Rejoin.gr - Εργασία & Απασχόληση Άρθρα

epidomata-oaedΧορηγούνται εφάπαξ ή μηνιαίως και φτάνουν έως και τα 700 ευρώ Επτά «άγνωστα» επιδόματα αναμένουν τους δικαιούχους. Πρόκειται κυρίως για παροχές του ΟΑΕΔ που ελάχιστοι γνωρίζουν.

Ταυτόχρονα οι δήμοι και οι αποκεντρωμένες διοικήσεις ετοιμάζουν δύο νέα βοηθήματα που αφορούν τα πολύ χαμηλά εισοδήματα (ένδεια) και τις ευπαθείς ομάδες στην περιφέρεια (μειονεκτικές περιοχές). Τρίμηνη επιδότηση ανέργων: Πρόκειται για ένα από τα πιο σημαντικά και «επίκαιρα» βοηθήματα που χορηγεί ο ΟΑΕΔ.

Απευθύνεται σε ανέργους οι οποίοι δεν δικαιούνται ένταξη στην τακτική επιδότηση. Το ύψος του βοηθήματος ανέρχεται σε 216 ευρώ και καταβάλλεται κάθε τρεις μήνες (συνολικά 648 ευρώ το χρόνο). Βοήθημα μετά τη λήξη της επιδότησης: Οσοι παραμένουν άνεργοι για ένα μήνα μετά τη λήξη της τακτικής επιδότησης ανεργίας δικαιούνται ειδικό βοήθημα εφάπαξ 187 ευρώ.

oaed-image-pinakes

Τα ετήσια οικογενειακά εισοδήματα του δικαιούχου δεν πρέπει να υπερβαίνουν το ποσό των 9.977 ευρώ.

Οικογενειακό επίδομα για όλους: Ο ΟΑΕΔ προσφέρει οικογενειακό επίδομα ακόμα και σε εργαζομένους των οποίων η κλαδική σύμβαση δεν το προβλέπει. Πρόκειται για το ΔΛΟΕΜ, το οποίο δίνει 98 ευρώ για ένα παιδί, 295 για δύο παιδιά και περίπου 700 ευρώ για τρία παιδιά. Χορηγείται εφάπαξ. Παροχή λόγω αφερεγγυότητας του εργοδότη: Πληρωμή μισθών που αντιστοιχούν σε τρία μηνιάτικα. Απευθύνεται σε εργαζομένους με σύμβαση ή σχέση εξαρτημένης εργασίας, των οποίων οι εταιρίες βρίσκονται σε πτώχευση ή εκκαθάριση. Η συγκεκριμένη παροχή, ιστορικά, βρήκε μεγάλη εφαρμογή στην περίπτωση της Πειραϊκής Πατραϊκής. Επίδομα σε νέους 20-29 ετών: Οι απόφοιτοι λυκείου, πανεπιστημίου και ΤΕΙ, εφόσον παραμένουν άνεργοι εγγεγραμμένοι στα μητρώα του ΟΑΕΔ για έναν χρόνο, δικαιούνται μηνιαίο επίδομα 73,37 ευρώ. Χορηγείται για πέντε μήνες. Δικαίωμα συμμετοχής έχουν και όσοι εκπλήρωσαν μόλις τη στρατιωτική θητεία τους.

Πηγή:xenesglosses.eu

Μοιραστείτε το

Submit to DeliciousSubmit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to StumbleuponSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn