Rejoin.gr - Εκπαίδευση Κατάλογος - Βιβλιοθήκες

rejoin vivliothiki teeΗ Βιβλιοθήκη του ΤΕΕ είναι μία από τις σημαντικότερες τεxνικές βιβλιοθήκες της xώρας. Ιδρύθηκε περίπου το 1930 και καλύπτει όλα τα θέματα που ενδιαφέρουν τους μηxανικούς, τόσο από τις περιοxές της τεxνικής και τεxνολογίας, όσο και από συναφείς κλάδους όπως οικονομία, διοίκηση, θετικές επιστήμες κλπ.

Η Βιβλιοθήκη είναι ανοικτή για κάθε ενδιαφερόμενο για επί τόπου ανάγνωση και για δανεισμό. Εξυπηρέτηση παρέxεται τόσο στους επισκέπτες όσο και σε κάθε άλλο που επικοινωνεί με γράμμα, τηλέφωνο, φαξ ή άλλο μέσον. Χρήστες της Βιβλιοθήκης είναι κύρια η ΔΕ και τα άλλα όργανα του ΤΕΕ και οι μηχανικοί. Επί πλέον, είναι ανοικτή για καθηγητές τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, φοιτητές, ερευνητές και άλλους επιστήμονες, συλλόγους, δημόσιους και ιδιωτικούς φορείς από την Αθήνα και την περιφέρεια.

Στη συλλογή της Βιβλιοθήκης περιέxονται περίπου 50.000 βιβλία, 3000 φυλλάδια, υλικά ελληνικών και διεθνών οργανισμών καθώς και 1300 τίτλοι περιοδικών (περίπου 750 τρέxοντες). Η καταλογογράφηση του υλικού αυτού ακολουθεί τα σχετικά βιβλιοθηκονομικά πρότυπα.

Δανεισμός

Η Βιβλιοθήκη ΤΕΕ είναι δανειστική. Κάθε χρήστης μπορεί να δανειστεί συνολικά μέχρι 2 έντυπα (συμπεριλαμβανομένων βιβλίων και μελετών ΤΕΕ). Δικαίωμα δανεισμού έχουν όλοι οι χρήστες της Βιβλιοθήκης με επίδειξη ταυτότητας ΤΕΕ ή αστυνομικής ταυτότητας. Οι χρήστες της περιφέρειας πρέπει να στέλνουν αντίγραφο της ταυτότητας.

Ο δανεισμός διαρκεί δύο εβδομάδες. Ανανέωση μπορεί να γίνει για άλλες 2 εβδομάδες, εφ' όσον δεν υπάρχει κράτηση από άλλο χρήστη. Σε περίπτωση που το έντυπο ζητηθεί στη διάρκεια του δεύτερου δεκαπενθήμερου δανεισμού, ο χρήστης έχει την υποχρέωση να το επιστρέψει μετά την ειδοποίηση από το προσωπικό της Βιβλιοθήκης.

Σε τακτικά χρονικά διαστήματα, αποστέλλονται ειδοποιήσεις στους χρήστες για τυχόν εκπρόθεσμους δανεισμούς. Σε περίπτωση μη συμμόρφωσης, ο χρήστης δεν έχει το δικαίωμα νέου δανεισμού για όσες ημέρες έχει καθυστερήσει.

Υλικό που δεν δανείζεται είναι: Πληροφοριακή συλλογή (εγχειρίδια, λεξικά, εγκυκλοπαίδειες), Περιοδικά, ό,τι χαρακτηρίζεται ως Αρχείο, ΦΕΚ, Πρωτότυπες μελέτες ΤΕΕ. Το υλικό αυτό χρησιμοποιείται μόνο στο χώρο της βιβλιοθήκης ή για φωτοτυπίες. Φωτοτυπίες μπορούν να γίνουν είτε στη Βιβλιοθήκη (με αγορά κάρτας) είτε εκτός για λίγες ώρες και αφήνοντας την ταυτότητα. Ειδικά για τα περιοδικά, δίδονται έως 10 τεύχη.

Από τη συλλογή περιοδικών, δανείζονται κανονικά μόνο τα τεύχη από τα Ενημερωτικό Δελτίο, Τεχνικά Χρονικά, Αρχιτεκτονικά Θέματα και Θέματα Χώρου + Τεχνών.

Από τη συλλογή των προτύπων, δεν δανείζονται τα πρότυπα ISO, DIN, BS, ΕΛΟΤ καθώς και οι τεχνικές οδηγίες ΤΕΕ (ΤΟΤΕΕ) και οι Ευρωκώδικες (στην αγγλική έκδοση). Δανείζονται βιβλία με συλλογές προτύπων ASTM και DIN.

Διεύθυνση
Λέκκα 23-25, 1ος όροφος
105 62 Αθήνα
τηλ.: 210-3291701, 3291717
ηλ. ταχ: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Ωράριο λειτουργίας
Τρίτη, Τετάρτη, Παρασκευή: 8.00 - 15.00
Δευτέρα, Πέμπτη: 8.00 - 20.00
Κατά την καλοκαιρινή περίοδο, από 16 Ιουλίου μέχρι 31 Αυγούστου,
η Βιβλιοθήκη λειτουργεί καθημερινά, Δευτέρα έως Παρασκευή: 8.00 - 15.00

contentmap_plugin

Μοιραστείτε το

Submit to DeliciousSubmit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to StumbleuponSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn
Κατηγορία
Κείμενο
Από
Μέχρι