Rejoin.gr - Εργασία & Απασχόληση Κατάλογος

rejoin grafeio diasundesis panepisthmiou a8inwnΟι βασικοί άξονες δραστηριοτήτων που θα κινηθεί το Γραφείο Διασύνδεσης του Πανεπιστημίου Αθηνών παρουσιάζονται στα ακόλουθα. Οι κατευθύνσεις που περιγράφονται καθώς και ο τρόπος προσέγγισής τους δεν αποτελούν για το Γραφείο Διασύνδεσης στατικές συνιστώσες, αλλά υπόκεινται σε αξιολόγηση ανά τακτά χρονικά διαστήματα προκειμένου να εξεταστεί η αποδοτικότητά τους (ετήσια αξιολόγηση) και η συμβατότητά τους με το μεταβαλλόμενο εργασιακό και γνωσιακό περιβάλλον (διετία). Οι αξιολογήσεις αυτές, θα καταλήγουν σε συγκεκριμένες ενέργειες που θα πρέπει να αναλαμβάνονται, αν και όταν χρειαστεί, προκειμένου το Γραφείο Διασύνδεσης του Πανεπιστημίου Αθηνών να συνεχίσει να παρέχει τις υψηλού επιπέδου υπηρεσίες του που οι χρήστες του αναμένουν από αυτό.

Ανάπτυξη υπηρεσιών συμβουλευτικής, επαγγελματικού προσανατολισμού, πληροφόρησης και καθοδήγησης των ενδιαφερομένων φοιτητών και αποφοίτων στο Πανεπιστήμιο Αθηνών προκειμένου να διευκολυνθεί η επιλογή των καταλληλότερων γι' αυτούς επαγγελματικών και εκπαιδευτικών κατευθύνσεων.

Η δραστηριότητα έχει βαρύνουσα σημασία και θα υποστηρίζεται μεταξύ άλλων με την παροχή εξατομικευμένης πληροφόρησης μέσω του δικτυακού τόπου του Γραφείου Διασύνδεσης, και αποτελεί τη βασική προτεραιότητα του Γραφείου Διασύνδεσης του Πανεπιστημίου Αθηνών. Οι ήδη παρεχόμενες από αυτό υπηρεσίες θα διευρυνθούν, με βάση τις αρχές του μοντέλου MAGIC και με την συνδρομή εξειδικευμένου προσωπικού που θα αντληθεί από το ανθρώπινο δυναμικό του Ιδρύματος.

  • Ανάπτυξη και εμπλουτισμός Δικτυακού Τόπου για φοιτητές, απόφοιτους, επιχειρήσεις, και θέματα ακαδημαϊκού ενδιαφέροντος.
  • Ανάπτυξη του Ηλεκτρονικού Τόπου Πληροφόρησης (Portal) που ήδη λειτουργεί, ώστε να ανταποκρίνεται πληρέστερα στους προσανατολισμούς του έργου, να αποτελέσει την πηγή παροχής πρωτογενών στοιχείων για την εκπόνηση των μελετών και δεικτών τάσεων, όπως για παράδειγμα η παροχή πρωτογενών στοιχείων για την εκπόνηση μελετών απορροφητικότητας των αποφοίτων. Η μετεξέλιξη του Δικτυακού Τόπου από απλή ενημερωτική δικτυακή πύλη σε ουσιαστικό υποστηρικτικό εργαλείο και μόνιμο ηλεκτρονικό φόρουμ παροχής εξατομικευμένης πληροφόρησης αποτελεί στόχο του έργου.

Το Γραφείο Διασύνδεση θα προχωρήσει με προσεκτικά βήματα στην μετεξέλιξη του Portal από πηγή απρόσωπης πληροφόρησης σε βήμα επικοινωνίας με τους φοιτητές και απόφοιτους του Ιδρύματος. Δεδομένου ότι ένας εκ των στόχων του ηλεκτρονικού τόπου πληροφόρησης του Γραφείου Διασύνδεσης είναι και η ενημέρωση των επιχειρήσεων με το ανθρώπινο δυναμικό του Ιδρύματος (είτε απόφοιτους, είτε κοντά στο πτυχίο), η διαχείριση προσωπικών στοιχείων είναι μια ιδιαίτερα ευαίσθητη διαδικασία. Προκειμένου να προστατευθεί στο μέγιστο δυνατό βαθμό η ιδιωτικότητα των στοιχείων που θα κρατούνται σε ηλεκτρονική μορφή από το Γραφείο Διασύνδεσης, θα εκπονηθεί ειδική προς τούτο μελέτη, η οποία θα καταλήξει σε συγκεκριμένα μέτρα και πρακτικές που πρέπει να ακολουθηθούν ώστε να διευκολυνθεί η παροχή εξατομικευμένης πληροφόρησης χωρίς να διακυβεύεται η γνωστοποίηση στοιχείων της ταυτότητας του ενδιαφερομένου χωρίς τη δική του συναίνεση. Αξιοποιώντας τα αποτελέσματα αυτής της μελέτης, το Γραφείο Διασύνδεσης θα συλλέξει στοιχεία τόσο για τους απόφοιτους όσο και για τους φοιτητές του Ιδρύματος, ερχόμενο σε επαφή με τις Γραμματείες των Τμημάτων του Πανεπιστημίου Αθηνών, με τα συλλογικά όργανα όπου υπάρχουν (Ενώσεις Αποφοίτων, Σύλλογοι Φοιτητών) ή και κατευθείαν στους φοιτητές στα αμφιθέατρα ή μέσω του Ηλεκτρονικού τόπου Πληροφόρησης

Τα Περιφερειακά Γραφεία Διασύνδεσης του Πανεπιστημίου Αθηνών ως μέρος της καθημερινής τους λειτουργίας συλλέγουν στοιχεία σχετικά με τις επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στον χώρο λειτουργίας τους. Η προσπάθεια αυτή θα συστηματικοποιηθεί και θα ενσωματωθεί στον ηλεκτρονικό τόπο του Γραφείου Διασύνδεσης του Πανεπιστημίου Αθηνών, εντασσόμενη ενεργά στην κατεύθυνση της παροχής εξατομικευμένης πληροφόρησης, αλλά και στο γενικότερο πλαίσιο αναβάθμισης της ποιότητας της παρεχόμενης ενημέρωσης. Κατά την υλοποίησης της δράσης αυτής θα επιδιωχθεί στενή συνεργασία με την δράσης της Πρακτικής Άσκησης προκειμένου να αξιοποιηθούν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο οι σύνδεσμοι που έχουν αναπτυχθεί από αυτήν, η υποστήριξή της κατά την διαχείριση των συνδέσμων αυτών, αλλά και για την αποφυγή όχλησης προς τις επιχειρήσεις που αλλιώς θα γίνονταν αποδέκτες παρόμοιων αιτημάτων από συναφείς δράσεις του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Πέρα από την κατευθείαν επαφή με τις επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται σε τομείς ενδιαφέροντος του Πανεπιστημίου Αθηνών, το Γραφείο Διασύνδεσης θα επιδιώξει και την συνεργασία με θεσμικούς φορείς του παραγωγικού χώρου (όπως, για παράδειγμα, ΕΒΕΑ, ΣΕΒ, ΟΑΕΔ, κλπ.) ώστε, σε συνδυασμό και με τις ενέργειες της Οριζόντιας Δράσης των Γραφείων Διασύνδεσης, να είναι σε θέση να παρέχει ολοκληρωμένη ενημέρωση στους φοιτητές και τους απόφοιτούς του. Από τα διαθέσιμα για τις επιχειρήσεις στοιχεία, θα δοθεί προτεραιότητα σε εκείνα που είναι συμβατά με τον βασικό, για το Γραφείο Διασύνδεσης του Πανεπιστημίου Αθηνών, άξονα της συμβουλευτικής.

Τέλος το Γραφείο Διασύνδεσης δίνει ιδιαίτερη βαρύτητα στην παροχή έγκαιρης και έγκυρης ενημέρωσης σε θέματα που αφορούν στην εκπαίδευση και έρευνα (μεταπτυχιακά, συνέδρια, ημερίδες, επιστημονικές εκδηλώσεις κλπ.), στις παρεχόμενες υποτροφίες και κληροδοτήματα, και στις προσφερόμενες θέσεις εργασίας και ερευνητικών ευκαιριών μέσω του ηλεκτρονικού τόπου πληροφόρησης που ανέπτυξε (www.di.uoa.gr/~gd).

  • Παρακολούθηση της αγοράς εργασίας με συστηματικό τρόπο, καταγραφή κενών/νέων θέσεων απασχόλησης, πληροφόρηση των φοιτητών/αποφοίτων και τα απαιτούμενα εργασιακά προσόντα.

Το Γραφείο Διασύνδεσης είχε αναπτύξει μηχανισμούς συλλογής και προώθησης ευκαιριών απασχόλησης μέσω τόσο του ηλεκτρονικού του τόπου όσο και μέσω ενεργειών από τα Περιφερειακά Γραφεία Διασύνδεσης που λειτουργούσαν σε ορισμένα Τμήματα του Πανεπιστημίου Αθηνών (Πληροφορικής, Γεωλογίας, Οικονομικών Επιστημών, Πολιτικών Επιστημών και Δημοσίας Διοίκησης, Φυσικό, Φιλοσοφίας, Παιδαγωγικής και Ψυχολογίας). Στο ΕΠΕΑΕΚ ΙΙ, θα επιδιωχθεί η αναβάθμιση του μηχανισμού αυτού με σκοπό να αξιοποιηθούν οι πρωτογενείς πληροφορίες που συλλέγονται ώστε σε δευτερογενές επίπεδο να είναι εφικτή η σύνταξη πονημάτων που να αντικατοπτρίζουν τις εξελίξεις και τις τάσεις της αγοράς εργασίας στους εργασιακούς χώρους ενδιαφέροντος των Τμημάτων του Πανεπιστημίου Αθηνών, να σκιαγραφούν, κατά το δυνατόν, τις μελλοντικές δεξιότητες θα απαιτούνται από τους απόφοιτους του Πανεπιστημίου Αθηνών καθώς και τις μελλοντικές προκλήσεις σε θέματα επιχειρηματικότητας και ανταγωνιστικότητας των αποφοίτων του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Στις επιδιώξεις του Γραφείου Διασύνδεσης του Πανεπιστημίου Αθηνών, είναι να παράσχει στα Τμήματα του Πανεπιστημίου τεκμηριωμένη πληροφόρηση σχετικά με την πορεία των αποφοίτων του στην αγορά εργασίας ώστε να τα βοηθήσει να εκτιμήσουν ενδεχόμενες προσαρμογές στα προγράμματα σπουδών τους ή στην υποστήριξη που παρέχουν στους φοιτητές τους προκειμένου αυτοί να καταστούν ανταγωνιστικότεροι στον επαγγελματικό στίβο.

  • Μηχανισμοί πληροφόρησης των φοιτητών και αποφοίτων του Πανεπιστημίου Αθηνών σχετικά με τις ανάγκες του παραγωγικού χώρου και δυνατότητες περαιτέρω κατάρτισής τους και δυνατοτήτων μεταπτυχιακών σπουδών.

Σε συνδυασμό και με τις υπόλοιπες ενέργειες που θα αναληφθούν από το Γραφείο Διασύνδεσης του Πανεπιστημίου Αθηνών κατά το ΕΠΕΑΕΚ ΙΙ, θα επιδιωχθεί η αναβάθμιση του δικτυακού του τόπου σε ουσιαστικό εργαλείο υποστήριξης της καθημερινής δραστηριότητας των υπαρχόντων Περιφερειακών Γραφείων Διασύνδεσης, αλλά και των νέων που προγραμματίζονται. Υπό αυτό το πρίσμα και μετά από εκπόνηση σχετικής μελέτης απαιτήσεων, θα ενσωματωθεί σε αυτόν μηχανισμός εξατομικευμένης παροχής πληροφόρησης στον φοιτητή / απόφοιτο ο οποίος, παράλληλα με την συμβουλευτική διαδικασία, εκτιμάται ότι θα πολλαπλασιάσει τα οφέλη που θα αποκομίζει από το Γραφείο Διασύνδεσης.

  • Διενέργεια ερευνών και μελετών αναφορικά με την κατάσταση στην αγορά εργασίας, την απορρόφηση των αποφοίτων και τον παραγωγικό χώρο γενικότερα. Οδηγοί περιγραφής επαγγελμάτων και επαγγελματικός προσανατολισμός. Ενημέρωση των Τμημάτων του Ιδρύματος και της Συγκλήτου.

Αξιοποιώντας τις παρατηρήσεις και τα συμπεράσματα που θα προκύψουν και από τις υπόλοιπες δράσεις του Γραφείου θα εκπονούνται σε τακτά χρονικά διαστήματα, και πάντως όχι μεγαλύτερα των δύο ετών, μελέτες απορρόφησης των αποφοίτων του Πανεπιστημίου Αθηνών και των εν γένει συνθηκών υποδοχής των αποφοίτων του Ιδρύματος από τον παραγωγικό χώρο. Για το σκοπό αυτό, θα αξιοποιηθούν οι συνεργασίες που θα αναπτυχθούν για την υλοποίηση και των υπολοίπων στόχων του Γραφείου Διασύνδεσης και με τους θεσμικούς εκπροσώπους του παραγωγικού χώρου, όπως επιμελητήρια, ΟΑΕΔ, ΣΕΒ κλπ.

Δεδομένου του μεγάλου αριθμού Τμημάτων του Πανεπιστημίου Αθηνών, η κάλυψη όλων των Τμημάτων θα γίνει σταδιακά και μετά από αξιολόγηση της αποτελεσματικότητας του μηχανισμού συλλογής και επεξεργασίας των απαιτουμένων στοιχείων. Η αξιολόγηση αυτή, αναμένεται να οδηγήσει σε αναπροσαρμογές του προς την κατεύθυνση της πληρέστερης κάλυψης των Τμημάτων του Ιδρύματος χωρίς την παράλληλη δυσανάλογη αύξηση του κόστους κτήσης και συντήρησής του. Τα πονήματα της δράσης αυτής, θα έχουν ως κύριους αποδέκτες τις Αρχές Διοίκησης του Ιδρύματος και των Τμημάτων προκειμένου να ενταχθούν στην διαδικασία αξιολόγησης του Πανεπιστημίου Αθηνών και να βοηθήσουν στην χάραξη της μελλοντικής του στρατηγικής.

  • Επαγγελματικά πρότυπα, πρακτικές και εμπειρίες

Το Γραφείο Διασύνδεσης προτίθεται να εγκαινιάσει μια νέα πρωτοβουλία επαφής των φοιτητών του με στελέχη του παραγωγικού χώρου. Η ενέργεια αυτή αποσκοπεί στην μεταφορά της εργασιακής εμπειρίας "από πρώτο χέρι", του βαθμού εκπλήρωσης των προσδοκιών (ερευνητικών, μισθολογικών, κοινωνικής καταξίωσης κλπ.), αλλά και του βαθμού επάρκειας της εκπαίδευσης που δέχτηκε το νυν στέλεχος και πρώην φοιτητής στους φοιτητές του Ιδρύματος. Η ενέργεια αυτή, εκτιμάται ότι θα αποτελέσει πολύτιμο συμπλήρωμα της συμβουλευτικής διαδικασίας αλλά και των Ημερίδων Καριέρας-Σταδιοδρομίας, όπου μπορεί να δρα αντισταθμιστικά ως προς τις παρουσιάσεις των επιχειρήσεων για την προσέλκυση εργατικού δυναμικού.

  • Ενέργειες δημοσιότητας και διάχυσης των αποτελεσμάτων του Γραφείο Διασύνδεσης του Πανεπιστημίου Αθηνών

Κατά το ΕΠΕΑΕΚ ΙΙ, θα συνεχιστούν οι δραστηριότητες δημοσιότητας που είχε αναπτύξει το Γραφείο Διασύνδεσης με την συμμετοχή του σε εκθέσεις, την διοργάνωση ημερίδων και την έκδοση ενημερωτικών φυλλαδίων και αφισών προβολής του έργου του. Πέρα από τις δραστηριότητες αυτές, θα επιδιωχθεί η ευαισθητοποίηση μεγαλύτερης μερίδας του φοιτητικού πληθυσμού, προσεγγίζοντάς τον μέσα από τις Γραμματείες των Τμημάτων, αλλά και με επί τόπου επισκέψεις στα αμφιθέατρα διδασκαλίας.

Σχεδιάζεται η παροχή στους φοιτητές και αποφοίτους ιδιαίτερου χώρου στον ηλεκτρονικό τόπο πληροφόρησης του Γραφείου Διασύνδεσης προκειμένου να είναι σε θέση να καταχωρούν τα ενδιαφέροντα και τις επιδιώξεις τους από τη μια, αλλά και να λειτουργεί ως μηχανισμός παρακολούθησης της πορείας τους (πάντα με τη σύμφωνη γνώμη τους και με απόλυτη προστασία των προσωπικών τους δεδομένων). Η ενέργεια αυτή, θα επιδιωχθεί να συμπληρώσει τις υπάρχουσες ενώσεις αποφοίτων και να προσφέρει ένα μόνιμο ηλεκτρονικό φόρουμ επικοινωνίας των φοιτητών και αποφοίτων τόσο με το Πανεπιστήμιο όσο και με τον εργασιακό χώρο.

  • Υποβοήθηση των προγραμμάτων νεανικής επιχειρηματικότητας

Έχοντας αναπτύξει μηχανισμούς παρακολούθησης του οικονομικού περιβάλλοντος, των τάσεων και εξελίξεων του παραγωγικού περιβάλλοντος καθώς και με την στενή σχέση του με το ανθρώπινο δυναμικό του Πανεπιστημίου Αθηνών, θα μπορεί να παράσχει τις απαραίτητες πληροφορίες για τις ενδεδειγμένες κατευθύνσεις προσανατολισμού των πρωτοβουλιών της νεανικής επιχειρηματικότητας και θα είναι σε θέση να ενημερώσει τους ενδιαφερομένους για το διαθέσιμο στελεχιακό δυναμικό καθώς και για τους τρόπους προσέγγισής του.

  • Υποστήριξη του προγράμματος της Πρακτικής Άσκησης

Στα πλαίσια της αξιοποίησης του δυναμικού του Πανεπιστημίου Αθηνών, το Γραφείο Διασύνδεσης του Πανεπιστημίου Αθηνών θα επιδιώξει τη στενότερη συνεργασία με το έργο της Πρακτικής Άσκησης, κατ' αρχήν στα Τμήματα που λειτουργούν Περιφερειακά Γραφεία Διασύνδεσης και στα προγραμματιζόμενα να λειτουργήσουν και σε δεύτερο στάδιο θα επιχειρηθεί η σύναψη δεσμών αμοιβαίας συνέργιας και στα υπόλοιπα Τμήματα που λειτουργεί η Πρακτική Άσκηση.

Το έργο της Πρακτικής Άσκησης θεωρείται σημαντικός θεσμός για την πρώτη επαφή των τελειοφοίτων ενός ακαδημαϊκού ιδρύματος με την αγορά εργασίας, προκειμένου να αξιοποιηθούν οι υποδομές που το έργο της Πρακτικής Άσκησης έχει ήδη αναπτύξει, για την ποιοτική αποτύπωση των τάσεων στον εργασιακό χώρο. Επιπρόσθετα, μέσω της αλληλεπίδρασης των επιμέρους Τμημάτων με την αγορά εργασίας που δημιουργεί ο θεσμός της Πρακτικής Άσκησης, τα τμήματα αυτά αποκτούν ρεαλιστικότερη γνώση της σχετικής αγοράς, ενώ ωθούνται και στην αναβάθμιση του προγράμματος σπουδών τους.

Η επέκταση του ηλεκτρονικού τόπου του Γραφείου Διασύνδεσης με σκοπό να καλύψει και τις δραστηριότητες της Πρακτικής Άσκησης, αλλά και η παροχή σε αυτήν του συνόλου της πληροφορίας που το Γραφείο Διασύνδεσης έχει συλλέξει, εκτιμάται ότι θα έχει θετικό αντίκτυπο στην καθημερινή λειτουργία των δράσεων και στον συντονισμό των ενεργειών τους. Από τη συνεργασία αυτή, αναμένεται να αναδειχθούν Βέλτιστες Πρακτικές (Best Practices) για την ανάπτυξη δεσμών αμοιβαιότητας με το οικονομικό περιβάλλον και την δημιουργία αμφίδρομης επικοινωνίας μεταξύ των επιχειρήσεων και των φοιτητών-αποφοίτων.

  • Ανάπτυξη δεσμών με την δευτεροβάθμια εκπαίδευση, τα Κέντρα Συμβουλευτικής και Προσανατολισμού (ΚΕΣΥΠ) και τα Γραφεία ΣΕΠ των σχολικών μονάδων (ΓΡΑΣΕΠ).

Στα πλαίσια του ΕΠΕΑΕΚ ΙΙ, σχεδιάζεται αναβάθμιση του τρόπου επικοινωνίας, με την ανάπτυξη "απλουστευμένων" οδηγών και "εκλαϊκευμένου" επιστημονικού υλικού, με σκοπό την προβολή των Τμημάτων του Πανεπιστημίου Αθηνών στους μαθητές των Λυκείων ώστε αυτοί να μπορέσουν να καθοδηγηθούν για τις μετέπειτα μορφωτικές επιλογές.

  • Δια Βίου Εκπαίδευση και συνεργασία με κοινωνικούς φορείς σε τοπικό επίπεδο

Οι έρευνες και μελέτες που θα εκπονηθούν με μέριμνα του Γραφείου Διασύνδεσης του Πανεπιστημίου Αθηνών, είναι πιθανό να καταδείξουν αναγκαίες γνώσεις και δεξιότητες που απαιτούνται σε βραχυπρόθεσμο χρονικό ορίζοντα εκτός των μεσο-μακροπρόθεσμων τάσεων. Έτσι, ενώ οι αποδέκτες των τελευταίων συμπερασμάτων είναι, κατά βάση, οι διοικήσεις των Τμημάτων και οι Αρχές του Πανεπιστημίου, τα πρώτα συμπεράσματα μπορούν να αξιοποιηθούν σαν βάση συνεργασίας τόσο με το ΚΕΚ του Πανεπιστημίου Αθηνών, όσο και με τα ΚΕΚ (ή τις αντίστοιχες δομές) που λειτουργούν στο πλαίσιο των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης και τον ΟΑΕΔ.

  • Μονάδα Διεθνούς Σταδιοδρομίας/Διασύνδεσης

Στο πλαίσιο του Γραφείο Διασύνδεσης σχεδιάζεται η επέκταση των δραστηριοτήτων της Μονάδας Διεθνούς Σταδιοδρομίας / Διασύνδεσης που λειτουργούσε πιλοτικά στο Περιφερειακό Γραφείου Διασύνδεσης του Τμήματος Πολιτικών Επιστημών και Δημοσίας Διοίκησης (εντός του Κτιρίου Νομικής). Η ενέργεια αυτή θα κινηθεί σε τρεις βασικούς άξονες υλοποίησης:

Την έγκαιρη και συστηματική συλλογή όλων των προκηρύξεων, διαγωνισμών, και άλλων κενών θέσεων σε ευρωπαϊκούς και διεθνείς οργανισμούς, μη κυβερνητικούς οργανισμούς, διεθνές αποστολές και δραστηριότητες, κέντρα έρευνας καθώς και άλλες συναφείς ανάγκες, μόνιμες ή και μικρότερης διάρκειας.

Τη δημιουργία παγκόσμιου δικτύου Ελλήνων στελεχών που υπηρετούν ή έχουν υπηρετήσει σε διεθνείς οργανισμούς και αποστολές. Με το δίκτυο αυτό, η Μονάδα Διεθνούς Σταδιοδρομίας θα αξιοποιεί τις γνώσεις και εμπειρίες των στελεχών αυτών για τη καλύτερη προετοιμασία των νέων Ελλήνων υποψηφίων.

Την θέσπιση ειδικής σχέσης μεταξύ της Μονάδας, του Υπουργείου Εξωτερικών και των διεθνών οργανισμών και δικτύων για αμοιβαία ενημέρωση και για την προώθηση της πάγιας πολιτικής του ελληνικού κράτους για αύξηση του ποσοστού εκπροσώπησης των Ελλήνων σε διεθνείς οργανισμούς.

Πληροφορίες:
Διεύθυνση: Πανεπιστημιούπολη
Περιοχή: Ιλίσια
Πόλη: Αθήνα
Τηλέφωνο:  21072.75.220
E-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Sitecareer-office.uoa.gr

Κατηγορία
Κείμενο
Από
Μέχρι