Rejoin.gr - Εκπαίδευση Κατάλογος - Βιβλιοθήκες

rejoin dimotiki vivliothiki agiasparaskevis alekoukontopoulouΙστορία Βιβλιοθήκης

Η Δημοτική Βιβλιοθήκη Αγίας Παρασκευής-Μουσείο Αλέκου Κοντόπουλου ιδρύθηκε το 1982 και ξεκίνησε να λειτουργεί το 1984 με δύο τμήματα, παιδικό και ενηλίκων, σε ενοικιαζόμενη αίθουσα στην Αγίου Ιωάννου 58Β.

Το 1988 δημιουργήθηκε και λειτούργησε Παράρτημα της Βιβλιοθήκης στο Κοντόπευκο.

Το 1989 μεταφέρθηκε το Παιδικό τμήμα σε ιδιόκτητο κτήριο, στην οδό Αλέκου Κοντόπουλου 13, που οικοδόμησε ο Δήμος σε οικόπεδο, δωρεά της κας Μαρσέλ Κοντοπούλου.

Το 1994 μεταφέρθηκε και το Τμήμα Ενηλίκων στην οδό Αλέκου Κοντόπουλου 13 και στεγάσθηκε στους δύο επιπλέον ορόφους που οικοδομήθηκαν.

Το 1999 εγκαινιάσθηκε το Μουσείο Αλέκου Κοντόπουλου που συστεγάζεται με τη Δημοτική Βιβλιοθήκη, και αποτελείται από το καθιστικό και το εργαστήριο του ζωγράφου Αλέκου Κοντόπουλου.

Περιλαμβάνει έργα του καλλιτέχνη και τη βιβλιοθήκη του.

Η Κεντρική Βιβλιοθήκη διαθέτει περίπου 27000 τόμους βιβλίων, 31 τίτλους περιοδικών και έχει στο αρχείο της περίπου 11400 μέλη. Το Παράρτημα Κοντόπευκου διαθέτει περίπου 14000 τόμους βιβλίων, 23 τίτλους περιοδικών και έχει στο αρχείο του περίπου 6500 μέλη.

Σκοπός

Σκοπός της Δημοτικής Βιβλιοθήκης είναι:

  • η εξυπηρέτηση και κάλυψη των πνευματικών, πληροφοριακών και εκπαιδευτικών αναγκών των κατοίκων του Δήμου Αγίας Παρασκευής και των γειτονικών Δήμων, ανεξάρτητα από φύλλο, ηλικία, εθνικότητα ή θρήσκευμα
  • η στήριξη του έργου της εκπαιδευτικής κοινότητας του Δήμου
  • η «δια βίου» εκπαίδευση των πολιτών
  • η διάδοση του βιβλίου στους δημότες, έτσι ώστε να συντελέσει στην προσωπική και πνευματική τους εξέλιξη και να αποτελέσει στοιχείο της καθημερινής τους ζωής.

Μέσα για την επίτευξη του σκοπού:

  • ο εμπλουτισμός και η συνεχής ενημέρωση της συλλογής της Βιβλιοθήκης με έντυπο ή μη υλικό που εξυπηρετεί τον σκοπό της
  • η χρήση των νέων τεχνολογιών (ηλεκτρονικοί υπολογιστές κ.αλ.) για την αξιοποίηση του υλικού της και την επικοινωνία με το κοινό και άλλους φορείς
  • η προβολή του βιβλίου και της Βιβλιοθήκης μέσα από εκδηλώσεις
  • η λειτουργία Παραρτημάτων, έτσι ώστε να εξυπηρετείται η ευρύτερη περιοχή
  • η συνεργασία με φορείς του Δήμου, συλλόγους, ιδρύματα.

Γενικά κάθε μέσο που θα συντελέσει έμμεσα ή άμεσα στην πραγματοποίηση του σκοπού της και στην εδραίωση της σαν απαραίτητη πνευματική υποδομή και όχι πολιτιστική πολυτέλεια.

Επικοινωνία

Κεντρική Βιβλιοθήκη - Τμήμα Ενηλίκων
Διεύθυνση: Αλέκου Κοντόπουλου 13, Αγία Παρασκευή T.K.153 42, Αθήνα
Τηλέφωνo: 2106395335 (Δανεισμός)
Τηλέφωνo: 2106392922 (Διοίκηση)
FAX: 2106006434
E-Mail:Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. (Δανεισμός)
E-Mail:Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. (Διοίκηση)

Κεντρική Βιβλιοθήκη - Παιδικό Τμήμα
Διεύθυνση: Αλέκου Κοντόπουλου 13, Αγία Παρασκευή T.K.153 42, Αθήνα
Τηλέφωνο: 2106396311
FAX: 2106006434
E-Mail:Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

contentmap_plugin

Μοιραστείτε το

Submit to DeliciousSubmit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to StumbleuponSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn
Κατηγορία
Κείμενο
Από
Μέχρι