμόρφωσαν τη σημερινή πραγματικότητα. Ο απολυμένος από την ίδια του την εταιρία Steve Jobs, ο αδύναμος μαθησιακά Albert Einstein, ακόμα και ο πεπεισμένος πως βρήκε την Ινδία Χριστόφορος Κολόμβος.

Πολλά ρητά έχουν ειπωθεί για την αποτυχία. Ένα από αυτά θέλει την αποτυχία να είναι το πρώτο σκαλοπάτι για την επιτυχία. Σωστό ίσως υπό μία έννοια. Πάντοτε, όταν γίνεται αρχή για κάτι, δεν γνωρίζεις πολλά πράγματα. Ακαδημαϊκά ίσως ναι. Μπορεί να έχεις ακόμα και το τεχνικό υπόβαθρο ή εν γένει το know how, όμως πάντα η πράξη κρύβει απρόοπτα και εκπλήξεις. Σημασία έχει να το τολμήσεις. «Fortuna favet fortibus», όπως έλεγαν και οι Λατίνοι.

 Σύμφωνα με τα παραπάνω, ο επιχειρηματίας υπολογίζει (και θα πρέπει να υπολογίζει) πάντα το ενδεχόμενο αποτυχίας και μάλιστα είναι χαρακτη- ριστικό πως 9 στις 10 νεοφυείς επιχειρήσεις αποτυγχάνουν. Κανένας όμως δεν ξεκινά να ανεβαίνει μία σκάλα για να μην ανέβει όροφο. Σαφώς υπάρχει ο φόβος για αποτυχία, όμως υπερέχει η απόκτηση γνώσεων και εμπειριών οι οποίες προέρχονται από τη δραστηριοποίηση. Δεν έχει σημασία πώς και πότε θα ξεκινήσεις, απλώς ξεκίνα.

 Και ας μην ξεχνάμε πως σημασία δεν έχει πάντα ο προορισμός, άλλα η ίδια η διαδρομή. Και ειδικά ένας επιχειρηματίας γνωρίζει πως μια απόσταση μεταξύ Α και Β δεν είναι πάντα ευθεία. Αντιθέτως διέπεται από σκαμπανεβάσματα και απρόοπτα. Ο δρόμος για την επιτυχία δεν είναι στρωμένος με ροδοπέταλα. Η ουσία όμως βρίσκεται στη στάση ζωής και στη διαμόρφωση συμπεριφοράς του ατόμου απέναντι στην αποτυχία με την πεποίθηση ότι όλα, ατομικά και περιβαλλοντικά, αλλάζουν και μεταβάλλονται. Συνεπώς η αποτυχία επαναπροσδι- ορίζει τους σκοπούς του ίδιου του επιχειρηματία. Μέσα από λάθη και δοκιμές το άτομο χαράσσει την πορεία του και βελτιώνεται. Πολλές φορές μάλιστα η αποτυχία είναι ένας τρόπος ενδυνάμωσης της θέλησης του επιχειρηματία να πάει παραπέρα και να πετύχει παρά τις ενάντιες συνθήκες. Ο Ουόλτ Ντίσνεϊ, για παράδειγμα, είχε χαρακτηριστεί ως μη έχων φαντασία στην αρχή της καριέρας του. Όλοι γνωρίζουμε την εξέλιξη.

 Το αρνητικό είναι πως στην Ελλάδα υπάρχει, σε μικρό ή μεγάλο βαθμό, στιγματισμός με την αποτυχία. Για κάποιον που απέτυχε οι ευκαιρίες επανόρθωσης είναι λίγες, διότι τις περισσότερες φορές ούτε αναγνωρίζονται τα αίτια αυτής της αποτυχίας ούτε μελετώνται οι επικρατούσες συνθήκες. Εκ διαμέτρου αντίθετα κινείται το Ισραήλ. Αν αποτύχει η επιχείρηση μία φορά, στηρίζεται και δεύτερη και τρίτη, ίσως και τέταρτη. Σίγουρα λοιπόν το κοινωνικό περιβάλλον είναι αυτό που διαμορφώνει την αντίληψη περί αποτυχίας και την επαναπροσδιορίζει πολλές φορές.

