Δωρεάν Μετακίνηση Ανέργων στα ΜΜΜ του ΟΑΣΑ.

Rejoin.gr - Εκπαίδευση Άρθρα

Έλα στη συνέργεια, με την ομάδα του Skywalker.

rejoin job festival infographicΣε μια εποχή όπου ο καθένας μας είναι επιφυλακτικός, διστακτικός και ίσως προτιμά να μείνει αδρανής μπροστά στην απόφαση. Σε μια εποχή, όπου κυριαρχεί η κοινωνική και  συναισθηματική ανασφάλεια, που τα όνειρά μας ξεμακρύνουν και οι αγάπες μας ξεθωριάζουν.

Εμείς στεκόμαστε εδώ. Παίρνουμε θάρρος και ξεκινάμε. Στόχος μας είναι να αλλάξουμε ότι άσχημο υπάρχει και να δημιουργήσουμε κάτι όμορφο, κάτι μοναδικό, κάτι για το οποίο θα νιώσουμε την αξία της εμπειρίας και της ίδιας της ζωής. Εδώ λοιπόν, ερχόμαστε όλοι μαζί, η ομάδα του Skywalker"Επί το Έργον", να μεταφέρουμε την αισιοδοξία μας και να δώσουμε το δικό μας μήνυμα: “enterthesynergy”.  

"Μπες στη συνέργεια".
Άκου, μοιράσου, μίλα, ζήσε την προσωπική σου εμπειρία.
Μάθε αυτές τις τέσσερεις λέξεις που αλληλοσχετίζονται μεταξύ τους.

Αν δεν ακούσω, δε θα μάθω. Αν δε μάθω, δε θα καταλάβω. Αν δε μοιραστώ, δε θα αναπτύξω τις απόψεις μου, αν δε μιλήσω και δεν εκφράσω τις σκέψεις μου ίσως για πάντα να ζω μέσα στο φόβο, ΚΑΙ θα μείνω στάσιμος και εκφοβισμένος.

Όλοι μας μπορούμε να δραστηριοποιηθούμε.

Επειδή, η ανάπτυξη συλλογικότητας, η συνεργασία με τους γύρω μας, η ενέργεια που πηγάζει από την ομάδα είναι τελικά στόχοι για προσωπική ανάπτυξη και αυτοβελτίωση. Στόχοι, που ο καθένας από εμάς, θέτει στον εαυτό του και είναι ο μόνος υπεύθυνος, για το πως μπορεί να τους διαχειριστεί και να τους εξελίξει.

Η γνώση είναι ισχύς, όπως έχουμε διδαχθεί, κι εμείς με τη σειρά μας, την προσφέρουμε και την μοιραζόμαστε μέσα από μια σειρά workshop, πάνελ και ομιλιών, συζητήσεων και σεμιναρίων, με τη συμμετοχή επιχειρήσεων, με συνεντεύξεις, με διάλογο και προβληματισμό, στο Athens JobFestival 2015, στις 26 και 27 Σεπτέμβρη στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης.

Το Athens Job Festival Festival, πλαισιώνουν διαγωνισμοί με πλούσια δώρα, εθελοντικές κοινωνικές δράσεις και κλείνουμε διασκεδάζοντας όλοι μαζί με Standup Comedy από τον καταξιωμένο του είδους, Γιώργο Χατζηπαύλου.

Η ανταλλαγή απόψεων και  εμπειριών, είναι ευκαιρία για όλους μας. 

Από την ομάδα του Skywalker
rejoin skywalker logo

Σεμινάριο απο το Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες. ΔΩΡΕΑΝ.

rejoin panepistimio aigaiou seminario i4m lab logoΣεμινάριο (Νέος Κύκλος)

Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες

Ανοιχτό Λογισμικό στις Μεταφορές και τη Ναυτιλία

21 - 29 Σεπτεμβρίου 2015: 6 Διαλέξεις

Παρακολούθηση ONLINE (μέσω συστήματος e-learning)

Οργάνωση: Π. Καβασάλης (ΤΜΟΔ), Κ. Πάνου & Μ. Λεκάκου (ΤΝΕΥ)

Πλήρες Πρόγραμμα: https://goo.gl/luo1PD

ΔΩΡΕΑΝ - ΠΡΟΘΕΣΜΙΑ ΕΓΓΡΑΦΗΣ: 14 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2015

Τι περιμένουμε να έχετε αποκτήσει στο τέλος του Σεμιναρίου;

1. Συνδυασμένες γνώσεις για τη διαχείριση των διαδικασιών και λειτουργιών των μεταφορικών και ναυτιλιακών επιχειρήσεων

2. Συνθετική εικόνα για τα Συστήματα Πληροφορικής που χρησιμοποιούνται στη Ναυτιλία και στις Πολυτροπικές Μεταφορές

3. Αντίληψη της Καινοτομίας στη ναυτιλία και στις μεταφορές, κατανόηση του ειδικού ρόλου της "Ηλεκτρονικής Φορτωτικής" (Standard Transportation Document)

4. Εξοικείωση με τις Τεχνολογίες Ανοικτού Λογισμικού (μέσω συκεκριμένων χρήσεων σε αυτούς τους τομείς) και με την αυξανόμενη "υβριδική" χρήση τους στη σύγχρονη επιχείρηση.

5. Εμπειρία σχεδιασμού μιας εφαρμογής ανοικτού λογισμικού: The Standard Transportation Document as application

Δείτε αναλυτικά το ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

rejoin panepistimio aigaiou bottom seminario i4m lab

Κοινωνικό Φροντιστήριο Δήμου Παλλήνης: Συνεχίζουμε να στηρίζουμε τους μαθητές μας.

rejoin koinoniko frontistirio dimou pallinis logoΜετά από τρία χρόνια, συνεχίζουμε και εφέτος την λειτουργία του Κοινωνικού Φροντιστηρίου του Δήμου Παλλήνης.

Το Κοινωνικό Φροντιστήριο αποτελεί μια από τις Κοινωνικές Δομές του Δικτύου Κοινωνικής Αλληλεγγύης του Δήμου Παλλήνης, παρέχει ενισχυτική διδασκαλία σε μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου, λειτουργεί σύμφωνα με Κανονισμό Λειτουργίας και υποστηρίζεται από την εθελοντική προσφορά εκπαιδευτικών όλων των ειδικοτήτων.

Τα τελευταία δυο χρόνια λειτούργησαν με επιτυχία και τμήματα προετοιμασίας των Πανελλαδικών εξετάσεων για τους μαθητές της Γ Λυκείου.

«Είμαστε περήφανοι γιατί και φέτος όπως και πέρυσι μαθητές του Κοινωνικού φροντιστηρίου πέτυχαν την εισαγωγή τους σε ΑΕΙ και ΤΕΙ», δήλωσε ο Δήμαρχος Παλλήνης κ.Αθανάσιος Ζούτσος, ενώ τόνισε ότι: "συγχαίρουμε αυτούς τους μαθητές αλλά και τους εθελοντές εκπαιδευτικούς που με συνέπεια στηρίζουν την προσπάθεια τους".

Για την φετινή σχολική χρονιά η λειτουργία των τμημάτων προβλέπεται να ξεκινήσει στις 21 Σεπτεμβρίου ενώ οι εγγραφές θα συνεχιστούν από την 1η Σεπτεμβρίου.

Καλούνται όλοι οι ενδιαφερόμενοι να υποβάλλουν αίτηση συμμετοχής από την 1η Σεπτεμβρίου στα παρακάτω σημεία:

 • Κοινωνικό Φροντιστήριο (Κέντρο Δια Βίου Μάθησης, Λεονταρίου) τηλ.210-6032012,
 • Γραφείο Διαμεσολάβησης του Δήμου Παλλήνης, Ιθάκης 12, Γέρακας, 1ος όροφος, 2106604718
 • Δημοτικό Κατάστημα Παλλήνης, Φειδιππίδου 25Α, Πλατεία Ελευθερίας, τηλ.2132031614.

Καλούνται επίσης, εκπαιδευτικοί όλων των ειδικοτήτων να πλαισιώσουν αυτήν την κοινή προσπάθεια για την ενίσχυση της κοινωνικής αλληλεγγύης στην τοπική μας κοινωνία.

Οι ενδιαφερόμενοι εθελοντές εκπαιδευτικοί, μπορούν να επικοινωνούν με το Γραφείο της Αντιδημάρχου Κοινωνικής Πολιτικής στο τηλ.: 2132031614 ή να αποστείλουν βιογραφικό σημείωμα στην ηλεκτρονική διεύθυνση press@pallini.gr

rejoin dimos pallinis anthousa gerakas logo

Συμβουλές για προετοιμασία αιτήσεων για μεταπτυχιακά.

rejoin ar8ro anazhthsh metaptyxiakouΗ προετοιμασία αιτήσεων για μεταπτυχιακά είναι μία επίπονη, χρονοβόρος, απαιτητική, και πολύπλοκη διαδικασία.
Ο αυξανόμενος μάλιστα ανταγωνισμός για τις υπάρχουσες θέσεις στα καλά μεταπτυχιακά λόγω της αυξημένης τάσης για σπουδές στο εξωτερικό, την καθιστά ακόμα δυσκολότερη. Επιπλέον, η διαδικασία αίτησης δεν είναι μόνο η συλλογή των απαιτούμενων εγγράφων και η συμπλήρωση της αίτησης αυτής καθαυτής, όπως λανθασμένα πιστεύουν πολλοί. Για να φτάσει ο υποψήφιος στο σημείο να συμπληρώνει αιτήσεις και να συλλέγει έγγραφα, συστατικές και σκορ τεστ, πρέπει πρώτα να έχει επιλέξει τα κατάλληλα προγράμματα και πανεπιστήμια, κάτι που αποτελεί το πρώτο βήμα και το σημαντικότερο.

Στο σημερινό άρθρο θα αναφερθούμε στα σημεία που πρέπει να προσέξει ο/η υποψήφιος/α καθ’όλη τη διάρκεια της προετοιμασίας του/της, από την έρευνα προγραμμάτων, μέχρι την αποδοχή ή όχι των προσφορών θέσεων που θα λάβει. Η παράθεση αυτών των σημείων θα γίνει με τη μορφή γενικών συμβουλών:

 • Ο χάρτης προγραμμάτων καθώς και το περιεχόμενό τους αλλάζει διαρκώς και προσαρμόζεται στις ανάγκες της αγοράς εργασίας και στις τάσεις της εκπαίδευσης, της τεχνολογίας, και της οικονομίας. Επομένως, νέα προγράμματα και πανεπιστήμια έρχονται στο προσκήνιο και προσφέρουν ποιοτική εκπαίδευση και καινοτόμες υπηρεσίες. Άρα, γιατί να μένετε μόνο στα πανεπιστήμια τα οποία γνωρίζετε εσείς ή/και οι γονείς σας από παλιά; Σίγουρα υπάρχουν οι σταθερές αξίες, αλλά η εκπαίδευση δεν είναι ένας στάσιμος τομέας, και τα δεδομένα αλλάζουν συχνά. Ενημερωθείτε κατάλληλα και λεπτομερώς και μη στέκεστε στο όνομα που ένα πανεπιστήμιο μπορεί να είχε πριν από χρόνια.
 • Λάβετε υπόψη σας τη διαφοροποίηση των προγραμμάτων βάσει εξειδίκευσης. Ένα πανεπιστήμιο μπορεί να είναι κορυφαίο σε τομέα εντελώς άσχετο με αυτό που θέλετε να σπουδάσετε εσείς. Λαμβάνουμε υπόψη τα rankings, αλλά χωρίς να τα μετατρέπουμε σε αυτοσκοπό.
 • Στο συνολικό κόστος του μεταπτυχιακού συνυπολογίστε και τα έξοδα διαβίωσης.
 • Και εννοείται και τη διάρκεια. Ένα διετές πρόγραμμα, εκτός από διπλάσια δίδακτρα, θα σας επιβαρύνει και με διπλάσια έξοδα για διαβίωση. Οπότε όταν κάποιος επιλέγει ένα μεταπτυχιακό μόνο και μόνο επειδή είναι δωρεάν ή σχεδόν δωρεάν χωρίς να υπολογίζει ότι θα έχει έξοδα διαβίωσης για 2 χρόνια και μάλιστα σε πολύ ακριβή χώρα, τότε κάποιο υπολογισμό δεν κάνει καλά, εάν το βασικό κριτήριό του είναι το περιορισμένο budget.
 • Χωρίστε τις αιτήσεις σας σε ομάδες:
  1. τα προγράμματα που πρέπει να ξεπεράσετε τον εαυτό σας για να σας δεχτούν,
  2. τα προγράμματα που δεν είναι απλή υπόθεση, αλλά με μία πολύ δυνατή αίτηση, θα τα καταφέρετε και
  3. τα προγράμματα που εκτός απροόπτου, θα σας προσφέρουν θέση σίγουρα.
   Η διασπορά του ρίσκου θα φέρει βέλτιστα αποτελέσματα.
 • Ξεκινήστε την έρευνα νωρίς, ώστε να καταλήξετε στα προγράμματα στα οποία θα κάνετε αίτηση νωρίς. Έτσι θα δείτε τα συγκεκριμένα προαπαιτούμενα και θα έχετε χρόνο να προετοιμαστείτε και για τα τεστ που ζητούν. Οι έγκαιρες αιτήσεις τυγχάνουν καλύτερης αντιμετώπισης και βρίσκουν και τα κονδύλια υποτροφιών διαθέσιμα. Επίσης, οι αιτήσεις που υποβάλλονται νωρίς (τουλάχιστον 6 μήνες πριν την έναρξη του προγράμματος και ανάλογα τη χώρα), παίρνουν απαντήσεις νωρίς και σας αφήνουν αρκετό χρόνο για να προετοιμάσετε τη μετάβασή σας στη νέα σας πόλη και τα τακτοποιήσετε σωστά τα θέματα διαμονής.
 • Επικοινωνήστε με τα άτομα από το εργασιακό και ακαδημαϊκό σας περιβάλλον που θα σας δώσουν συστατικές επιστολές από την αρχή, για να έχετε τη συγκατάθεσή τους και όταν έχετε καταλήξει στα προγράμματα στα οποία θα κάνετε αίτηση, τότε επικοινωνείτε και πάλι για να εξηγήσετε τη διαδικασία των συστατικών επιστολών που προτιμά το κάθε πανεπιστήμιο. Ναι, σωστά, δεν δέχονται όλα τις συστατικές που γράφουν από μόνοι τους οι καθηγητές, τα περισσότερα πια έχουν δικές τους φόρμες και μάλιστα τις ζητούν και ηλεκτρονικά.
 • Η κάθε αίτηση απαιτεί ξεχωριστό personalstatement. Ένας επαγγελματίας του χώρου με εκατοντάδες αναγνώσεις τέτοιων κειμένων στο βιογραφικό του, μπορεί αμέσως να καταλάβει εάν έχετε γράψει ένα γενικό κείμενο και απλά αλλάξατε 2 λέξεις και 2 επωνυμίες ή εάν αφιερώσατε χρόνο και σκέψη αποκλειστικά για το «δικό του» πρόγραμμα. Το ποιο προτιμά είναι ευνόητο.
 • Φτιάξτε ένα προσεγμένο χρονοδιάγραμμα, όχι μόνο για να υποβάλλετε τις αιτήσεις εγκαίρως, αλλά και για να πάρετε απαντήσεις σε κοινή περίοδο. Το δίλημμα του να απαντήσετε θετικά στην 3η σας επιλογή ή να την απορρίψετε περιμένοντας κι άλλο απάντηση από την 1η επιλογή, είναι πολύ επιβαρυντικό και ένα ρίσκο που μπορείτε να αποφύγετε.
 • Μην μιλάτε για υποτροφίες πριν καν ξεκινήσετε μία αίτηση. Κανείς δεν θα μιλήσει ανοιχτά για τέτοια θέματα σε κάποιον που δεν έχει δείξει ακόμα ότι σκέφτεται σοβαρά το εν λόγω πρόγραμμα.
 • Υπολογίστε και το ενδεχόμενο να μην πάει καλά το τεστ που σας ζητάει το πρόγραμμα της επιλογής σας, οπότε να χρειαστείτε άλλο ένα μήνα τουλάχιστον για να εξεταστείτε ξανά.
 • Αιτήσεις σαφώς και μπορείτε να κάνετε σε πολλά προγράμματα πριν πάρετε το πτυχίο σας (με την μέχρι τότε αναλυτική βαθμολογία) και χωρίς τα σκορ GMAT, TOEFL, IELTS.
 • Ιεραρχείστε τα «θέλω» και τις ανάγκες σας. Ποιοι είναι οι πιο σημαντικοί λόγοι που επιλέγετε ένα μεταπτυχιακό και ποια η βαρύτητά τους; Μόνο εάν είστε σίγουροι για το γιατί θέλετε ένα μεταπτυχιακό και τι περιμένετε από αυτό, θα μπορέστε να επιλέξετε τα κατάλληλα, γιατί το κάθε πρόγραμμα έχει τα δικά του πλεονεκτήματα. Συν τοις άλλοις, για την τελική σας επιλογή, μπορεί να χρειαστεί να συμβιβαστείτε σε κάποιους τομείς. Σας ενδιαφέρει το όνομα; Τα rankings; Το περιεχόμενο; Τα δίδακτρα; Η ύπαρξη πρακτικής; Η τοποθεσία; Η σχέση με συγκεκριμένους τομείς της οικονομίας; Η σύνθεση και τα χαρακτηριστικά των φοιτητών που γίνονται δεκτοί; Η φήμη του προγράμματος στην Ελλάδα; Καλά προγράμματα υπάρχουν πολλά, αλλά το ζητούμενο είναι να επιλέξετε τα καταλληλότερα για ΕΣΑΣ.
 • Προετοιμαστείτε σοβαρά και σωστά. Είναι κρίμα μία τόσο μεγάλη επένδυση σε χρόνο, χρήμα, και προσπάθεια, να μην ξεκινήσει καλά, επειδή υποτιμήσατε τη δυσκολία της ή επειδή υπερτιμήσατε το προφίλ ή/και τις δυνατότητές σας.

Αυτές είναι μερικές μόνο γενικές συμβουλές για την προετοιμασία αιτήσεων για μεταπτυχιακά. Εμείς ως Admitted–Σύμβουλοι Εκπαίδευσης σας ευχόμαστε καλή επιτυχία και δύναμη και παραμένουμε στη διάθεση όλων για περαιτέρω ερωτήσεις και εξατομικευμένες πια συμβουλές και προτάσεις.

Κωνσταντίνος Τσουκαλάς, ΜΒΑ
Education Consultant
Director of Admitted! Education Consultants and Advisors

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookie από το Google για την παροχή των υπηρεσιών του, για την εξατομίκευση διαφημίσεων και για την ανάλυση της επισκεψιμότητας.
Η Google κοινοποιεί πληροφορίες σχετικά με την από μέρους σας χρήση αυτού του ιστότοπου. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookie.