Rejoin.gr - Ιατρικές Υπηρεσίες Κατάλογος - Κοινωνικά Δημοτικά Φαρμακεία & Ιατρεία

rejoin solidarity now logo

To Κέντρο Aλληλεγγύης της Αθήνας αφορά στην δημιουργία ενός ανοικτού χώρου που ενισχύει τη συμμετοχή και την αλληλεπίδραση διαφόρων ομάδων και συλλογικοτήτων της κοινωνίας των πολιτών, ενώ ταυτόχρονα σκοπεύει να καλύψει την έλλειψη πρόσβασης των πιο ευάλωτων πληθυσμών της πόλης σε ένα ολοκληρωμένο πακέτο υπηρεσιών. 

Το Κέντρο λειτουργεί ως κόμβος και προσφέρει χώρο σε νέες και υφιστάμενες οργανώσεις της κοινωνίας των πολιτών στην Ελλάδα προκειμένου να υλοποιούν το έργα τους, να συνεργάζονται, να συν-σχεδιάζουν και να πραγματοποιούν από κοινού συνεκτικές και πρωτοπόρες ενέργειες με στόχο την μείωση της φτώχειας και την υποστήριξη της κοινωνικής ένταξης των περιθωριοποιημένων και ευπαθών ομάδων.

Καθώς η δράση κλιμακώνεται και ενσωματώνει αντληθέντα διδάγματα και καινοτόμες προσεγγίσεις, το Κέντρο Αλληλεγγύης αναμένεται να γίνει ένα παράδειγμα βέλτιστης πρακτικής και μια σταθερή βάση για μελλοντικές πολιτικές μεταρρυθμίσεις.

Το πρόγραμμα του Κέντρου Αλληλεγγύης Αθήνας υλοποιείται σε συνεργασία με το Δήμο Αθηναίων και τις ΜΚΟ PRAKSIS, ΑΡΣΙΣ, Δίκτυο για τα δικαιώματα του παιδιού και Μαζί για το παιδί με την οικονομική υποστήριξη του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου (ΕΟΧ).

Το Κέντρο αλληλεγγύης άνοιξε τις πόρτες του το Δεκέμβριο του 2014 και βρίσκεται στο 2ο όροφο ενός ιστορικού κτηρίου στο κέντρο της Αθήνας το οποίο ανακαινίστηκε πλήρως και αποκαταστάθηκε από το Solidarity Now για το σκοπό αυτό. Το κέντρο ακολουθεί πολιτική «ανοικτών θυρών» και είναι προσβάσιμο σε όλους τους ανθρώπους ανεξάρτητως εθνικότητας, θρησκείας, εθνοτικής καταγωγής και κοινωνικής θέσης.

Παρεχόμενες υπηρεσίες:

Πρωτοβάθμια υγειονομική περίθαλψη

Το Κέντρο Αλληλεγγύης παρέχει πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας μέσω της λειτουργίας πέντε (5) εξειδικευμένων κλινικών: δερματολογική, οφθαλμολογική, ορθοπεδική, καρδιολογική και ψυχιατρική. Την ίδια στιγμή -και εν όψει μιας πιο ολιστικής κάλυψης αναγκών- οι παρεχόμενες υπηρεσίες πλαισιώνονται και ενισχύονται και από άλλες ειδικότητες (γυναικολόγος, γενικός ιατρός, οδοντίατρος) που παρέχονται από το ανοικτό πολυιατρείο του PRAKSIS το οποίο λειτουργεί στην ίδια περιοχή. Το πρόβλημα της ανεργίας έχει ως αποτέλεσμα τον αποκλεισμό από το σύστημα πρόνοιας και κατά συνέπεια την απώλεια της πρόσβασης σε δωρεάν υπηρεσίες υγειονομικής περίθαλψης. Το Έργο είναι ζωτικής σημασίας τόσο για τους πληθυσμούς που έχουν χάσει το δικαίωμά τους αυτό, όσο και για τον μετριασμό των γενικότερων κινδύνων δημόσιας υγείας.

Δωρεάν νομική συνδρομή

Μέσω του προγράμματος «Συν-παράσταση» παρέχονται δωρεάν, εμπιστευτικές και αμερόληπτες νομικές συμβουλές σε θέματα εργασιακά, ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ασύλου, προστασίας του καταναλωτή και κοινωνικής πρόνοιας (υπερχρεωμένα νοικοκυριά). Σε ειδικές περιπτώσεις, δικαστηριακή εκπροσώπηση και άσκησης προσφυγών σε στρατηγικό επίπεδο μπορούν επίσης να λάβουν χώρα.

Υποστήριξη της Απασχολησιμότητας

Το κέντρο παρέχει βοήθεια και στοχευμένη στήριξη σε μακροχρόνια άνεργους και ημι-απασχολούμενους προκειμένου οι πιθανότητές τους να εξασφαλίσουν απασχόληση και να (επαν) ενταχθούν στην αγορά εργασίας να μεγιστοποιηθούν και να ευοδωθούν με επιτυχία. 

Υποστήριξη Παιδιού και Οικογένειας

Στο Κέντρο Αλληλεγγύης στεγάζονται τρεις (3) υπηρεσίες που απευθύνονται σε παιδιά και οικογένειες. Οι υπηρεσίες αυτές δρουν σε στενή συνεργασία:

  • Τηλεφωνική γραμμή βοήθειας οικογενειών – παιδιών και εφήβων 11525: Λειτουργεί πέντε ημέρες την εβδομάδα, από Δευτέρα έως Παρασκευή. Ο καθένας μπορεί να καλέσει την γραμμή 11525 (στην τιμή μιας αστικής μονάδας) ανεξάρτητα από τη διάρκεια της κλήσης ή την τοποθεσία του καλούντα. Οι επαγγελματίες της γραμμής βοήθειας συμβουλεύουν μητέρες και άλλους καλούντες σε ένα ευρύ φάσμα θεμάτων που αφορούν τα παιδιά ή/και τους εφήβους όπως άγχος, θυμός, διαπροσωπικές σχέσεις, ενδοοικογενειακή βία, προστασία παιδιού - παιδιά και εφήβοι σε κίνδυνο, αναφορές για πιθανή παιδική κακοποίηση, παιδιά με ειδικές ανάγκες κλπ.
  • Κέντρου παιδιού: Ένα πολυδύναμο κέντρο ημερήσιας φροντίδας παιδιού έχει συσταθεί και λειτουργεί μέσα στο Κέντρο Αλληλλεγγύης στο «Φρουραχείο» της Αθήνας. Το κέντρο στοχεύει κυρίως ομάδες ευάλωτων παιδιών και παρέχει ψυχοκοινωνική υποστήριξη με στόχο την ενίσχυση των δεξιοτήτων των παιδιών και την κοινωνική τους ένταξη μέσω του σεβασμού της πολυμορφίας, της ανεκτικότητας,  του διαλόγου και της διαφορετικότητας.
  • Ψυχο-κοινωνική υποστήριξη γονέων: Ο σκοπός του προγράμματος αυτού είναι να ανταποκριθεί στις οικογενειακές ανάγκες για ψυχολογική υποστήριξη, συμβουλευτική και καθοδήγηση. Το πρόγραμμα υποστηρίζει γυναίκες, μητέρες και γονείς διεξάγοντας προσωπικές και ομαδικές συμβουλευτικές συνεδρίες, σεμινάρια και εκπαιδευτικά προγράμματα με την συμμετοχή μεταναστών και Ελλήνων στην περιοχή της Αττικής.

Κέντρο Αλληλεγγύης Αθήνας

Διεύθυνση: Δομοκού 2 (Συμβολή των οδών Δομοκού, Φιλαδελφείας και Σάμου), έναντι Σταθμού Λαρίσης, 2ος όροφος
Ώρες λειτουργίας: Δευτέρα εώς Παρασκευή (9:00 - 21:00)
Επικοινωνία: T. 210 8220883, Fax: 210 8250986 E: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Περισσότερες πληροφορίες: www.solidaritynow.org


rejoin kentro allilegiis athina fotos


contentmap_plugin

Μοιραστείτε το

Submit to DeliciousSubmit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to StumbleuponSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn
Κατηγορία
Κείμενο
Από
Μέχρι