Rejoin.gr - Επιβίωση Κατάλογος - Φιλοξενία

rejoin lalibelaΗ LALIBELA-Σύλλογος Βοήθειας Παιδιών Αιθιοπίας είναι μια ελληνική, ανθρωπιστική, μη κερδοσκοπική οργάνωση, η οποία ιδρύθηκε το 1996 από Έλληνες εθελοντές με σκοπό την παροχή στέγης, τροφής, ένδυσης, εκπαίδευσης και ιατρικής κάλυψης στα ορφανά και άπορα παιδιά της Αιθιοπίας.

Ποιοί είμαστε

Ο Σύλλογος Βοήθειας Παιδιών - Lalibela γεννήθηκε σαν ιδέα το 1995 στην ιερή πόλη της Αιθιοπίας Lalibela από μια ομάδα Ελλήνων που ταξίδεψε στη χώρα και είδε από κοντά τις συνθήκες διαβίωσης των ανθρώπων και κυρίως των ορφανών παιδιών. Ιδρύθηκε ένα χρόνο μετά, στην Αθήνα.

Είναι ένα αμιγώς ελληνικό μη κερδοσκοπικό σωματείο κοινωνικής αλληλεγγύης με σκοπό την έμπρακτη συμπαράσταση στα παιδιά της Αιθιοπίας, παρέχοντάς τους υλική (στέγαση, διατροφή, ένδυση, ιατρική παρακολούθηση), ηθική και μορφωτική βοήθεια. Σε συνεργασία με μη κυβερνητικές εγκεκριμένες ανθρωπιστικές οργανώσεις που δραστηριοποιούνται στην Αιθιοπία, αναλαμβάνει προγράμματα αρωγής κυρίως προς ορφανά, άστεγα και απροστάτευτα παιδιά, καθώς και σε παιδιά που ανήκουν σε άπορες οικογένειες.

Η κύρια δραστηριότητα του Συλλόγου είναι η βοήθεια μέσω οικονομικής αναδοχής αυτών των παιδιών σε Κέντρα Παιδικής Φροντίδας σε συνεργασία με την μη κυβερνητική οργάνωση EOC-CFAO (Ethiopian Orthodox Church Child and Family Affairs Organization).

Ο Σύλλογος υποστηρίζει επίσης το έργο της μη κυβερνητικής οργάνωσης MCRC (Mother and Child Rehabilitation Centre) για την αποκατάσταση κακοποιημένων μητέρων και παιδιών.

Στα 18 χρόνια δράσης του, ο Σύλλογος έχει υποστηρίξει περισσότερα από 1.200 παιδιά από τα οποία ήδη 168 είναι φοιτητές και 27 απόφοιτοι πανεπιστημίων. Σήμερα, αριθμεί 635 αναδόχους που υποστηρίζουν 790 παιδιά. Όλα αυτά πραγματοποιήθηκαν χάρη στην οικονομική βοήθεια και την αγάπη Ελλήνων αναδόχων, μελών και φίλων

Αρχή μας είναι η προσφορά προς τα παιδιά της Αιθιοπίας να εμφορείται από συναίσθηση ηθικού καθήκοντος  και να διέπεται από πνεύμα εθελοντισμού και ανιδιοτέλειας. rejoin lalibela foto

Όραμά μας είναι να προσφέρουμε στα ορφανά και αβοήθητα παιδιά της Αιθιοπίας το αναφαίρετο δικαίωμα στη ζωή, την υγεία, τη μόρφωση και την ίση μεταχείριση. Να τα βοηθήσουμε να ζήσουν με αξιοπρέπεια στον τόπο που γεννήθηκαν, προς όφελος της ίδιας της χώρας τους.

Σκοπός μας είναι η έμπρακτη συμπαράσταση στα παιδιά της Αιθιοπίας με την παροχή υλικής, ηθικής και μορφωτικής βοήθειας προς αυτά.

Τα διοικητικά όργανα του Συλλόγου είναι η Γενική Συνέλευση και το Διοικητικό Συμβούλιο. Στα γραφεία μας εργάζεται 1 άτομo ως έμμισθο προσωπικό (Φίλιππος Νταραγιάννης-Διευθυντής-Συντονιστής) και πολλοί εθελοντές.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το έργο μας και φωτογραφίες από τις αποστολές στην Αιθιοπία επισκεφτείτε την ιστοσελίδα μας " www.lalibela.gr ", τη σελίδα μας στο Facebook, επικοινωνήστε μαζί μας στο " Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. " ή στον αριθμό 210 3227478 ή περάστε από τα γραφεία μας να γνωριστούμε και να τα πούμε από κοντά.

Διεύθυνση: Κλεισθένους 15 Αθήνα
Τ.Κ.: 10552
Τηλέφωνο: 210 3227478
Κινητό: 693 7345488
Fax: 213 0230415
Email:Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

contentmap_plugin

Μοιραστείτε το

Submit to DeliciousSubmit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to StumbleuponSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn