Rejoin.gr - Ιατρικές Υπηρεσίες Κατάλογος - Κοινωνικά Δημοτικά Φαρμακεία & Ιατρεία

rejoin iatreio diakopis kapnismatos agiou dimitriouΤο Τμήμα Υγείας και Πρόνοιας του Δήμου, σε συνεργασία με την ιατρό - πνευμονολόγο Δήμητρα Μπουσίου, προωθεί ένα νέο πρόγραμμα με στόχο τη διακοπή του καπνίσματος. Κάθε Τετάρτη απόγευμα, στην Κοινωνική Υπηρεσία, σε ομάδες των 5 ατόμων, η κ. Δήμητρα Μπουσίου θα βοηθήσει όσους θέλουν να κόψουν το κάπνισμα να το καταφέρουν.

Δηλώστε συμμετοχή (δωρεάν) στο τηλ.: 2109754035, κατά τις εργάσιμες ημέρες και ώρες.

ΠΟΥ ΑΠΕΥΘΥΝΕΤΑΙ

Το αντικαπνιστικό ιατρείο απευθύνεται σε όσους κάνουν συνειδητές επιλογές. Αφορά καπνιστές κάθε ηλικίας που επιχειρούν να διακόψουν το κάπνισμα για πρώτη φορά ή σε καπνιστές που έχουν επιχειρήσει μόνοι τους να το κόψουν και έχουν αστοχήσει. Απαιτεί ενεργό συμμετοχή του καπνιστή. Το 70% των καπνιστών επιθυμεί να διακόψει το κάπνισμα. Τελικά το επιχειρούν 30% των καπνιστών και από αυτούς τα καταφέρνουν μόνο οι 5 στους 100. Στα ιατρεία διακοπής καπνίσματος τα ποσοστά επιτυχούς διακοπής φθάνουν έως 70%.

Τι ακριβώς θα γίνεται στο ιατρείο διακοπής καπνίσματος:

  • Συμπλήρωση ερωτηματολογίων εξάρτησης από τη νικοτίνη και ερωτηματολογίων κινητοποίησηςrejoin iatrio diakopis kapnismatos2
  • Λήψη ιατρικού ιστορικού- καταγραφή καπνιστικής συμπεριφοράς
  • Καταγραφή κινήτρων- πεποιθήσεων καπνιστή
  • Ενημέρωση συνεπειών ενεργητικού και παθητικού καπνίσματος-στερητικών συμπτωμάτων - επίλυση προσωπικών εμποδίων(όπως απόκτηση βάρους, διαταραχές ύπνου κλπ)
  • Οργάνωση περιβάλλοντος
  • Ενίσχυση αυτοελέγχου- εκμάθηση τεχνικών διακοπής (συμπεριφορική παρέμβαση)
  • Συμβουλευτική ή/και φαρμακευτική αγωγή
contentmap_plugin

Μοιραστείτε το

Submit to DeliciousSubmit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to StumbleuponSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn
Κατηγορία
Κείμενο
Από
Μέχρι