 Στη χώρα μας όμως δεν έχει ακόμη καταστεί σαφές πως σε ένα πρώτο επίπεδο η αποτυχία δεν ταυτίζεται με την αστοχία. Η μη εκπλήρωση του επιθυμητού στόχου εξαρτάται από πολλές παρα- μέτρους. Η μη ύπαρξη όμως στόχου καθιστά εκ των προτέρων κάθε επόμενη κίνηση αποτυχημένη.

 Ως αποτέλεσμα επιχειρηματίες που απέτυχαν σε βάση καιροσκοπισμού εξισώνονται με εκείνους που επένδυσαν στο έργο τους και η αποτυχία προήλθε από ενδεχομένως στρατηγικούς ή/και απρόβλεπτους παράγοντες και η οποία τελικά προσθέτει αξία.

 Τελικά αποτυχία και δράση πάνε μαζί. Συνηθίζεται να λέγεται πως μόνο όποιος δεν πράττει δεν αποτυγ- χάνει. Μέσα από τον δρόμο όμως αυτό αποκτάται γνώση και στο τέλος πραγματικά επιτυχημένος είναι εκείνος που μπορεί και αφουγκράζεται την αποτυχία και μαθαίνει από αυτήν. Όπως λέει και η λαϊκή ρήση «κάν’ το με πάθος κι ας είναι λάθος»,


Ιωάννης Αναστασίου,
Συντάκτης, citycampus.gr

Θεατρική Παράσταση «Μαύρη Κωμωδία» - Θεσσαλονίκη

rejoin black

Το Κέντρο Πολιτισμού της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίαςκαι το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος σε συνεργασία με το Κέντρο Εκπαιδεύσεως και Αποκαταστάσεως Τυφλών (Κ.Ε.Α.Τ.), διοργανώνουν την θεατρική παράσταση με τίτλο:

«Μαύρη Κωμωδία» του Πήτερ Σάφερ

Σκηνοθετική Επιμέλεια : ΆννηΤσολακίδου, Γιολάντα Μπαλαούρα 

Παρασκευή 29 και Σάββατο  30  Σεπτεμβρίου  2017  και ώρα 21:00

στο Πολιτιστικό Κέντρο  «Αλέξανδρος» (Εθνικής Αμύνης 1)

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

Αντί εισιτηρίου, οι θεατές θα μπορούν να προσφέρουν συμβολικά, είδη καθαριότητας, χαρτικά, σχολικά είδη, ζάχαρη ή αλεύρι για τα Παιδικά Χωριά S.O.S.


Λίγα λόγια για το έργο:

Ποιός είπε πως κάποιος που δεν βλέπει δεν μπορεί να ανέβει στη σκηνή; Η τέχνη δεν κάνει διακρίσεις! Το θέατρο είναι από εκείνες τις διεξόδους που μας προσφέρει την ευκαιρία να διαπιστώσουμε πως όλοι είμαστε ικανοί να συμμετέχουμε στα κοινωνικά δρώμενα, αρκεί να μας δοθεί η κατάλληλη ευκαιρία.

Το Κέντρο Πολιτισμού Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος σε συνεργασία με το Κέντρο Εκπαιδεύσεως και Αποκαταστάσεως Τυφλών (Κ.Ε.Α.Τ) μας δίνει τη δυνατότητα, σε βλέποντες και μη, να εκφράσουμε την αγάπη μας για το θέατρο και τη ζωή, συμπορευόμενοι σε ένα ταξίδι καρδιάς.


Πριν την έναρξη της παράστασης , όσοι ενδιαφέρονται θα φορέσουν μάσκα και θα περιηγηθούν σε συγκεκριμένο χώρο, συνοδευόμενοι από άτομα με μερική ή ολική απώλεια όρασης, ώστε να βιώσουν τί σημαίνει να ζεις και να κινείσαι βασιζόμενος στις υπόλοιπες αισθήσεις σου και όχι μόνο στην όραση.

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ:

Μετάφραση: Μιμή Ντενίση, Σκηνοθετική επιμέλεια:ΑννηΤσολακίδου, Γιολάντα Μπαλαούρα Ερμηνεύουν: Νατάσσα Μπρέντα, Φανή Τσικούρα, Χαρά Μπαξεβάνη, Ευδοκία Χασιώτη, Λευτέρης Πανάς,Νεκτάριος Λοιζίδης, Στέλλα Κανταρτζή, Γιολάντα Μπαλαούρα.

rejoin black1

rejoin black2


Πηγή: Δελτίο Τύπου

 

 

Εβδομάδα Οικογενειακού Εθελοντισμού στον οργανισμό «Το Χαμόγελο του Παιδιού»!

rejoin xamogeo ethel

«Το Χαμόγελο του Παιδιού», για 3η συνεχή χρονιά, πραγματοποιεί την Εβδομάδα Οικογενειακού Εθελοντισμού στα «Κέντρα Στήριξης Παιδιού και Οικογένειας» που λειτουργεί σε πολλές περιοχές της Ελλάδας.

Συμμετοχή μπορούν να υποβάλλουν οι οικογένειες (ενήλικες μαζί με τα παιδιά τους άνω των 7 ετών) που θέλουν να προσφέρουν λίγες ώρες από το χρόνο τους και να βοηθήσουν τη δράση του οργανισμού που στηρίζει τα παιδιά και τις οικογένειες που βρίσκονται ή απειλούνται να βρεθούν σε κατάσταση Φτώχειας. Η προσφορά των εθελοντών στα «Κέντρα Στήριξης Παιδιού και Οικογένειας» είναι πολύ σημαντική, καθώς αναλαμβάνουν την τακτοποίηση όλων των ειδών που συγκεντρώνονται, την οργάνωση του χώρου και την προετοιμασία των πακέτων με τα τρόφιμα και τα υπόλοιπα είδη που θα δοθούν σε οικογένειες.

Για μία εβδομάδα, από τις 16 έως τις 21 Οκτωβρίου και σε προκαθορισμένες ώρες, τα «Κέντρα Στήριξης Παιδιού και Οικογένειας» στην Αθήνα (Μαρούσι, Νέα Μάκρη και Ίλιον), την Θεσσαλονίκη, την Καβάλα, την Πάτρα, τον Πύργο, τη Λάρισα, την Κρήτη (Ηράκλειο και Χανιά), τη Χαλκίδα, την Κέρκυρα και στην Τρίπολη περιμένουν τις οικογένειες που θα δηλώσουν συμμετοχή για να γίνουν αρωγοί της προσπάθειας που καταβάλλει «Το Χαμόγελο του Παιδιού» για τα παιδιά που στηρίζει και να αποτελέσουν τα νέα μέλη της ευρύτερης Οικογένειας του Χαμόγελου.

Όσοι ενδιαφέρονται να δηλώσουν συμμετοχή, μπορούν να συμπληρώσουν την ανάλογη φόρμα που θα βρουν εδώ μέχρι και τις 8 Οκτωβρίου 2017. Η κάθε υποψήφια οικογένεια μπορεί να δηλώσει μια βάρδια.

«Το Χαμόγελο του Παιδιού» σας περιμένει.... γιατί ο εθελοντισμός στο Χαμόγελο είναι υπόθεση Οικογενειακή!

Για περισσότερες πληροφορίες:
«Το Χαμόγελο του Παιδιού»
Παπακυριαζή 3, Θεσσαλονίκη, 54645
 2310 250 160, Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.


Πηγή: Δελτίο Τύπου

Θεατρική παράσταση «Υπάρχει και Φιλότιμο» - Θεσσαλονίκη

rejoin filimo

Το Κέντρο Πολιτισμού της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, διοργανώνει την θεατρική παράσταση

«Υπάρχει και Φιλότιμο» του Αλέκου Σακελλάριου 

Σκηνοθεσία – διασκευή : Ευτυχία – Νιόβη Κιτρίδη

από την Θεατρική Ομάδα  Ψ.Α.Ο. ΕΛ.ΤΑ. Ν. Θεσσαλονίκης

Σάββατο  23  Σεπτεμβρίου  2017  και ώρα 21:00 στο Πολιτιστικό Κέντρο  «Αλέξανδρος» (Εθνικής Αμύνης 1)

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ


Λίγα λόγια για το έργο:

Ο Ανδρέας  Μαυρογιαλούρος  είναι υπουργός μιας προδικτατορικής κυβέρνησης,  αρμόδιος επί των δημοσίων έργων. Με αφορμή την πρόσφατη ανέγερση του νέου μαιευτηρίου στην εκλογική του περιφέρεια, πραγματοποιεί ένα ταξίδι προς τα εκεί στο οποίο τον συνοδεύει η κόρη του Αλίκη και ο οδηγός του. Κατά τη διάρκεια της διαδρομής, η Αλίκη επιμένει να οδηγήσει εκείνη το αυτοκίνητο, με αποτέλεσμα την πρόσκρουση του αυτοκινήτου σε ένα δένδρο, κοντά στο χωριό Άγρυλος. Οι χωρικοί σπεύδουν να περιποιηθούν τους τραυματίες, χωρίς να γνωρίζουν την ταυτότητά τους και συνομιλούν μαζί τους σχετικά με τις ελλείψεις του χωριού σε υποδομές και υπηρεσίες. Μέσα από αυτές τις συζητήσεις, ο υπουργός πληροφορείται για την ανεπάρκεια του κρατικού μηχανισμού, για τη διαφθορά που επικρατεί, αλλά και για την αντιπάθεια των κατοίκων προς το πρόσωπό του. Ιδιαίτερα κλονίζεται όταν μαθαίνει ότι στενοί του συνεργάτες όπως ο Θεόδωρος Γκρουέζας εκμεταλλεύονται τη θέση τους για προσωπικό όφελος, μέσα από διεφθαρμένες συναλλαγές. Μετά από όλα αυτά,  προσγειώνεται ανώμαλα και αποφασίζει να αλλάξει συμπεριφορά και να παραιτηθεί διαπιστώνοντας πόσο μακριά βρίσκεται από τα προβλήματα του λαού στον οποίο μοίραζε αφειδώς υποσχέσεις. Όλα αυτά  βέβαια, μέσα από ιδιαίτερα κωμικές καταστάσεις που θυμίζουν δυστυχώς κατά πολύ τη σημερινή πραγματικότητα.

Συντελεστές:

Μαυρογιαλούρος: Χρήστος Τσιτουρίδης

Νάντα: Θάλεια Ορφανού

Αλίκη: Κωνσταντίνα Παπαδοπούλου

Γκρούεζας: Αστέριος Κιοσσές

Λώρα: Βάσω Κόρκα

Γιώργος: Κώστας Ζαφειρόπουλος

Άννα: Ηλέκτρα Χατζίδου

Τασία: Τάνια Πουρσανίδου

Πανάγος: Βασίλης Παπαδόπουλος

Καλλιόπη:Σοφία Μπέκα

Κατίνα:Σοφία Τζελάλη

Σωτήρης: Νίκος Κοσμίδης

Φώτης: Δημήρης Μπιτόπουλος

Νοσοκόμος: Στάθης Σαββίδης

Τραγούδι :Αλέκος Ζαγόρης

Πιάνο :Σωκράτης Τουλόπουλος

  Σκηνοθεσία-Διασκευή: Ευτυχία-Νίοβη Κιτρίδη

  Μουσική επιμέλεια-Φωτισμοί: Νίκος Τογανίδης

  Σκηνογραφική επιμέλεια: Μιχάλης Κιτρίδης

rejoin ilotimo xorhgoi


Πηγή: Δελτίο Τύπου

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookie από το Google για την παροχή των υπηρεσιών του, για την εξατομίκευση διαφημίσεων και για την ανάλυση της επισκεψιμότητας.
Η Google κοινοποιεί πληροφορίες σχετικά με την από μέρους σας χρήση αυτού του ιστότοπου. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookie.