Rejoin.gr - Επιβίωση Κατάλογος - Φιλοξενία

rejoin civis plus logoΗ CIVISplus ιδρύθηκε το 2011 και θεσμοθετήθηκε τον Ιανουάριο του 2012 με στόχο την καταπολέμηση του κοινωνικού αποκλεισμού, της φτώχιας και της κοινωνικής ανισότητας αλλά και την προστασία του φυσικού και κοινωνικού περιβάλλοντος συνεισφέροντας έτσι στις προσπάθειες της Κοινωνίας των Πολιτών για κοινωνική ευημερία και αειφόρο ανάπτυξη.

Η CIVISplus είναι Μη-κυβερνητική και Μη-κερδοσκοπική οργάνωση. Είναι ένας νομικά συγκροτημένος οργανισμός που δημιουργήθηκε από φυσικά πρόσωπα, λειτουργεί ανεξάρτητα από κάθε κυβέρνηση και στον οποίο απαγορεύεται ρητώς η διανομή οποιοδήποτε κέρδους. O οργανισμός έχει τη μορφή Νομικού Προσώπου Ιδιωτικού Δικαίου, μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα σύμφωνα με τα άρθρα 741- 784 του Αστικού Κώδικα. Υιοθετεί στη λειτουργία του τη Χάρτα Αυτοδέσμευσης, Κοινωνικής Ευθύνης και Λογοδοσίας που επιβάλλει τη διαφάνεια και τον έλεγχο στη λειτουργία των Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων ανά τον κόσμο. Διοικείται από εκλεγμένο διοικητικό συμβούλιο με διετή θητεία.

Σκοπός της Μ.Κ.Ο. CIVISplus είναι η υλοποίηση προγραμμάτων ανθρωπιστικής και κοινωφελούς δράσης με αντικείμενο την υπεράσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων ανεξάρτητα από χρώμα, εθνικότητα, φύλο, θρησκεία ή πολιτιστικό υπόβαθρο και στο πλαίσιο που αυτά περιγράφονται από την Οικουμενική Διακήρυξη των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών.

Ειδικότερα, στόχοι του οργανισμού είναι:

  • Η υλοποίηση προγραμμάτων κατά της φτώχιας, της ανεργίας και της κοινωνικής περιθωριοποίησης.
  • Η υλοποίηση προγραμμάτων προώθησης και εμβάθυνσης της Δημοκρατίας, της Ελευθερίας και του Ευρωπαϊκού ιδεώδους.
  • Η υλοποίηση προγραμμάτων στήριξης και προστασίας των μεταναστών, προσφύγων και αιτούντων άσυλο στη Ελλάδα καθώς και η υπεράσπιση των δικαιωμάτων των πολιτών τρίτων χωρών που δικαιούνται προστασία στη χώρα μας, καθώς και η ομαλή ένταξή τους στην Ελληνική κοινωνία. Η υλοποίηση προγραμμάτων εναντίον κάθε μορφής ρατσισμού. Η παροχή υποστήριξης στις διαδικασίες επαναπατρισμού των υπηκόων τρίτων χωρών που επιθυμούν να επιστρέψουν οικειοθελώς στις χώρες καταγωγής τους.
  • Η παροχή επείγουσας ανθρωπιστικής, επισιτιστικής και αναπτυξιακής βοήθειας στους πληθυσμούς των αναπτυσσόμενων χωρών μέσω δράσεων που συμβάλλουν στην οικονομική και κοινωνική ανάπτυξη των χωρών αυτών, ιδιαίτερα στον τομέα της υγείας, της παιδείας, των βασικών κοινωνικών υποδομών, όπως και στην ενδυνάμωση των θεσμών και την προώθηση του σεβασμού των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.
  • Η υλοποίηση προγραμμάτων για την προώθηση της ισότητας των δυο φύλων σύμφωνα με τη Διεθνή Σύμβαση για την εξάλειψη όλων των μορφών διακρίσεων κατά των γυναικών του Ο.Η.Ε.

H CIVISplus είναι μέλος του Anna Lindh Foundation Network, του YINFO Network καιτουInternational Platform for Citizen Participation. Για την προώθηση των κοινωφελών της σκοπών συνεργάζεται με φορείς, οργανώσεις, Πανεπιστημιακά Ιδρύματα, Ευρωπαϊκούς και Διεθνείς οργανισμούς.

contentmap_plugin

Μοιραστείτε το

Submit to DeliciousSubmit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to StumbleuponSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn