Δωρεάν Μετακίνηση Ανέργων στα ΜΜΜ του ΟΑΣΑ.

Rejoin.gr - Άλλες Υπηρεσίες Ειδήσεις

Μονοπάτια Κοινωνικής Επιχειρηματικότητας από το Skywalker.

rejoin monopatia koinonikis epixeirimatikotitas skywalker logo megalo

 

Μονοπάτια Κοινωνικής Επιχειρηματικότητας από το Skywalker.

Τα Μονοπάτια Κοινωνικής Επιχειρηματικότητας είναι μία νέα πρωτοβουλία του skywalker.gr στο πλαίσιο δράσεων στήριξης της κοινωνικής οικονομίας και επιχειρηματικότητας.

Στόχος του «Μονοπατιού Κοινωνικής Επιχειρηματικότητας» είναι η γνωριμία των συμμετεχόντων με την Κοινωνική Οικονομία και η παροχή αρχικής εκπαίδευσης με την Κοινωνική Επιχειρηματικότητα. Οι συμμετέχοντες θα εξετάσουν τη συμβατότητά τους με το «Κοινωνικώς Επιχειρείν».

Σε 30 ώρες, εισηγητές και συμμετέχοντες μέσα από εκπαίδευση και βιωματικά εργαστήρια, θα προσεγγίσουν τις βασικές αρχές και αξίες της  κοινωνικής οικονομίας και της κοινωνικής επιχειρηματικότητας, θα γνωρίσουν το ελληνικό και διεθνές οικοσύστημα της κοινωνικής επιχειρηματικότητας και θα κατανοήσουν τις μεθόδους, τα εργαλεία, το νομικό, το φορολογικό και το χρηματοδοτικό πλαίσιο στην παραγωγή και διάθεση κοινωνικών αγαθών και υπηρεσιών μέσα από συλλογική κοινωνική δράση.

Την επιστημονική ευθύνη κατάρτισης του εκπαιδευτικού προγράμματος έχει η Career Design.

Οι συμμετέχοντες μπορούν να κάνουν εγγραφή στο site του footstep.gr. Οι ημερομηνίες και ο τόπος διεξαγωγής του προγράμματος θα ανακοινώνονται στο site του footstep.gr, στα social media και στο μηνιαίο newsletter του skywalker.gr.

Για να παρακολουθήσει κάποιος τα Μονοπάτια Κοινωνικής Επιχειρηματικότητας, δε χρειάζεται να πληρώσει συμμετοχή, προεγγραφή και επιβεβαίωση όμως απαιτούνται.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι εισηγητές συμμετέχουν εθελοντικά και οι χώροι, όπου φιλοξενούνται τα Μονοπάτια Κοινωνικής Επιχειρηματικότητας, παραχωρούνται από τους ιδιοκτήτες τους χωρίς χρέωση. Ευχαριστούμε όλους για την ευγενική τους υποστήριξη, χωρίς την οποία η νέα δράση του skywalker.gr δεν θα μπορούσε να υλοποιηθεί.rejoin skywalker logo lnd thumb

Ξεκινά η 5η Γιορτή Οικολογικής Γεωργίας και Χειροτεχνίας, στο πάρκο της Νέας Ελβετίας.

rejoin giorth oikologikis georgias thessalonikiΞεκινά η 5η Γιορτή Οικολογικής Γεωργίας και Χειροτεχνίας στο φιλόξενο πάρκο Νέας Ελβετίας (περιοχή Χαριλάου), στη Θεσσαλονίκη από Πέμπτη 10/9 ως και Κυριακή 13/9/2015. Η γιορτή  ξεκινάει την Πέμπτη 18:00 και τις επόμενες μέρες θα είναι ανοιχτά από τις 10 το πρωί μέχρι αργά το βράδυ, με ελεύθερη είσοδο.

Στην φετινή Οικογιορτή συμμετέχουν 70 παραγωγοί και χειροτέχνες από όλη την Ελλάδα. Μαζί μας θα είναι και 11 συλλογικότητες: ΒΙΟ.ΜΕ., Εναλλακτική Κοινότητα Πελίτι, ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ. Σπείρα γης, ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ. Πράσινες Διαδρομές, ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ. Το Κεπίν, Εθελοντική Εργασία Θεσσαλονίκης, ΠΕΡ.ΚΑ., Greenwave Festival, Αλλιώτικο Σχολείο-Μικρό Δέντρο, "Νέο Θεμέλιο" Α.Μ.Κ.Ε., Το Κουκούλι- Συνεταιριστικό Παντοπωλείο Οικολογικών προϊόντων

Δύο λόγια για την γιορτή
rejoin giorth georgias aromatikaΜε τις ρίζες της στον θεσμό των πανελλαδικών γιορτών οικολογικής γεωργίας και χειροτεχνίας, ξεκίνησε από το 2011 να λειτουργεί στη Θεσσαλονίκη, η τοπική γιορτή Οικολογικής Γεωργίας και Χειροτεχνίας. Παραγωγοί, μεταποιητές και χειροτέχνες κυρίως από την ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλονίκης αλλά και από την υπόλοιπη Ελλάδα, συναντιόνται, ανταλλάσσουν απόψεις και εκθέτουν καθαρά οικολογικά προϊόντα φτιαγμένα με μεράκι και οικολογική συνείδηση. Στην γιορτή πραγματοποιούνται διάφορα εργαστήρια με σκοπό την διάσωση και διάδοση της γνώσης και της οικολογικής συνείδησης. rejoin giorth georgias honeyΠαράλληλα διοργανώνονται συζητήσεις–ομιλίες με θέματα που αφορούν την άμεση σχέση μεταξύ παραγωγών και πολιτών χωρίς τη μεσολάβηση τρίτων, την υποστήριξη των μικρών παραγωγών, την αυτάρκεια και την προώθηση της οικολογικής γεωργίας και χειροτεχνίας. Επίσης στο πλαίσιο της κοινωνικής και αλληλέγγυας οικονομίας προωθεί δράσεις για την συνεργασία και δημιουργία ομάδων παραγωγής, την στοχευόμενη καλλιέργεια, την κοινωνικά υποστηριζόμενη γεωργία, την ενίσχυση της τοπικής οικονομίας, τις δίκαιες τιμές.

Τι είδους προϊόντα θα εκτίθενται
Ενδεικτικά αναφέρουμε κάποια προϊόντα. rejoin giorth georgias elaioladoΣτην κατηγορία των Παραγωγών-Οικοτεχνών θα βρούμε: βότανα, αιθέρια έλαια, μελισσοκομικά προϊόντα, τυροκομικά και γαλακτοκομικά, σάλτσες, μαρμελάδες, κηπευτικά εποχής, όσπρια, αλεύρι, ζυμαρικά, ποτά, κοτόπουλα, ελαιόλαδο κ.ά.
Στην κατηγορία των χειροτεχνών-μεταποιητών μας περιμένουν: σαπούνια, κηραλοιφές, κρέμες, παιχνίδια, ζώνες, τσάντες, ρούχα, διακοσμητικά, κοσμήματα, κεραμικά, ξύλινες κατασκευές κ.ά.

Παράλληλες εκδηλώσεις
Το τριήμερο Παρασκευής-Κυριακής θα πραγματοποιηθούν περίπου 20 παράλληλες εκδηλώσεις και εργαστήρια για μικρούς και μεγάλους όπως: Εργαστήρια φυσικής δόμησης, παραδοσιακής Βαρελοποιίας, κατασκευής χειροποίητου σαπουνιού, κηραλοιφών, μελισσοκομίας, αργαλειού, παρασκευής κεφίρ, βιολογικής γεωργίας, ενεργών μικροοργανισμών, αρωματικών–φαρμακευτικών φυτών κλπ. Θα υπάρχουν δράσεις για παιδιά όπως κεραμική, καραγκιόζης και άλλες παραστάσεις, καθώς και ζωντανή μουσική.

Σε όλη την διάρκεια της γιορτής θα υπάρχει δωρεάν διάθεση ποδηλάτων.

Πρόγραμμα Γιορτής Οικολογικής Γεωργίας και Χειροτεχνίας Θεσσαλονίκης 10/9-13/9 2015

Παρασκευή 11/9/2015

 • 10.00-15.00 Σταθης Aθανασόπουλος: Φυσική δόμηση Cob
 • 15.00-17.00 Γενική συνέλευση θέμα: Η οικογιορτή χθές σήμερα και αύριο
 • 17.00-18.00 Μυγδονία κοινσεπ: Σεμινάριο για τις κοινσέπ
 • 18.00-19.00 Μυρτώ Περτσινίδου: παρασκευή κηραλοιφής
 • 19.00-20.00 Στράτος Μυλωνάς: εργαστήριο αργαλιού
 • 20.00-21.00 Στάθης Κονιδάρης: αμπελουργία

Μουσικές

 • 21.00-23.00 Βόλτα με σαξόφωνο

Σάββατο 12/9/2015

 • 10.00-15.00 Σταθης Αθανασόπουλος: Φυσική δόμηση Cob
 • 13.00-15 Διονύσης Παπανικολάου σεμινάριο διατροφής: ο ρολος της διατροφης στην υγεια την αυτάρκεια και την βιωσιμότητα
 • 17.00-18.00 Θεοδωράνος Θεόδωρος: Συζήτηση για το αμπέλι, την ερυθρή οινοποίηση, την απόσταξη στεμφύλων και γευσιγνωσία αποσταγμάτων του Κτήματος Χατζητάδε
 • 18.00-19.00 Χρίστος Πρασκίδης: Παραδοσιακή Βαρελοποιία
 • 19.00-20.00 Σπείρα Γης: Ενεργοί Μικροοργανισμοί
 • 20.00-21.00 Νέο Θεμέλιο: παρασκευή Βιοντίζελ
 • Δράσεις για παιδιά
 • 17.00-18.00 Μυρτώ Περτσινίδου: πυλός για παιδιά
 • 19.00-20.00 Δράση για την άγρια ζωή: "περιβαλλοντικά παιχνίδια για παιδιά"

Μουσικές

 • 21.00-22.00 Νίκος Τζάνης Γκίνερουπ και η παρέα του: κρητικα τραγούδια
 • 22.00-23.00 Σωκράτης Παπαιωάννου: έντεχνο λαικό

Κυριακή 13/9/2015

 • 12.00-13.00 Κατσιμπέρη Κατερίνα: παρασκευή σαπουνιού
 • 13.00-15.00 Αγγελοστογιάννης Χρίστος: Παρασκευή τυριού
 • 15.00-17.00 Γενική συνέλευση θέμα: Απολογισμός Γιορτής και το μέλλον της οικογιορτής
 • 17.00-19.00 Καΐρης Γιώργος: Παραδοσιακή Ελαιοκομία
 • 19.00-20.00 Μπάμπης Καζαντζίδης: Βιολογική μελισσοκομία
 • 20.00-21.00 Μαρίνα Χατζηκυριάκου αφήγηση: Η Μαρίνα Χατζηκυριάκου σπέρνει ιστορίες για όλους: «όποιος είδε την Ειρήνη να της πει εδώ να μείνει»

Μουσικές

 • 21.00-22.00 ΚALMA μουσικές του κόσμου
 • 22.00-23.00 BIV

Πηγή Ενημέρωσης: Γιορτή Οικολογικής Γεωργίας και Χειροτεχνίας Θεσσαλονίκης

 

Χάρισέ το: Μαζεύουμε σχολικά είδη, όλοι μαζί στη Θεσσαλονίκη.

rejoin xariseto sxolikaΓια 4η χρονιά το Xariseto.gr & το χαρισομάγαζο Θεσσαλονίκης υποστηρίζουν παιδιά άπορων οικογενειών, προσφέροντας Σχολικά Είδη, για να έχουν ένα ομαλό και χαρούμενο ξεκίνημα στη νέα τους σχολική χρονιά!

Το υλικό που θα συγκεντρωθεί -επί το πλείστον είδη γραφικής ύλης και χειροτεχνίας.

Έως την Παρασκεύη 16/10, συγκεντρώνουμε τα παρακάτω είδη στο ΧΑΡΙΣΟΜΑΓΑΖΟ:

 • Είδη Γραφικής Ύλης, Γόμες, Ξύστρες
 • Χαρτικά, Τετράδια, Χαρτιά Α4
 • Είδη Ζωγραφικής & Χειροτεχνίας, Μπλοκ Ζωγραφικής κ.α.

rejoin xariseto logoΜπορείτε να εναποθέσετε τα είδη στις κούτες που έχουν τοποθετηθεί ειδικά για αυτόν τον σκοπό στο υπόγειο του χαρισομάγαζου, μπροστά στην υποδοχή.
Όλα τα είδη που θα προσφερθούν πρέπει να είναι σε καλή κατάσταση, έτοιμα για χρήση ή καινούργια, έτσι όπως αξίζει σε κάθε παιδί.

Έλα να βοηθήσεις και εσύ!

Όποιος επιθυμεί να διαθέσει τον χρόνο του για την διαλογή, το πακετάρισμα και την μεταφορά των σχολικών ειδών παρακαλούμε να επικοινωνήσει με την Γραμματεία στο 2312.203040.

Πηγή πληροφόρησης: xariseto.gr 

 

Ξεκίνησαν οι Αιτήσεις για επίδομα ενοικίου και δωρεάν ρεύμα.

ypakp ypovoli rejoinΞεκίνησαν οι Αιτήσεις για επίδομα ενοικίου και δωρεάν ρεύμα.

Άνοιξε η ηλεκτρονική αίτηση για τα επιδόματα και την καταπολέμηση της ανθρωπιστικής κρίσης στην ιστοσελίδα του Υπουργείου Εργασίας ypakp.gr. Εκτός απο το επίδομα ενοικίου και την κάρτα σίτισης στους δικαιούχους θα χορηγηθεί δωρεάν ρεύμα εως 300 kwh το μήνα

Συγκεκριμένα, οι πολίτες που πληρούν τις προϋποθέσεις μπορούν να κάνουν αιτήσεις για:

 1. τη δωρεάν επανασύνδεση ηλεκτρικού ρεύματος και δωρεάν παροχή ηλεκτρικής ενέργειας
 2. επίδομα ενοικίου και
 3. επιδότηση σίτισης

Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να υποβάλλουν τις αιτήσεις τους ηλεκτρονικά, είτε μόνοι τους, είτε σε ένα ΚΕΠ, αν δεν έχουν δυνατότητα πρόσβασης στο διαδίκτυο. Η αίτηση είναι διαθέσιμη από ηλεκτρονική εφαρμογή που βρίσκεται αναρτημένη στην κεντρική ιστοσελίδα του Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης.

Η πρόσβαση στην ηλεκτρονική αίτηση γίνεται με την χρήση των ίδιων κωδικών που χρησιμοποιούν οι δικαιούχοι για πρόσβαση στο σύστημα της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων (TAXIS). Να σημειωθεί πως σε κάθε ΚΕΠ θα υπάρχουν πιστοποιημένοι χειριστές ηλεκτρονικών αιτήσεων, οι οποίοι, εφόσον χρειάζεται, θα βοηθούν τους δικαιούχους στη συμπλήρωση της αίτησής τους. Η υποβολή των αιτήσεων θα διαρκέσει μέχρι τις 20 Μαΐου 2015.

 

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookie από το Google για την παροχή των υπηρεσιών του, για την εξατομίκευση διαφημίσεων και για την ανάλυση της επισκεψιμότητας.
Η Google κοινοποιεί πληροφορίες σχετικά με την από μέρους σας χρήση αυτού του ιστότοπου. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookie.