Δωρεάν Μετακίνηση Ανέργων στα ΜΜΜ του ΟΑΣΑ.

Rejoin.gr - Επιχειρηματικότητα Ειδήσεις

Εκδήλωση: Η Κοινωνική Οικονομία ως Αγαθό Όλης της Κοινωνίας, Κυριακή 11 Δεκέμβρη.

rejoin i koinoniki oikonomia os agatho olis tis koinonias foto

Στις 11 Δεκέμβρη, ώρα 19:00, στο Συνεργατικό Καφενείο Περιμπανού (Χατζηδάκη 9, Άνω Πατήσια) το Διεθνές Ινστιτούτο Κοινωνικής Οικολογίας (TRISE) καλεί κάθε ενδιαφερόμενο στην ανοιχτή εκδήλωση με τίτλο “Η Κοινωνική Οικονομία ως Αγαθό Όλης της Κοινωνίας” με τους ακόλουθους εισηγητές και θεματικές αλλά και παρεμβάσεις από διάφορες συλλογικότητες και συνεργατικά εγχειρήματα:

Μάκης Κορακιανίτης: Η σκέψη του Murray Bookchin για την οικονομία.
Γιώργος Κολέμπας: Μορφές οικονομίας στη Ρόζαβα του Συριακού Κουρδιστάν.
Ορέστης Βαρκαρόλης: Η Ελληνική πραγματικότητα της κοινωνικής οικονομίας: προβλήματα και προοπτικές.

Από την γέννηση του συνεταιριστικού κινήματος στις αρχές του 19ου αιώνα μέχρι τις κοινοτικές επιχειρήσεις της Βενεζουέλας και τα κατειλημμένα εργοστάσια της Λατινικής Αμερικής. Από τους βαθιούς παραγωγικούς μετασχηματισμούς της Ισπανικής Επανάστασης του ’36 μέχρι τις μορφές οικονομίας της Ρόζαβα. Από το εγχώριο alter mondialiste κίνημα και τα εγχειρήματα αλληλέγγυας / συνεργατικής οικονομίας, που ξεπήδησαν από το κίνημα των πλατειών του 2012, μέχρι τα σύγχρονα γειωμένα στα κινήματα παραδείγματα κοινωνικής οικονομίας και κοινών. Η κοινωνική και αλληλέγγυα οικονομία δεν συγκροτείται ούτε αναπτύσσεται απλώς από μεμονωμένες ομάδες συνεταιρισμένων εργαζομένων μέσα στο εχθρικό περιβάλλον της αγοράς αλλά σε διαρκή αλληλεπίδραση και υπό τον έλεγχο της κοινωνίας, όντας αναπόσπαστο κομμάτι τοπικών και διατοπικών κινημάτων και κοινοτήτων αγώνα.

Το Ινστιτούτο TRISE είναι ένα διεθνές δίκτυο ακτιβιστών με σκοπό την κοινωνική έρευνα γύρω από την κοινωνική οικολογία, την αστικοποίηση και τη ριζοσπαστική δημοκρατία, δουλεύοντας για τις ανάγκες και τους στόχους των κοινωνικών κινημάτων (περισσότερα: www.trise.org).

Η εκδήλωση “Η Κοινωνική Οικονομία ως Αγαθό Όλης της Κοινωνίας” αποτελεί την έναρξη ενός προσυνεδριακού κύκλου εκδηλώσεων γύρω από ζητήματα των κοινωνικών κινημάτων, που θα κορυφωθεί με τη διοργάνωση διεθνούς συνεδρίου στη Θεσσαλονίκη, στις 1-3 Σεπτέμβρη 2017, με τίτλο “Το Δικαίωμα στην Πόλη, Προς Οικολογικές και Δημοκρατικές Πόλεις”.


rejoin sunergatiko kafeneio perimpanou 11 dekemvri


Πηγή: TRISE – Διεθνές Ινστιτούτο Κοινωνικής Οικολογίας

Η Wise Greece στο Apivita Experience Store για καλό σκοπό.

rejoin foto wisegreece apivitaexperiencestore

Wise Greece στο Apivita Experience StoreΜία συνεργασία για καλό σκοπό…

Το Σάββατο 17 Δεκεμβρίου, από τις 11:00 έως τις 16:00 το Apivita Experience Store, υποδέχεται τη μη κερδοσκοπική Κίνηση Wise Greece, σε μία γιορτή γεύσης για καλό σκοπό!

Η Wise Greece, προωθεί τα προϊόντα μικρών Ελλήνων παραγωγών, βοηθώντας τους να είναι βιώσιμοι και να προσφέρουν νέες θέσεις εργασίας, ενώ από την άλλη πλευρά μετατρέπει τα κέρδη από τις πωλήσεις των προϊόντων σε τρόφιμα για άπορες οικογένειες και Ορφανοτροφεία που έχουν ανάγκη.

Έτσι, το Σάββατο 17/12, στο Apivita Experience Store θα έχουμε την ευκαιρία να δοκιμάσουμε γεύσεις από μικρούς παραγωγούς από κάθε γωνιά της Ελλάδας, να προμηθευτούμε υπέροχα δώρα και προϊόντα για το Χριστουγεννιάτικο τραπέζι μας, αλλά και να στηρίξουμε με τις αγορές μας το Κέντρο Υποδοχής και Αλληλεγγύης του Δήμου Αθηναίων, μιας και τα κέρδη από τις πωλήσεις θα διατεθούν εκεί με πολλή αγάπη!


Πηγή: wisegreece.com

1ο Πανελλήνιο Συνέδριο για την Κοινωνική Επιχειρηματικότητα στην Υγεία.

rejoin sunedrio koinonikis epixirimatikotitas koispe foto

Το 1ο Πανελλήνιο Συνέδριο για την Κοινωνική Επιχειρηματικότητα στην Υγεία διοργανώνεται από την Πανελλήνια Ομοσπονδία των ΚοιΣΠΕ (Κοινωνικοί Συνεταιρισμοί Περιορισμένης Ευθύνης).

Με θέμα «Η συμβολή των ΚοιΣΠΕ στη διαμόρφωση του οικοσυστήματος της κοινωνικής επιχειρηματικότητας», το συνέδριο έχει στόχους, ανάμεσα στους άλλους, να ανοίξει μια συζήτηση για το πώς αποτυπώνεται η συμβολή των ΚοιΣΠΕ, τη διαμόρφωση και εμπέδωση της ιδεολογίας και των αρχών της αλληλέγγυας κοινωνικής οικονομίας στη χώρα μας, την αναζήτηση καινοτόμων προτάσεων πολιτικής για την ανάπτυξη, τη συμμετοχή των ΚοιΣΠΕ στην αντιμετώπιση της κοινωνικοοικονομικής κρίσης και των συνεπειών τους στην τοπική οικονομία, τη συμβολή τους στην καταπολέμηση της ανεργίας, τη δημιουργία νέων συμπράξεων και τη διατύπωση νέων.

Πέμπτη 9 Ιουνίου, Αμφιθέατρο Τεχνικού Επαγγελματικού Επιμελητηρίου, Νίκης 4, Αθήνα.


Πηγή: efsyn.gr

4ο Μονοπάτι Κοινωνικής Επιχειρηματικότητας.

rejoin monopatia koinonikis epixeirimatikotitas logo

Εξοικείωση με την Κοινωνική και Αλληλέγγυα Οικονομία και την Κοινωνική Επιχειρηματικότητα επιδιώκει η Skywalker.gr, μέσα από νέα σειρά «Μονοπατιών» που ξεκίνησαν τον Απρίλιο του 2016 και φιλοξενούν εικοσιπέντε εκπαιδευόμενους ανά κύκλο εκπαίδευσης.

Το 4ο Μονοπάτι Κοινωνικής Επιχειρηματικότητας θα διεξαχθεί από 13 έως 17 Ιουνίου 2016, από 10:00 έως 16:00.

Στόχος του προγράμματος είναι η γνωριμία των συμμετεχόντων με την Κοινωνική Οικονομία και η παροχή αρχικής εκπαίδευσης στην Κοινωνική Επιχειρηματικότητα. Οι συμμετέχοντες θα εξετάσουν και τη συμβατότητά τους με τις ανάγκες και τις δυνατότητες που αφορούν στο «Κοινωνικώς Επιχειρείν». Μέσα από εκπαίδευση και βιωματικά εργαστήρια, θα προσεγγίσουν τις βασικές αρχές και αξίες της κοινωνικής οικονομίας και της κοινωνικής επιχειρηματικότητας, θα γνωρίσουν το ελληνικό και διεθνές οικοσύστημα της κοινωνικής επιχειρηματικότητας και θα κατανοήσουν τις μεθόδους,τα εργαλεία, το νομικό, το φορολογικό και το χρηματοδοτικό πλαίσιο στην παραγωγή και διάθεση κοινωνικών αγαθών και υπηρεσιών μέσα από συλλογική κοινωνική δράση.

Η συμμετοχή στα Μονοπάτια Κοινωνικής Επιχειρηματικότητας είναι χωρίς χρέωση.

Λόγω της δομής του προγράμματος, προϋπόθεση για την ένταξη στο 4ο Μονοπάτι Κοινωνικής Επιχειρηματικότητας είναι η διαθεσιμότητά σας για την παρακολούθηση ολόκληρου του σεμιναρίου και όχι τμήματος αυτού.

Την επιστημονική ευθύνη κατάρτισης του εκπαιδευτικού προγράμματος έχει η Career Design.

Οι καταξιωμένοι εισηγητές των Μονοπατιών συμμετέχουν εθελοντικά και ο χώρος διεξαγωγής είναι ευγενική παραχώρηση του Κέντρου Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης -Europe Direct του Δήμου Αθηναίων.

Για περισσότερες πληροφορίες και αίτηση συμμετοχής, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκέπτονται το www.footstep.gr06 έως 10 Ιουνίου 2016 ή να επικοινωνούν στο τηλ: 210 9730280 με την κα Κένταρχου Έλενα.

Τόπος διεξαγωγής: Europe Direct δήμου Αθηναίων

Διεύθυνση: Ακαδημίας 50, Αθήνα (Είσοδος από Σόλωνος) (Χάρτης)

Αναλυτικό Πρόγραμμα:Πρόγραμμα - 4ο Μονοπάτι Κοινωνικής Επιχειρηματικότητας

Δήλωση Συμμετοχής:Αίτηση - 4ο Μονοπάτι Κοινωνικής Επιχειρηματικότητας


Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookie από το Google για την παροχή των υπηρεσιών του, για την εξατομίκευση διαφημίσεων και για την ανάλυση της επισκεψιμότητας.
Η Google κοινοποιεί πληροφορίες σχετικά με την από μέρους σας χρήση αυτού του ιστότοπου. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookie.