rejoin thecitygameΈνα παιχνίδι που μόνο κερδίζεις!!!

Σήμερα υπάρχει ένα παιχνίδι που παίζεται σε όλη την πόλη χωρίς κανένα περιορισμό.

Ο Φώτης Μεράκος, ο Ιουστίνος Σαρρής και ο Θωμάς Παπασπύρου ξεκίνησαν το 2014 να δημιουργούν μια εφαρμογή, η οποία έπειτα από πολλές δυσκολίες και αρκετές αλλαγές κατέληξε στο TheCityGame.

Οι τρεις συνιδρυτές του TheCityGame μας προκαλούν να κάνουμε κάθε μέρα από μια καλή πράξη, η οποία φυσικά μας γεμίζει με πόντους, δώρα και που φυσικά δεν μπορούμε ποτέ να χάσουμε παρά μόνο να κερδίσουμε.

Τι είναι το The City Game;

Το The City Game είναι μια εφαρμογή που βοηθά τους χρήστες του να κάνουν καλές πράξεις καθημερινά, μια σειρά από αποστολές και αυτό στο τέλος επιβραβεύεται. Αυτές οι αποστολές μπορεί να είναι οτιδήποτε, από το να κλείνει κανείς τα φώτα που δε χρειάζεται να είναι αναμμένα, να ανακυκλώνει το κινητό του αντί να το πετάει, μέχρι το να παίρνει καφέ σε δικό του θερμό αντί για πλαστικό κύπελλο και να δίνει ένα φιλί στη γιαγιά του.

Πώς προέκυψε η δημιουργία του;

Όταν ξεκινήσαμε πριν ένα χρόνο την ανάπτυξη του application προσανατολιζόμασταν σε μια εφαρμογή που θα έχει άμεση σχέση με την ανακύκλωση, όπου θα προσφέραμε πόντους και δώρα σε όσους ανακύκλωναν στα δικά μας σημεία ανακύκλωσης. Αφού περάσαμε αρκετούς μήνες αναπτύσσοντας αυτό το concept και μιλώντας με διάφορους mentors στους accelator καταλήξαμε στο ότι οι πιθανότητες επιτυχίας του ήταν πολύ μικρές. Έτσι το επεξεργαστήκαμε, καταλήγοντας στο The City Game όπως το ξέρουμε σήμερα.

Υπήρχε κάποια περίοδος που να σκεφτόσασταν να τα παρατήσετε;

Έχουμε περάσει και περιόδους αρκετά δύσκολες για πολλούς λόγους. Είτε γιατί το project δεν είχε την αναμενόμενη εξέλιξη που αναμέναμε, είτε γιατί υπήρχε γκρίνια από το οικογενειακό περιβάλλον εξαιτίας ωραρίου και ελεύθερου χρόνου καθώς και μια σειρά άλλοι παράγοντες.

Πώς ακριβώς λειτουργεί;

Η βασική χρήση της εφαρμογής πολύ συνοπτικά είναι ότι ο χρήστης δημιουργεί το προσωπικό του προφίλ, βλέπει τις αποστολές που μπορεί να ολοκληρώσει, κάνει την καλή πράξη και το αποδεικνύει με μια φωτογραφία την οποία την ανεβάζει, κερδίζει πόντους και τέλος ανταλλάσσει τους πόντους με δώρα. Τα δώρα που δίνουμε βοηθάνε ώστε να ολοκληρώνονται οι αντίστοιχες αποστολές πιο εύκολα. Κατά τη διάρκεια όλης αυτής της διαδικασίας ο καθένας έχει τη δυνατότητα να προσκαλέσει και φίλους του να κατεβάσουν την εφαρμογή και να κάνουν και αυτοί καλές πράξεις.

Ποιες είναι οι αποστολές που πρέπει να ολοκληρώσει;

Σε αυτό το αρχικό στάδιο, οι αποστολές που καλείται ο χρήσης να ολοκληρώσει είναι 10, κάθε εβδομάδα όμως θα προστίθεται και μια καινούρια. Όρεξη να έχετε δηλαδή να κάνετε καλές πράξεις. Κάποιες από τις αποστολές είναι π.χ.:

  • Να χαρίσει αίμα εθελοντικά.
  • Απλά να χαμογελάσει και να τραβήξει μια φωτογραφία. Για κάθε γέλιο, δωρίζονται 25 λεπτά για καλό σκοπό.
  • Να χρησιμοποιήσει χάρτινες σακούλες αντί για πλαστικές όταν πάει για ψώνια στο supermaket.
  • Να ξεκινήσει να ανακυκλώνει.

και μια σειρά ακόμα αποστολές/καλές πράξεις που κυρίως είναι μια ηθική επιβράβευση για τον καθένα προσωπικά, αλλά οι οποίες κάνουν και καλύτερο τον κόσμο μέσα στον οποίο βρισκόμαστε αλληλεπιδράμε και ζούμε. Μόλις ολοκληρώσετε κάποια από τις παραπάνω απλούστατες αποστολές δεν έχετε παρά να ανεβάσετε στο application μια φωτογραφία με τον εαυτό σας επί τω έργω και με αυτό τον τρόπο θα κερδίσετε τους πολύτιμους πόντους που προαναφέραμε.  
Φυσικά, κατά τη διάρκεια όλης αυτής της διαδικασίας μπορείτε να προκαλέσετε τους φίλους σας να σας μιμηθούν, πατώντας την επιλογή challenge. Μέσα σε κάθε αποστολή σας προσφέρονται tips και χρήσιμα trivia όπως για παράδειγμα ότι ένα ποτήρι με αίμα μπορεί να σώσει μέχρι και τρεις ζωές!

Τι κερδίζει όποιος κάνει μια καλή πράξη;

Όπως αναφέραμε και πιο πάνω κερδίζει πόντους. Όταν συμπληρώσει αρκετούς πόντους μπορεί να τους ανταλλάξει με διάφορα δώρα, όπως έναν ανακυκλωτή μπαταριών ή ακόμα και ένα ποδήλατο έτσι ώστε να μην χρησιμοποιεί το αμάξι του και έτσι να μειώνονται οι ρύποι. Έχουμε την φιλοσοφία ότι τα δώρα που δίνουμε πρέπει αφενός να βοηθάνε στην κεντρική ιδέα της εφαρμογής, να κάνουμε τον κόσμο μας καλύτερο και αφετέρου να βοηθάνε στην ολοκλήρωση των υπόλοιπων αποστολών.

Για να το αναπτύξετε όλο αυτό από πού προήλθαν τα χρήματα;

Περάσαμε από δύο "επιταχυντές", το Startup Chile και το RockstartAccelerator από όπου πήραμε λίγα χρήματα για την ανάπτυξη της εφαρμογής και την πολυτέλεια να αφοσιωθούμε αποκλειστικά στο TheCityGame. Βέβαια έχουμε βάλει και εμείς προσωπικά ένα χρηματικό ποσό, αλλά ο βασικός πυρήνας της χρηματοδότησης προήλθε από τους δύο επιταχυντές.

Η προοπτική του Orange Grove πως προέκυψε;

Κάναμε αίτηση κάποια στιγμή για να μπορέσουμε να έχουμε κάποιο χώρο εδώ και ευτυχώς εγκρίθηκε. Είναι ένας πολύ ωραίος χώρος, πολύ δημιουργικός με αρκετό brainstorming και έμπνευση. Η παρέα που βρίσκεται εδώ έχει ιδιαίτερα πολλά πλεονεκτήματα, καθώς έχουμε την τύχη να συνυπάρχουμε μαζί με άλλους νέους επιχειρηματίες, να ανταλλάσουμε απόψεις, να βοηθάμε ο ένας τον άλλον.

Τα έσοδα σας από πού προέρχονται;

Ακόμα δεν έχουμε έσοδα καθώς είμαστε στο ξεκίνημα. Αυτή τη στιγμή είμαστε σε επικοινωνία με εταιρείες έτσι ώστε να συνδεθούν με τις αποστολές και μέσα από εκεί να παίρνουμε ένα ποσό ως ποσοστό.

Αυτή τη στιγμή πόσος κόσμος έχει κατεβάσει την εφαρμογή;

Το application είναι ανεβασμένο στο Internet εδώ και λίγες ημέρες και ήδη έχουμε 170 άτομα. Όπως καταλαβαίνεις είναι ένας πολύ καλός αριθμός, που μας γεμίζει ενθουσιασμό αλλά και ικανοποίηση. Είναι ένα είδος επιβράβευσης για όλη αυτή την προσπάθεια που κάναμε αυτό το διάστημα η οποία πλέον πραγματοποιείται. Έχει ενδιαφέρον να αναφέρουμε ότι την εφαρμογή δεν την έχουν κατεβάσει μόνο από την Ελλάδα αλλά και από το εξωτερικό.

Είστε από τις περιπτώσεις που λέτε ότι η κρίση δίνει ευκαιρίες;

Για το εάν η κρίση δημιουργεί ευκαιρίες δεν μπορώ να δώσω μια μονολεκτική απάντηση, είναι ζήτημα του καθενός το πώς θα την αξιοποιήσει. Το σίγουρο είναι ότι η κρίση, μας ανάγκασε να σκεφτούμε δημιουργικά και καινοτόμα, για να δώσουμε λύσεις τόσο στις οικονομικές όσο και στις επαγγελματικές μας ανάγκες. Εκτός από αυτό είναι απαραίτητο να έχεις δεξιότητες και από μόνος σου, κάποιες γνώσεις που δεν μαθαίνονται σε σχολές αλλά μόνο μέσα από την ενασχόληση με το αντικείμενο.

Ποιές είναι ακριβώς οι φιλοδοξίες σας και τι επιθυμείτε να επιτύχετε με αυτή την εφαρμογή;

Έχουμε σκοπό το application να φτάσει στα χέρια ενός εκατομμυρίου χρηστών μέσα σε ένα χρόνο και να γίνουμε η αφορμή για πολλές καλές πράξεις. Ελπίζουμε σε όσο πιο ευρεία εξάπλωση και σίγουρα να μπορέσουμε να βοηθήσουμε πολλούς να κάνουν την καθημερινότητα τους συνήθεια για την πραγματοποίηση καλών πράξεων.

Να περιμένουμε κάποια καινούρια εφαρμογή από εσάς;

Αυτή τη στιγμή είμαστε 100% αφοσιωμένοι στο The City Game. Έχουμε βάλει ως στόχο την περαιτέρω ανάπτυξή του τόσο στις αποστολές όσο και στην προσπάθεια να φτάσει σε όσο περισσότερο κόσμο γίνεται.

Αποστόλης Ζαβιτσάνος
Υπεύθυνος Δημοσιογραφικής Τεκμηρίωσης

rejoin skywalker logo

Μοιραστείτε το

Submit to DeliciousSubmit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to StumbleuponSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn