Δωρεάν Μετακίνηση Ανέργων στα ΜΜΜ του ΟΑΣΑ.

Rejoin.gr - Εργασία & Απασχόληση Κατάλογος

Praksis Employability Centre.

Στο PRAKSIS Employability Centre παρέχονται δωρεάνυπηρεσίες υποστήριξης ανέργων κατά την αναζήτηση εργασίας στην ελληνική, αγγλική και γαλλική γλώσσα.

rejoin praksis employability logoΜέσα από τις υπηρεσίες εργασιακής συμβουλευτικής, αναζήτησης εργασίας στο διαδίκτυο με την βοήθεια εξειδικευμένων συμβούλων, ομαδικών εργαστηρίων, σεμιναρίων και δράσεων δικτύωσης επιδιώκεται η μεγιστοποίηση των δυνατοτήτων των ανέργων από ευάλωτες κοινωνικές ομάδες να ενταχθούν στην αγορά εργασίας. Επιπρόσθετα, καινοτόμο στοιχείο του Employability, αποτελεί η διαδικτυακή πλατφόρμα δικτύωσης των εξυπηρετούμενων με επιχειρήσεις που συμμετέχουν μέσω των οικείων προγραμμάτων Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης.

Οι υπηρεσίες εργασιακής συμβουλευτικής απευθύνονται σε όλες τις κοινωνικές ομάδες που υπόκεινται σε διακρίσεις και αντιμετωπίζουν αυξημένα εμπόδια πρόσβασης στην αγορά εργασίας, όπως: μακροχρόνια άνεργοι, νεοεισερχόμενοι στην αγορά εργασίας, αρχηγοί μονογονεϊκών οικογενειών, άνεργοι χαμηλών τυπικών προσόντων, άνεργες γυναίκες που αντιμετωπίζουν πρόσθετα κοινωνικά εμπόδια κατά την ένταξή τους στην αγορά εργασίας, μετανάστες, πρόσφυγες, παλιννοστούντες, Ρομά, άνεργοι που υφίστανται συνθήκες πολλαπλών αποκλεισμών, λόγω ηλικίας, υγείας, φύλου, σεξουαλικού προσανατολισμού, πολιτισμικής ταυτότητας, δυσχερών οικονομικών συνθηκών, μεταξύ άλλων.


Στόχος μας είναι η ενίσχυση των δυνατοτήτων ένταξης στην εργασία 1500 ανέργων από Ευάλωτες Κοινωνικές Ομάδες μέσω των προσφερόμενων υπηρεσιών απασχόλησης, που περιλαμβάνουν:

 • Παροχή επαγγελματικής συμβουλευτικής και κατάλληλων εργαλείων για την επιτυχή αναζήτηση εργασίας, που περιλαμβάνουν:

Διερεύνηση επαγγελματικών ενδιαφερόντων
Δημιουργία Βιογραφικών Σημειωμάτων και Συνοδευτικών Επιστολών
Εκμάθηση μεθόδων αναζήτησης εργασίας
Προετοιμασία για την συνέντευξη εργασίας
Συμβουλευτική επαγγελματικού προσανατολισμού
Υποστήριξη στην συμπλήρωση αιτήσεων για εργασία

 • Πρόσβαση σε υπηρεσίες αναζήτησης εργασίας μέσω του διαδικτύου στο internet corner booth του Employability Centre, με την βοήθεια εξειδικευμένων συμβούλων.

Χρήση, κατόπιν καθορισμένων ραντεβού, της υπηρεσίας αναζήτησης εργασίας στο διαδίκτυο με τη βοήθεια εξειδικευμένου συμβούλου

 • Ενημέρωση για νέες θέσεις εργασίας και προγράμματα κατάρτισης
 • Εργαστήρια ομαδικής εργασιακής συμβουλευτικής και ανάπτυξης δεξιοτήτων για την ενίσχυση κατά την αναζήτηση εργασίας
 • Διασύνδεση ανέργων και επιχειρήσεων μέσω της διαδικτυακής πλατφόρμας του PRAKSIS Employability που σχεδιάστηκε ειδικά για την προώθηση της ένταξης των εξυπηρετούμενων στην αγορά εργασίας
 • Ανάρτηση των βιογραφικών σημειωμάτων στην διαδικτυακή πλατφόρμα δικτύωσης με διασφάλιση του απορρήτου των προσωπικών δεδομένων
 • Προώθηση της πλατφόρμας PRAKSIS Employability σε εταιρικά περιβάλλοντα και περίληψη των διαδικασιών πρόσληψης προσωπικού στα προγράμματα Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης των συνεργαζόμενων επιχειρήσεων, προκειμένου να ενισχυθεί η απορρόφηση των ευάλωτων κοινωνικών ομάδων σε νέες θέσεις εργασίας.
 • Δράσεις δικτύωσης με φορείς προώθησης ζητημάτων απασχόλησης και εταιρείες του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα.
 • Παραπομπή σε εξειδικευμένους φορείς κατάρτισης για την ενίσχυση των επαγγελματικών & εκπαιδευτικών δεξιοτήτων.

Το PRAKSIS Employability Centre λειτουργεί Δευτέρα εώς Παρασκευή 09:00 - 17:00 και οι υπηρεσίες προσφέρονται κατόπιν ραντεβού.

Τηλέφωνο Επικοινωνίας: 2108210551.
Διεύθυνση: Δομοκού 2 & Φιλαδελφείας, Σταθμός Λαρίσης.  


Κέντρο Αλληλεγγύης Θεσσαλονίκης.

rejoin solidarity now logo

Το Κέντρο Αλληλεγγύης ιδρύθηκε τον Ιανουάριο του 2014 από το Solidarity Now και λειτουργεί σε στενή συνεργασία με δύο ελληνικές οργανώσεις, την Άρσις και την PRAKSIS, προσφέροντας σε όσους έχουν ανάγκη:

Δωρεάν πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας (καλύπτει τις ακόλουθες ιατρικές ειδικότητες: γενική ιατρική, δερματολογία, ωτορινολαρυγγολογία και ψυχιατρική)

Δωρεάν, ανεξάρτητη νομική συμβουλευτική υποστήριξη, διατηρώντας την εμπιστευτικότητα των υποθέσεων

Διασύνδεση με τις κατάλληλες κοινωνικές υπηρεσίες και οργανισμούς και προώθηση ειδικών αιτημάτων στους αρμόδιους φορείς

Διεξαγωγή σεμιναρίων και ημερίδων σε θέματα υγείας, απασχολησιμότητας και νομικών δικαιωμάτων

Το Κέντρο Αλληλεγγύης Θεσσαλονίκης αποτελεί επίσης, έναν ανοιχτό χώρο, όπου οργανισμοί, ομάδες πολιτών, αλλά και μεμονωμένα άτομα έχουν τη δυνατότητα να υλοποιήσουν ενέργειες, όπως εκπαιδεύσεις, εργαστήρια και ομάδες συζήτησης.

Κέντρο Αλληλεγύης Θεσσαλονίκης

Επικοινωνία: T. 2310 501030, 2310 501040, Fax: 2310 527518
E.Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Περισσότερες πληροφορίες: www.solidaritynow.org


rejoin solidaritynow thessaloniki fotos

Κέντρο Αλληλεγγύης Αθήνας.

rejoin solidarity now logo

To Κέντρο Aλληλεγγύης της Αθήνας αφορά στην δημιουργία ενός ανοικτού χώρου που ενισχύει τη συμμετοχή και την αλληλεπίδραση διαφόρων ομάδων και συλλογικοτήτων της κοινωνίας των πολιτών, ενώ ταυτόχρονα σκοπεύει να καλύψει την έλλειψη πρόσβασης των πιο ευάλωτων πληθυσμών της πόλης σε ένα ολοκληρωμένο πακέτο υπηρεσιών. 

Το Κέντρο λειτουργεί ως κόμβος και προσφέρει χώρο σε νέες και υφιστάμενες οργανώσεις της κοινωνίας των πολιτών στην Ελλάδα προκειμένου να υλοποιούν το έργα τους, να συνεργάζονται, να συν-σχεδιάζουν και να πραγματοποιούν από κοινού συνεκτικές και πρωτοπόρες ενέργειες με στόχο την μείωση της φτώχειας και την υποστήριξη της κοινωνικής ένταξης των περιθωριοποιημένων και ευπαθών ομάδων.

Καθώς η δράση κλιμακώνεται και ενσωματώνει αντληθέντα διδάγματα και καινοτόμες προσεγγίσεις, το Κέντρο Αλληλεγγύης αναμένεται να γίνει ένα παράδειγμα βέλτιστης πρακτικής και μια σταθερή βάση για μελλοντικές πολιτικές μεταρρυθμίσεις.

Το πρόγραμμα του Κέντρου Αλληλεγγύης Αθήνας υλοποιείται σε συνεργασία με το Δήμο Αθηναίων και τις ΜΚΟ PRAKSIS, ΑΡΣΙΣ, Δίκτυο για τα δικαιώματα του παιδιού και Μαζί για το παιδί με την οικονομική υποστήριξη του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου (ΕΟΧ).

Το Κέντρο αλληλεγγύης άνοιξε τις πόρτες του το Δεκέμβριο του 2014 και βρίσκεται στο 2ο όροφο ενός ιστορικού κτηρίου στο κέντρο της Αθήνας το οποίο ανακαινίστηκε πλήρως και αποκαταστάθηκε από το Solidarity Now για το σκοπό αυτό. Το κέντρο ακολουθεί πολιτική «ανοικτών θυρών» και είναι προσβάσιμο σε όλους τους ανθρώπους ανεξάρτητως εθνικότητας, θρησκείας, εθνοτικής καταγωγής και κοινωνικής θέσης.

Παρεχόμενες υπηρεσίες:

Πρωτοβάθμια υγειονομική περίθαλψη

Το Κέντρο Αλληλεγγύης παρέχει πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας μέσω της λειτουργίας πέντε (5) εξειδικευμένων κλινικών: δερματολογική, οφθαλμολογική, ορθοπεδική, καρδιολογική και ψυχιατρική. Την ίδια στιγμή -και εν όψει μιας πιο ολιστικής κάλυψης αναγκών- οι παρεχόμενες υπηρεσίες πλαισιώνονται και ενισχύονται και από άλλες ειδικότητες (γυναικολόγος, γενικός ιατρός, οδοντίατρος) που παρέχονται από το ανοικτό πολυιατρείο του PRAKSIS το οποίο λειτουργεί στην ίδια περιοχή. Το πρόβλημα της ανεργίας έχει ως αποτέλεσμα τον αποκλεισμό από το σύστημα πρόνοιας και κατά συνέπεια την απώλεια της πρόσβασης σε δωρεάν υπηρεσίες υγειονομικής περίθαλψης. Το Έργο είναι ζωτικής σημασίας τόσο για τους πληθυσμούς που έχουν χάσει το δικαίωμά τους αυτό, όσο και για τον μετριασμό των γενικότερων κινδύνων δημόσιας υγείας.

Δωρεάν νομική συνδρομή

Μέσω του προγράμματος «Συν-παράσταση» παρέχονται δωρεάν, εμπιστευτικές και αμερόληπτες νομικές συμβουλές σε θέματα εργασιακά, ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ασύλου, προστασίας του καταναλωτή και κοινωνικής πρόνοιας (υπερχρεωμένα νοικοκυριά). Σε ειδικές περιπτώσεις, δικαστηριακή εκπροσώπηση και άσκησης προσφυγών σε στρατηγικό επίπεδο μπορούν επίσης να λάβουν χώρα.

Υποστήριξη της Απασχολησιμότητας

Το κέντρο παρέχει βοήθεια και στοχευμένη στήριξη σε μακροχρόνια άνεργους και ημι-απασχολούμενους προκειμένου οι πιθανότητές τους να εξασφαλίσουν απασχόληση και να (επαν) ενταχθούν στην αγορά εργασίας να μεγιστοποιηθούν και να ευοδωθούν με επιτυχία. 

Υποστήριξη Παιδιού και Οικογένειας

Στο Κέντρο Αλληλεγγύης στεγάζονται τρεις (3) υπηρεσίες που απευθύνονται σε παιδιά και οικογένειες. Οι υπηρεσίες αυτές δρουν σε στενή συνεργασία:

 • Τηλεφωνική γραμμή βοήθειας οικογενειών – παιδιών και εφήβων 11525: Λειτουργεί πέντε ημέρες την εβδομάδα, από Δευτέρα έως Παρασκευή. Ο καθένας μπορεί να καλέσει την γραμμή 11525 (στην τιμή μιας αστικής μονάδας) ανεξάρτητα από τη διάρκεια της κλήσης ή την τοποθεσία του καλούντα. Οι επαγγελματίες της γραμμής βοήθειας συμβουλεύουν μητέρες και άλλους καλούντες σε ένα ευρύ φάσμα θεμάτων που αφορούν τα παιδιά ή/και τους εφήβους όπως άγχος, θυμός, διαπροσωπικές σχέσεις, ενδοοικογενειακή βία, προστασία παιδιού - παιδιά και εφήβοι σε κίνδυνο, αναφορές για πιθανή παιδική κακοποίηση, παιδιά με ειδικές ανάγκες κλπ.
 • Κέντρου παιδιού: Ένα πολυδύναμο κέντρο ημερήσιας φροντίδας παιδιού έχει συσταθεί και λειτουργεί μέσα στο Κέντρο Αλληλλεγγύης στο «Φρουραχείο» της Αθήνας. Το κέντρο στοχεύει κυρίως ομάδες ευάλωτων παιδιών και παρέχει ψυχοκοινωνική υποστήριξη με στόχο την ενίσχυση των δεξιοτήτων των παιδιών και την κοινωνική τους ένταξη μέσω του σεβασμού της πολυμορφίας, της ανεκτικότητας,  του διαλόγου και της διαφορετικότητας.
 • Ψυχο-κοινωνική υποστήριξη γονέων: Ο σκοπός του προγράμματος αυτού είναι να ανταποκριθεί στις οικογενειακές ανάγκες για ψυχολογική υποστήριξη, συμβουλευτική και καθοδήγηση. Το πρόγραμμα υποστηρίζει γυναίκες, μητέρες και γονείς διεξάγοντας προσωπικές και ομαδικές συμβουλευτικές συνεδρίες, σεμινάρια και εκπαιδευτικά προγράμματα με την συμμετοχή μεταναστών και Ελλήνων στην περιοχή της Αττικής.

Κέντρο Αλληλεγγύης Αθήνας

Διεύθυνση: Δομοκού 2 (Συμβολή των οδών Δομοκού, Φιλαδελφείας και Σάμου), έναντι Σταθμού Λαρίσης, 2ος όροφος
Ώρες λειτουργίας: Δευτέρα εώς Παρασκευή (9:00 - 21:00)
Επικοινωνία: T. 210 8220883, Fax: 210 8250986 E: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Περισσότερες πληροφορίες: www.solidaritynow.org


rejoin kentro allilegiis athina fotos


Γραφείο Υποστήριξης Ανέργων δήμου Μεταμόρφωσης Αττικής.

rejoin dimos metamorfosis logo
Ο Δήμος Μεταμόρφωσης για την υποστήριξη του Δημότη στην αντιμετώπιση της ανεργίας λειτουργεί Γραφείο Υποστήριξης Ανέργων παρέχοντας διάφορες υπηρεσίες.

 • Εξατομικευμένη προσέγγιση (διάγνωση και καταγραφή των αναγκών των ανέργων).
 • Συμβουλευτική εργασίας – Ψυχοκοινωνική στήριξη (ενδυνάμωση του ατόμου για την αντιμετώπιση των προβλημάτων,κινητοποίησή του για λήψη αποφάσεων, ανάληψη ευθυνών και δράσεων,επαναπροσδιορισμό στόχων).
 • Σύνταξη Βιογραφικού Σημειώματος και Συνοδευτικής Επιστολής
 • Πληροφόρηση σχετικά με τις προκηρύξεις θέσεων εργασίας από το Α.Σ.Ε.Π. για τον ευρύτερο δημόσιο τομέα
 • Ενημέρωση για τη διαδικασία συμμετοχής στις προκηρύξεις (κριτήρια, απαραίτητα δικαιολογητικά, μοριοδότηση, βοήθεια στη συμπλήρωση της ανάλογης αίτησης).
 • Εκμάθηση Τεχνικών Αναζήτησης Εργασίας στον ιδιωτικό και στο δημόσιο τομέα.
 • Τεχνικές υποστήριξης για τη διαδικασία της συνέντευξης
 • Πληροφόρηση σχετικά με θέματα Επαγγελματικού Προσανατολισμού
 • Ενημέρωση για ευκαιρίες κατάρτισης, εκπαίδευσης και μεταπτυχιακών σπουδών.

Συνεργασία και διασύνδεση με:

 • Δομές προώθησης στην απασχόληση
 • Φορείς εκπαίδευσης και κατάρτισης
 • Επιχειρήσεις της ευρύτερης περιοχής
 • Φορείς κοινωνικής φροντίδας

Το Γραφείο λειτουργεί στο κτίριο του Κ.Η.Φ.Η. (Οδός Κορίνθου 21, ισόγειο), Δευτέρα έως Παρασκευή.

Για πληροφορίες και εξυπηρέτηση μπορείτε να επικοινωνείτε στο 210 2831133, ώρες 09.00 έως 14.00, κ.Κανέλλη Κυριακή.

Συμβουλευτική Σταδιοδρομίας δήμου Νίκαιας-Αγ.Ι.Ρέντη.

Παρεχόμενες υπηρεσίες σε ανέργους κατοίκους του Δήμου μας

Οι άνεργοι κάτοικοι του Δήμου μας έχουν τη δυνατότητα να απευθυνθούν στην Κοινωνική Υπηρεσία και να λάβουν τις εξής υπηρεσίες από εξειδικευμένο σύμβουλο σταδιοδρομίας:

 • Ατομική Συμβουλευτική Σταδιοδρομίας
  Κατά τη διάρκεια του προγράμματος της Ατομικής Συμβουλευτικής Σταδιοδρομίας ο άνεργος έχει τη δυνατότητα να συζητήσει και να βελτιώσει τις δεξιότητές του σχετικά με:

rejoin dimos nikaias ag i renti logoτη σύνταξη του βιογραφικού του σημειώματος,
τη σύνταξη συνοδευτικής επιστολής,
τις τεχνικές αναζήτησης εργασίας,
τη συνέντευξη επιλογής προσωπικού,
την αξιοποίηση του Διαδικτύου στην αναζήτηση εργασίας,
καθώς και να συζητήσει ζητήματα προσωπικής επαγγελματικής ανάπτυξης.

 • Πληροφόρηση 
  Ο άνεργος έχει τη δυνατότητα να ενημερώνεται από την Υπηρεσία μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου για προκήρυξη θέσεων στο Δημόσιο τομέα, προγράμματα κατάρτισης καθώς και για επιδόματα και παροχές σε ανέργους.
 • Υποστήριξη στη συμπλήρωση αιτήσεων
  ο άνεργος έχει τη δυνατότητα να λάβει υποστήριξη σχετικά με την ορθή συμπλήρωση των αιτήσεων  για διεκδίκηση θέσεων εργασίας καθώς και για τα απαιτούμενα δικαιολογητικά.

Πραγματοποίηση προγραμμάτων σταδιοδρομίας στα σχολεία

Σε συνεργασία με τις σχολικές μονάδες του Δήμου πραγματοποιούνται προγράμματα σταδιοδρομίας που έχουν στόχο την ευαισθητοποίηση και την πληροφόρηση των μαθητών σχετικά με τις επαγγελματικές τους επιλογές.

Τηλ. Επικοινωνίας: 213 2004819

Διεύθυνση: Μπιχάκη 8, Αγ.Ι.Ρέντης (2ος όροφος)

Εκπαίδευση - Εργασία από το ΚΕΘΕΑ / ΔΙΑΒΑΣΗ.

rejoin kethea diavasi logoΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ - ΕΡΓΑΣΙΑ

Η εκπαίδευση με την ευρεία έννοια περιλαμβάνει όλες τις δραστηριότητες που έχουν σκοπό την επίδραση στη σκέψη, στο χαρακτήρα και στη σωματική αγωγή του ατόμου. Με στόχο τη μετάδοση γνώσεων, δεξιοτήτων, μορφών ενέργειας και συμπεριφοράς η εκπαίδευση κινητοποιεί τον άνθρωπο ν' ανακαλύψει και να συνειδητοποιήσει τον εαυτό του, να εκφραστεί και να επικοινωνήσει.

Στο θεραπευτικό πρόγραμμα ΚΕΘΕΑ ΔΙΑΒΑΣΗ η εκπαίδευση αποτελεί αναπόσπαστο τμήμα της θεραπευτικής πρότασης με στόχο την αλλαγή που καλείται να κάνει ένας πρώην χρήστης στη ζωή του δημιουργώντας μια νέα ψυχοκοινωνική, επαγγελματική και πολιτιστική ταυτότητα.

Η εκπαίδευση των μελών του θεραπευτικού προγράμματος είναι πολυδιάστατη και περιλαμβάνει ενισχυτική διδασκαλία, καλλιέργεια πολιτιστικής και περιβαλλοντικής παιδείας, επαγγελματική κατάρτιση, δημιουργικά εργαστήρια, αθλητικές ομάδες, εκπαιδευτική και επαγγελματική συμβουλευτική και επαγγελματικό προσανατολισμό.

Παράλληλα, το ΚΕΘΕΑ ΔΙΑΒΑΣΗ, έχει δημιουργήσει δίκτυο συνεργασίας με εκπαιδευτικούς φορείς, με στόχο τα μέλη όλων των φάσεων του Προγράμματος να έχουν τη δυνατότητα να λαμβάνουν πλήρη υποτροφία ή μείωση διδάκτρων για τις σπουδές τους σε δημόσιους ή ιδιωτικούς φορείς.

ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΑΠΕΞΑΡΤΗΣΗ

Η επιλογή του είδους της εργασίας που θα ακολουθήσει το άτομο αποτελεί μία από τις πιο κρίσιμες αποφάσεις για τη ζωή του. Στους χώρους εργασίας περνάει το μεγαλύτερο μέρος του χρόνου του, διασφαλίζει τα μέσα επιβίωσης, βιώνει συναισθήματα ικανοποίησης, απογοήτευσης, χαράς, λύπης, επιτυχίες και αποτυχίες.

Κατά τη διάρκεια της απεξάρτησης το άτομο υποστηρίζεται για ν' ανακαλύψει τα χαρακτηριστικά του, τα ενδιαφέροντά του, τις ικανότητες, τις δεξιότητες και τις αξίες του με στόχο την ισότιμη εργασιακή ένταξη. Στόχος είναι να προσεγγίσει έναν ικανοποιητικό βαθμό συμβατότητας της προσωπικότητάς του με το επάγγελμα ή τα επαγγέλματα που θα επιλέξει να ασκήσει.

KΕΘΕΑ ΔΙΑΒΑΣΗ

Θεραπευτικό Πρόγραμμα του Κέντρου Θεραπείας Εξαρτημένων Ατόμων
Διεύθυνση: Σταυροπούλου 29, 11252 Αθήνα
Τηλ.: 210 8626761, 210 8612604
Fax: 210 8651227
E-mail:Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Web:www.kethea-diavasi.gr

Γραφείο Ενημέρωσης για την Απασχόληση και την Επιχειρηματικότητα, Δήμου Δέλτα.

rejoin apasxolhsh epixeirhmatikothtaΗ λειτουργία του Γραφείου Ενημέρωσης για την Απασχόληση και την Επιχειρηματικότητα αποτελεί μια συλλογική προσπάθεια όλων των Δήμων της Δυτικής Υπαίθρου του Νομού Θεσσαλονίκης και πιο συγκεκριμένα των νέων Καλλικρατικών Δήμων Χαλκηδόνος, Δέλτα και Ωραιοκάστρου για την αντιμετώπιση ενός κοινού προβλήματος, αυτό της έλλειψης ενημέρωσης σχετικά με δράσεις που αφορούν στην απασχόληση και στην επιχειρηματικότητα.

Σκοπός της λειτουργίας του Γραφείου είναι η δωρεάν παροχή υπηρεσιών ενημέρωσης και συμβουλευτικής σε θέματα απασχόλησης, εκπαίδευσης και επιχειρηματικότητας προς όλους του κατοίκους και τις επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στην περιοχή και χρειάζονται υποστήριξη στους συγκεκριμένους τομείς.

Ενδεικτικές παρεχόμενες υπηρεσίες προς τους κατοίκους:

 • Ενημέρωση για θέσεις εργασίας στο Δημόσιο και στον Ιδιωτικό τομέα, τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό.
 • Ενημέρωση για εκπαίδευση και επιμόρφωση (σπουδές μετά το λύκειο, μεταπτυχιακά, επιδοτούμενα σεμινάρια κατάρτισης κ.ο.κ.).
 • Ενημέρωση για χρηματοδοτικά προγράμματα που αφορούν στη δημιουργία νέας επιχείρησης.
 • Επαγγελματικός προσανατολισμός
 • Τεστ επαγγελματικού προσανατολισμού
 • Σύνταξη βιογραφικού σημειώματος
 • Προετοιμασία για τη συνέντευξη επιλογής προσωπικού κ.ο.κ.

Επίσης, οι ενδιαφερόμενοι, μέσω της συγκεκριμένης ιστοσελίδας έχουν τη δυνατότητα, υποβάλλοντας το βιογραφικό τους σημείωμα, να ενημερώνονται αυτόματα μέσω e-mail για όλα τα παραπάνω θέματα.

Τέλος, δίνετε η δυνατότητα στους ανέργους επισκέπτες της ιστοσελίδας του γραφείου, εφόσον το επιθυμούν, να αποστέλλεται το βιογραφικό τους σε επιχειρήσεις του ενδιαφέροντος τους οι οποίες αναζητούν προσωπικό.

Ενδεικτικές παρεχόμενες υπηρεσίες προς τις επιχειρήσεις:

 • Βοήθεια στην εύρεση προσωπικού μέσω:
 • Της δωρεάν καταχώρησης αγγελιών στην ιστοσελίδα του γραφείου.

Πληροφορίες:Μέσα στο κτίριο της Δημοτικής Κοινότητας Γέφυρας,rejoin dhmos delta
Διεύθυνση: Δημοκρατίας 25,
Περιοχή: Γέφυρα, Τ.Κ. 57011
Τηλέφωνο:2310.715971

Μέσα στο κτίριο της Δημοτικής Κοινότητας Διαβατών,
ΔιεύθυνσηΑγ. Γεωργίου & Σπύρου Παναγιώτου 2,
Πόλη: Διαβατά, ΤΚ 57008
Τηλέφωνο: 2310.788630

Κέντρο Πληροφόρησης Νέων - Δήμος Αμπελοκήπων Θεσσαλονίκης.

rejoin kentro plhroforhshs newn dhmou ampelokhpwnΤο Κέντρο Πληροφόρησης Νέων του Δήμου Αμπελοκήπων αποτελεί μέρος ενός εθνικού δικτύου 50 ανάλογων Κέντρων, τα οποία λειτουργούν σε όλη την Ελλάδα. Συστάθηκαν από τη Γενική Γραμματεία Νέας Γενιάς σε χώρους της τοπικής αυτοδιοίκησης και λειτουργούν με έξοδα των δήμων.

Παρέχουμε πληροφορίες σχετικά με τις δράσεις της Νέας Γενιάς και τις δυνατότητες συμμετοχής των νέων σ’ αυτές.

Προτείνουμε την έκδοση της Ευρωπαϊκής Κάρτας Νέων, την οποία μπορούν να έχουν όλοι οι νέοι ηλικίας 13-30 ετών και παρέχει προνόμια τόσο στην Ελλάδα όσο και σε 37 χώρες του εξωτερικού.

Ενημερώνουμε τους νέους για θέματα σπουδών και υποτροφιών, εργασίας, εκπαίδευσης, κινητικότητας, εθελοντισμού και ελεύθερου χρόνου.

Είμαστε πιστοποιημένος φορέας αποστολής εθελοντών από την Ευρωπαϊκή Ένωση.  Μέσω του προγράμματος Erasmus plus δίνουμε την ευκαιρία στους νέους–ες 18-30 ετών να ζήσουν σε μια άλλη ευρωπαϊκή χώρα από 6-12 μήνες, να γνωρίσουν την κουλτούρα και τη γλώσσα της χώρας αυτής, να κερδίσουν εμπειρίες προσφέροντας εθελοντική υπηρεσίας σε ένα φορέα υποδοχής.

Στο Κέντρο μας ο κάθε νέος έχει πρόσβαση στο internet δωρεάν.

Εκτός από την ενημέρωση που μπορεί να πάρει ένας νέος από το προσωπικό του Κέντρου μας μπορεί να γίνει μέλος στην ομάδα μας στο Facebook, όπου δημοσιεύονται όλες οι δραστηριότητες που αναφέρονται παραπάνω.
Ως τοπικός εκπρόσωπος του Ευρωπαϊκού Δικτύου Eurodesk μπορείτε να θέσετε το ερώτημα σας για ό, τι έχει σχέση με εργασία, εκπαίδευση, κινητικότητα, ανταλλαγές νέων και να έχετε άμεση και δωρεάν πληροφόρηση.


Στοιχεία Επικοινωνίας

Διεύθυνση: Βύρωνος-Κέννεντυ, Αμπελόκηποι
Ώρες λειτουργίας: 09:00-14:00
Τηλέφωνα: 2310.729177, 2310.729177 & 729120
Fax: 2310.734077
Site: www.ampelokipi-menemeni.gr


 rejoin dimos ampelokipon menemenis logo

Εθελοντικός Φιλανθρωπικός Οργανισμός "Θεόφιλος" - Στήριξη Πολύτεκνων Οικογενειών.

rejoin theofilos logoΤι είναι και τι έχει προσφέρει o Θεόφιλος μέχρι σήμερα;

O Εθελοντικός Φιλανθρωπικός Οργανισμός «Θεόφιλος» από την ίδρυση του το 2004 έχει καταφέρει γιγαντιαία άλματα προς την επίτευξη των σκοπών και των στόχων του και καθημερινά βρίσκει όλο και μεγαλύτερη απήχηση στην Ελληνική κοινωνία, που με αργούς μεν αλλά σταθερούς ρυθμούς συνειδητοποιεί τη σοβαρότητα του έργου και την υπευθυνότητα με την οποία ο ΘΕΟΦΙΛΟΣ χειρίζεται το θέμα.

Η στήριξη προς την πολύτεκνη οικογένεια είναι το ουσιαστικότερο βήμα προς την επίλυση του δημογραφικού προβλήματος που αντιμετωπίζει η χώρα μας, και όλα τα μέλη, φίλοι, εθελοντές, χορηγοί και δωρητές του Οργανισμού έμπρακτα συμβάλλουν με τις προσφορές τους, την εργασία τους και τις ευγενικές τους προθέσεις για καλύτερες συνθήκες ζωής και ένα καλύτερο μέλλον για τα παιδιά μας.

Ένας σύντομος απολογισμός της δράσης και των προγραμμάτων του Οργανισμού έχει ως εξής:

rejoin theofilos foto1Αποστολή ειδών πρώτης ανάγκης (Αποστολές Αγάπης)

Ένας από τους βασικότερους τομείς στήριξης της πολύτεκνης οικογένειας είναι οι αποστολές στην περιφέρεια, φτάνοντας μέχρι το τελευταίο χωρίο της πατρίδας μας, ειδών πρώτης ανάγκης (τρόφιμα, ρουχισμός, σχολικά είδη,παιχνίδια) τα οποία συλλέγει ο Οργανισμός από δωρητές και χορηγούς.

Γραφείο εύρεσης εργασίας

Θέλοντας να ενισχύσει το ήδη υπάρχον πρόγραμμα της «Ανταλλακτικής οικονομίας», ο Θεόφιλος ενεργοποιεί το «Γραφείο ευρέσεως εργασίας». Βεβαίως απευθυνόμαστε πάντα σε πολύτεκνες ή τρίτκνες οικογένειες με ετήσιο εισόδημα κάτω των 10.000 ευρώ.rejoin theofilos foto2

Σκοπός μας είναι να ενισχυθούν τα έσοδα των οικογενειών, αλλά προσφέροντας εργασία.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν επιλέξουν ανάμεσα σε 8 κατηγορίες απασχόλησης. Επιπλέον υπάρχει και η επιλογή της άλλης απασχόλησης, σύμφωνα με την εκπαίδευση και των προσόντων των ενδιαφερομένων.

Συμπληρώστε την ΦΟΡΜΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ για συμμετέχετε στα προγράμματα. Την άιτηση μπορείτε να την στείλετε ηλεκτονικά στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε., ή ταχυδρομικώς στην διεύθυνηση: Παπαφλέσσα 9 στο Γαλάτσι. Τ.Κ. 11146 Αθήνα. Για διευκρινήσεις τηλεφωνήστε στο 210.8828036.

Επιστημονικοί συνεργάτες

Ο Θεόφιλος εγκαινιάζει μια καινούρια συνεργασία με εξειδικευμένους επιστημονικούς συνεργάτες αποκλειστικά για τρίτεκνες και πολύτεκνες οικογένειες, μέλη του Θεόφιλου.

Σκοπός αυτής της συνεργασίας είναι η αντιμετώπιση άμεσων και δύσκολων προβλημάτων που σχετίζονται είτε με κοινωνικά ζητήματα, είτε με προσωπικά θέματα, που άπτονται της σωματικής ή της ψυχικής υγείας.

Η αφορμή για να δημιουργηθεί αυτή η νέα προοπτική ήταν η επιτυχής συνεργασία με την κοινωνική υπηρεσία του δήμου Γαλατσίου, πάνω σε ένα θέμα που προέκυψε αυτή την εβδομάδα και αφορούσε μία πολύτεκνη οικογένεια με σοβαρότατα οικονομικά προβλήματα, αλλά και προβλήματα ψυχικής υγείας.

οστολέςΑγροτικώνΠροϊόντων 

Στα πλαίσια ενίσχυσης των αγροτικών περιοχών ο Θεόφιλος ενισχύει τους πολυτέκνους αγοράζοντας αγροτικά προιόντα και τα προσφέρει σε πολυτέκνους άλλων περιοχών, όπως η αγορά είκοσι τόνων πατάτας από τον αγροτικό συνεταιρισμό Δράμας που στάλθηκε στις πολύτεκνες οικογένειες του νομού Αρτας (σε συνεργασία με τον τοπικό σύλλογο πολυτέκνων Αρτας) και αντίστοιχα την αγορά είκοσι τόνων πορτοκαλιών που αγόρασε ο Θεόφιλος από τον αγροτικό συναιτερισμό Αρτας και στάλθηκαν στις πολύτεκνες οικογένειες στην περιφέρεια του νομού Δράμας. Ετσι με μια μεταφορά ο Θεόφιλος στήριξε σε δύο διαφορετικές περιοχές τους πολυτέκνους. Το κόστος για κάθε τέτοια δραστηριότητα ανέρχεται σε 20.000€ και θα επαναλαμβάνεται εφόσον βρίσκεται χορηγός.

ΔανειστικέςΒιβλιοθήκες

Ο Οργανισμός έχει δημιουργήσει δανειστικές βιβλιοθήκες σε Συλλόγους Πολυτέκνων, τις οποίες εμπλουτίζει συνεχώς με νέα βιβλία που προσφέρονται από ιδιώτες και εκδοτικούς οίκους. Θέλουμε να προσθέσουμε και την παροχή διαδικτυακών υπηρεσιών στις τοπικές βιβλιοθήκες. Και σε αυτήν την περίπτωση, όποιος θέλει να προσφέρει βιβλία/υπολογιστές και περιφερειακά συστήματα θα πρέπει να καταβάλει και ένα μικρό ποσό για τα μεταφορικά έξοδα καθότι αποστέλλονται δωρεάν στους Συλλόγους πολυτέκνων της επικράτειας.

ΚοινωνικήΥπηρεσία

Η Υπηρεσία λειτουργεί από την ίδρυση μας με σκοπό την παροχή συμβουλευτικής και ψυχολογικής στήριξης των οικογενειών, διασύνδεση εξυπηρετούμενων οικογενειών με φορείς κοινωνικών προγραμμάτων, συνηγορία υπέρ οικογενειών οι οποίες αντιμετωπίζουν κοινωνικό αποκλεισμό και φτώχεια. Λειτουργεί με εθελοντές κοινωνικούς λειτουργούς, ψυχολόγους και άλλους επιστήμονες για την εγκυρότερη και αποτελεσματικότερη αντιμετώπιση των αναγκών των οικογενειών.Για οποιοδήποτε πρόβλημα αντιμετωπίζουν οι πολύτεκνοι μπορούν να επικοινωνούν κάθε Πέμπτη 10 π.μ. με 1 μ.μ. Καθημερινά δεχόμαστε πλειάδα τηλεφωνημάτων από όλη την Ελλάδα και εξυπηρετούμε εκατοντάδες οικογένειες στους διάφορους τομείς που καλύπτουμε.

ΠρογράμματαΑναδοχής

Τα μέλη και οι φίλοι του Θεόφιλου, αν επιθυμούν, γίνονται ανάδοχοι μέσω των προγραμμάτων κοινωνικής αναδοχής του Οργανισμού, είτε με τη βάπτιση παιδιού από πολύτεκνη οικογένεια, είτε με την οικονομική στήριξη παιδιού ή φοιτητή από πολύτεκνη οικογένεια στέλνοντας κάθε μήνα, μέσω του Θεόφιλου, 100 ευρώ. Το Πρόγραμμα προς το παρόν έχει σταματήσει λόγω ελλείψεως αναδόχων και στις οικογένειες αντί οικονομικής ενίσχυσης, με τα χρήματα που συγκεντρώνονται ενιχύονται οικονομικά άπορες πολύτεκνες οικογένειες μέσω του προγράμματος «Ανταλλακτική Οικονομία».

ΈκτακτηΟικονομικήΕνίσχυση

O Θεόφιλος προσφέρει χρηματική βοήθεια σε παιδιά πολυτέκνων που αντιμετωπίζουν έκτακτα προβλήματα υγείας εφόσον υπάρχει η οικονομική δυνατότητα και η έγκριση της Γενικής Συνέλευσης του Οργανισμού.

ΤομέαςΠροστασίατουΑγέννητουΠαιδιού

Ο “ΘΕΟΦΙΛΟΣ” στηρίζει έμπρακτα και ουσιαστικά την κυοφορούσα μητέρα που αντιμετωπίζει το δίλημμα της έκτρωσης ή όχι και δεν έχει στήριξη από το οικογενειακό της περιβάλλον, με την παραπομπή της κυοφορούσας σε άλλους αντίστοιχους φορείς με τους οποίους συνεργαζόμαστε. Ο Οργανισμός έχει εκδώσει το ενημερωτικό φυλλάδιο «Μαμά ζω και ας μη το ξέρεις..» το οποίο διανέμει δωρεάν και συνεχίζει να εκτυπώνει εφόσον βρίσκονται οικονομικοί χορηγοί.

ΝομικέςΣυμβουλές

O Οργανισμός προσφέρει νομικές συμβουλές σε πολύτεκνες οικογένειες και μητέρες, μέσα από μία υπηρεσία στελεχωμένη από ομάδα διακεκριμένων εθελοντών νομικών.

Εκδόσεις

O Θεόφιλος έχει εκδώσει δύο βιβλία για την ενημέρωση των πολυτέκνων και τριτέκνων. Πρόκειται για τον Οδηγό Πληροφοριών-Παροχών για τις Πολύτεκνες και Τρίτεκνες Οικογένειες.

Το 2008 προσθέσαμε και τον Οδηγό Βιολογικών Καλλιεργειών που έγραψε ο γεωπόνος Χρήστος Μπριασούλης με τον τίτλοΒιολογικήΓεωργίαΒασικέςΓνώσεις. Γενικά όλες οι εκδόσεις διότι διανεμήθηκαν δωρεάν έχουν εξαντληθεί. Επίσης, ο ”Θεόφιλος” έχει επιμεληθεί την παραγωγή του DVD Δημογραφικό – Ελλάδα Ώρα Μηδέν και το τμήμα της Προστασίας Αγέννητου Παιδιού διανέμει το DVD «Το Θαύμα της Ζωής». Εφόσον βρεθεί οικονομικός χορηγός θα επαναληφθούν οι εκδόσεις.

Τράπεζααίματος 

O Θεόφιλος έχει δημιουργήσει Τράπεζα Αίματος για τις ιατρικές ανάγκες των πολύτεκνων οικογενειών. Δώστε αίμα σε οποιοδήποτε νοσοκομείο σε όλη την Ελλάδα, ενημερώνοντας την εκεί αιμοδοσία ότι το αίμα προορίζεται για την Τράπεζα Αίματος του Θεόφιλου, πού βρίσκεται στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο Αθηνών. Θυμηθείτε: 5 λεπτά μπορούν να σώσουν μία ζωή.

Εργαστήριο Αγιογραφίας

Ο Θεόφιλος προσφέρει δωρεάν μαθήματα Αγιογραφίας σε παιδιά απόρων πολυτέκνων οικογενειών, στο εργαστήριο του Γιάννη Ναυπλιώτη. Στο εργαστήριο δεχόμαστε παραγγελίες για την Αγιογράφηση φορητών εικόνων και τοιχογραφειών. Τα έσοδα ενισχύουν ακόμα περισσότερο τα άπορα παιδιά των πολυτέκνων και τριτέκνων οικογενειών. Οσοι επιθυμούν να παραγγείλουν κάποια εικόνα παίρνουν απόδειξη δωρεάς από τον Θεόφιλο εξασφαλίζοντας φοροαπαλλαγή.

Επισκεφτείτε την μόνιμη έκθεση και το εργαστήριο Αγιογραφίας που βρίσκεται στην οδό Γιαλούρου 9 Νέα Κυψέλη κατόπιν ραντεβού στο 2108817119.

Ανταλλακτική οικονομία

Οι πολύτεκνες και τρίτεκνες οικογένειες που βοηθά ο Εθελοντικός Φιλανθρωπικός Οργανισμός Θεόφιλος δημιουργούν χειροτεχνήματα και είδη δώρων, τα προσφέρουν στο εκθετήριο του Θεόφιλου και προμηθεύονται τρόφιμα, ενδύματα, υποδήματα, είδη σπιτιού, οικονομική ενίσχυση και ότι άλλο χρειάζονται. Επισκεφτείτε την Εκθεση Ανταλλακτικής Οικονομίας του Θεόφιλου, γίνετε μέλος και προμηθευτείτε χειροτεχνήματα και είδη που έφτιαξαν οι πολύτενες οικογένειες εντελώς δωρεάν.

Ξενώνας Φιλοξενείας Φοιτητών

O ξενώνας (Σπουδάζω), που λειτουργεί στην Κυψέλη, αποτελεί έναν πολύ όμορφο και ζεστό χώρο φιλοξενίας παιδιών πολύτεκνων και τρίτεκνων οικογενειών. Ευχαριστούμε τους χορηγούς μας και ιδιαίτερα το προσωπικό του ΙΚΕΑ, διακοσμητές, τεχνικούς και την μεταφορική εταιρεία Δελατόλας που εργάστηκαν εθελοντικά για αρκετούς μήνες μέχρι να ολοκληρωθεί το έργο.
 
Τα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν πολλές πολύτεκνες και τρίτεκνες οικογένειες σήμερα δεν επιτρέπουν την πολυτέλεια να μπορούν τα παιδιά τους να σπουδάσουν σε μία άλλη πόλη.
 
Σήμερα, ο «Θεόφιλος» τους δίνει την δυνατότητα να φιλοξενηθούν σε αυτόν τον πολύ όμορφο χώρο που, όπως είπαν οι φίλοι και τα μέλη του «Θεόφιλου», δεν σου κάνει καρδιά να φύγεις.
 
Οι Φοιτητές μπορούν να αναζητούν πληροφορίες για την φιλοξενία τους στον ξενώνα στην ιστοσελίδα του «Θεόφιλου» και οι αιτήσεις θα αποστέλλονται προς έγκριση στα γραφεία μας.
 
Επικοινωνία:
 
Τηλέφωνα: 210-8828036, 210-8819397
E-mail:Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Διεύθυνση: Παπαφλέσσα 9, 111 46 Γαλάτσι, Αθήνα

 

Κέντρα Ανοικτής Προστασίας Ηλικιωμένων (ΚΑΠΗ) - Δήμου Χαϊδαρίου.

ΚΕΝΤΡΑ ΑΝΟΙΚΤΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΩΝ (ΚΑΠΗ)

rejoin dimos xaidariou logoΚ.Α.Π.Η. υπάρχουν στην πάνω στην κεντρική και στην κάτω Αγία Βαρβάρα  για  να διευκολύνονται όλοι οι ηλικιωμένοι της πόλης.
Λειτουργούν από τη Δευτέρα ως την Παρασκευή πρωί και απόγευμα και το Σάββατο το πρωί.

Στο φιλόξενο περιβάλλον τους, οι ηλικιωμένοι έχουν τη δυνατότητα να  περάσουν ευχάριστα το χρόνο τους, να συζητήσουν με τους κοινωνικούς επιστήμονες θέματα που τους αφορούν, να έχουν πρωτοβάθμια ιατρική και νοσηλευτική φροντίδα και κάνουν φυσιοθεραπεία, εφόσον έχουν παραπεμπτικό γιατρού και βέβαια να συμμετέχουν σε προγράμματα άθλησης, δημιουργικής απασχόλησης (μουσική χορός, ζωγραφική, χειροτεχνία κηπουρική κ.α) και ψυχαγωγίας, στις εκδρομές που γίνονται στην Ελλάδα και στο εξωτερικό και στα προγράμματα καλοκαιρινών διακοπών.

Διευθύνσεις και τηλέφωνα

Α’ ΚΑΠΗ: Καλαντζάκου 7, τηλέφωνο 210 5690075
ΚΑΠΗ ΚΑΤΩ ΑΓΙΑΣ ΒΑΡΒΑΡΑΣ: Κ.Ε.Φ.Α. Ηρακλείου 20, πλατεία Μακρυγιάννη, τηλέφωνο 210 5691161
Γ’ ΚΑΠΗ: Παπαδιαμάντη 267, τηλ.: 210 5696511

Κατηγορία
Κείμενο
Από
Μέχρι

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookie από το Google για την παροχή των υπηρεσιών του, για την εξατομίκευση διαφημίσεων και για την ανάλυση της επισκεψιμότητας.
Η Google κοινοποιεί πληροφορίες σχετικά με την από μέρους σας χρήση αυτού του ιστότοπου. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookie.