rejoiin find

Η VitAbroad | Health Tourism in Greece ιδρύθηκε το 2014 με σκοπό να παρέχει υπηρεσίες ιατρικού τουρισμού σε ασθενείς του εξωτερικού. Εν συντομία, εξυπηρετούμε ασθενείς από διάφορες χώρες οι οποίοι επιλέγουν να ταξιδέψουν στην Ελλάδα προκειμένου να υποβληθούν σε κάποια επέμβαση ή θεραπεία. Η VitAbroad αναλαμβάνει να προετοιμάσει όλο το πλάνο θεραπείας ξεκινώντας από τον γιατρό και την κλινική, τη διαμονή τους, τις μεταφορές τους, και όλα αυτά με κύριο γνώμονα την επέμβαση. Κάποιοι εκ των πελατών μας επιλέγουν να συνδυάσουν τις ιατρικές υπηρεσίες με τουρισμό στην Ελλάδα – άλλωστε αποτελούμε ένα από τα πιο δυνατά brands στον τουρισμό. Συμπληρωματικά λοιπόν αναλαμβάνουμε και τα εισιτήρια και οποιοδήποτε εσωτερικό ταξίδι επιλέξουν να κάνουν.

Έχουμε δημιουργήσει ένα δίκτυο παρόχων υγειονομικής περίθαλψης. Παράλληλα παρέχουμε υπηρεσίες διαμονής, μεταφοράς εντός της πόλης, αλλά και της Ελλάδας και, εάν ενδιαφέρεται ο ασθενής, επιπλέον τουριστικές υπηρεσίες, πάντα φυσικά σε συνεργασία με τον θεράποντα ιατρό.

Ξεκινήσαμε παρέχοντας όλο το φάσμα των ιατρικών ειδικοτήτων, αλλά έπειτα από τρία χρόνια εμπειρίας στοχεύουμε σε θεραπείες και επεμβάσεις όπου η χώρα μας και η εταιρία μας έχουν ανταγωνιστικό πλεονέκτημα. Για παράδειγμα, εξωσωματική γονιμοποίηση και αισθητικές επεμβάσεις. Με αυτό τον τρόπο έχουμε καταφέρει να χτίσουμε ένα know-how γύρω από την εξυπηρέτηση συγκεκριμένων target groups, αναγκών και επιθυμιών συγκεκριμένων ασθενών. Υπάρχει διαφορά στο να εξυπηρετείς έναν ασθενή ο οποίος ταξιδεύει για πλαστική επέμβαση και κάποιο ζευγάρι το οποίο ταξιδεύει για εξωσωματική.

Οι υπηρεσίες μας δεν περιορίζονται στο απλό matching των ασθενών με τους ιατρούς ή τα νοσηλευτικά ιδρύματα της Ελλάδας. Οι υπηρεσίες μας περιλαμβάνουν ένα ολοκληρωμένο πλάνο θεραπείας. Επιλέγοντας την εταιρία, ο ιατρικός τουρίστας απολαμβάνει οικονομικά οφέλη, καθώς τα προσφερόμενα πακέτα περιλαμβάνουν υψηλή ποιότητα υπηρεσιών υγείας σε προσιτό κόστος –ιδίως όταν πρόκειται για αισθητικού τύπου επεμβάσεις, εξωσωματική, οδοντιατρικές θεραπείες και επεμβάσεις ματιών–, αλλά και ψυχολογικά οφέλη, καθώς η εταιρία παρέχει μία ολοκληρωμένη εμπειρία ιατρικού τουρισμού, η οποία περιλαμβάνει, πέρα από το κομμάτι της υγείας, και εξατομικευμένες ανθρωποκεντρικές υπηρεσίες. Κάθε πακέτο ιατρικού τουρισμού είναι διαμορφωμένο στις ανάγκες και στην ψυχολογία του εκάστοτε πελάτη. Για παράδειγμα, ένα ζευγάρι που θα ταξιδέψει στην Ελλάδα για εξωσωματική θα απολαύσει συμπληρωματικά ένα ιδιαίτερο ταξίδι εντός της χώρας, το οποίο θα βοηθήσει στην ψυχολογική υποστήριξη της διαδικασίας και μελλοντικά θα αποτελεί μία ωραία ανάμνηση.

Στόχος μας σε 5 χρόνια είναι η VitAbroad, ως η καλύτερα οργανωμένη δομή ιατρικού τουρισμού στην Ελλάδα, να συνεχίζει να εξυπηρετεί ασθενείς του εξωτερικού με γνώμονα την ποιότητα και τις ανάγκες των πελατών μας.

Ιατρικός τουρισμός

Ο ιατρικός τουρισμός είναι μία εδραιωμένη βιομηχανία, η οποία παγκοσμίως λειτουργεί με πολύ καλούς ρυθμούς ανάπτυξης. Ασθενείς επιλέγουν να ταξιδέψουν εκτός συνόρων για να λάβουν μία συγκεκριμένη υπηρεσία υγείας, συχνά παρακινούμενοι από το υψηλό κόστος της ίδιας υπηρεσίας στη χώρα τους, τις λίστες αναμονής, την ποιότητα, τα ποσοστά επιτυχίας, καθώς και τον συνδυασμό ιατρικής μέριμνας και ψυχαγωγίας.  Χώρες όπως η Τουρκία, η Ινδία, η Μαλαισία, η Ταϊλάνδη, η Κροατία, η Ισπανία, το Μεξικό, η Βραζιλία και άλλες έχουν ήδη εμπλακεί στη βιομηχανία με πολύ σημαντικά έσοδα στην οικονομία τους. Η γειτονική μας Τουρκία μάλιστα είναι πολύ οργανωμένη, το κράτος χρηματοδοτεί ιδιωτικές πρωτοβουλίες που έχουν να κάνουν με τον ιατρικό τουρισμό.

Μελετώντας την παγκόσμια βιομηχανία του ιατρικού τουρισμού, καθώς και τις ανάγκες των ασθενών σε διάφορες αγορές-στόχους, καταλήξαμε  στο συμπέρασμα ότι η Ελλάδα δύναται να αποτελέσει έναν από τους κυριότερους προορισμούς ιατρικού τουρισμού παγκοσμίως.  Δυστυχώς η χώρα δεν έχει εμπλακεί ενεργά σε αυτό τον τομέα με αποτέλεσμα να μην έχει τοποθετηθεί στον παγκόσμιο χάρτη του ιατρικού τουρισμού και άρα να χάνει σημαντικά έσοδα στην οικονομία της.  Βρήκαμε λοιπόν αυτό το κενό στην Ελλάδα και λόγω σπουδών, αλλά και επαγγελματικής εμπειρίας αποφασίσαμε να το καλύψουμε.

Λαμβάνοντας λοιπόν υπ’ όψιν το αξιόλογα κατηρτισμένο ιατρικό και επιστημονικό προσωπικό της χώρας μας, τις σύγχρονες ιατρικές υπηρεσίες και μεθόδους, τα υψηλά ποσοστά επιτυχίας σε συγκεκριμένου τύπου επεμβάσεις ή/και θεραπείες, καθώς και την ευρέως γνωστή ελληνική φιλοξενία, η Ελλάδα όχι μόνο δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από άλλες χώρες, οι οποίες ήδη έχουν εντάξει, εφαρμόσει και αναπτύξει τον ιατρικό τουρισμό, αλλά διαθέτει και ισχυρά συγκριτικά πλεονεκτήματα, τα οποία θέτουν γερές βάσεις για την υγιή ανάπτυξή του.

Η Ελλάδα, όντας ακόμα άγνωστο brand όσον αφορά στον ιατρικό τουρισμό, θα μπορούσε να εξελιχθεί ραγδαία με ιδιαίτερα σημαντικό θετικό αντίκτυπο στην οικονομία μας. Ο ιατρικός τουρισμός είναι ένα πολύπλευρο αντικείμενο, το οποίο σημαίνει ότι θα μπορεί να επωφελήσει διάφορους τομείς: επιστήμονες (και αυτό δεν αφορά μόνο σε γιατρούς) οι οποίοι τώρα φεύγουν στο εξωτερικό θα παραμένουν στη χώρα, ενώ κλινικές και νοσοκομεία θα ανοίξουν θέσεις εργασίας λόγω της εισερχόμενης ροής, ξενοδοχεία θα καλύψουν την εποχικότητα –καθώς ο ιατρικός τουρισμός δεν αφορά μόνο στους καλοκαιρινούς μήνες– και παράλληλα πολλές επιπλέον ειδικότητες, όπως ξεναγοί, μεταφραστές, νοσηλευτές, θα έχουν επιπλέον πελατεία.

Αυτό ακριβώς θέλει να καταφέρει η VitAbroad. Να προσελκύει ασθενείς του εξωτερικού προσφέροντας υπηρεσίες υγείας, να αναπτύξει υγιώς τη βιομηχανία και εν τέλει να στηρίξει σημαντικά την ελληνική οικονομία. Όραμά μας είναι να καθιερώσουμε την Ελλάδα ως έναν από τους κορυφαίους ιατρικούς προορισμούς παγκοσμίως.

Κατερίνα Εξακουστίδου,

Co-owner & Co-founder – VitAbroad


Πηγή: ΣΤΕΝΤΟΡΑΣ

Μοιραστείτε το

Submit to DeliciousSubmit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to StumbleuponSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Αγγελίες Προσφοράς Εργασίας - Walker.gr