Rejoin.gr - Επιβίωση Κατάλογος - Δωρεάν Γεύματα & Δέματα Αγάπης

rejoin stratos sotirias logo miniΟ Στρατός της Σωτηρίας στην Ελλάδα

Ο Στρατός της Σωτηρίας είναι ένα Χριστιανικό κίνημα με Διεθνή χαρακτήρα που δραστηριοποιείται σε 124 χώρες. Τον Οκτώβριο του 2007 ξεκίνησε τη δραστηριοποίησή του στην Ελλάδα και ειδικότερα από τη Θεσσαλονίκη ενώ ήδη από το 2012 επέκτεινε τη δραστηριοποίσή του και στην Αθήνα.

Ο Στρατός της Σωτηρίας έχει σαν σκοπό τη διάδοση του μηνύματος της Αγάπης του Θεού και την προσφορά στον Άνθρωπο ανεξάρτητα από πολιτικές, θρησκευτικές και φυλετικές πεποιθήσεις.Το μήνυμά του είναι βασισμένο στην Αγία Γραφή. Το κίνητρο για την υπηρεσία προς το συνάνθρωπο είναι η αγάπη του Θεού. Η αποστολή του είναι να κηρύξει το ευαγγέλιο του Ιησού Χριστού και να παρέχει ανθρωπιστική βοήθεια, όπου υπάρχει ανάγκη, χωρίς διακρίσεις!

Η δραστηριοποίση του Στρατού της Σωτηρίας στην Ελλάδα αναπτύσσεται μέσω διεθνώς δοκιμασμένων πρακτικών ανθρωπιστικής βοήθειας, που συμπεριλαμβάνουν εν είδει 'προγραμμάτων', τη διανομή τροφίμων, την παροχή βοήθειας προς άτομα τρίτης ηλικίας, σε οικογένειες με παιδιά, βοήθεια και υποστήριξη θυμάτων σωματεμπορίας ενώ προσφέρεται βάσει προγράμματος η συμπαράσταση προς άτομα που ζουν ...'στο δρόμο'!

Ο Στρατός της Σωτηρίας στην Ελλάδα, είναι αναγνωρισμένη από το Ελληνικό Κράτος ως Αστική μη Κερδοσκοπική Εταιρία με νομική έδρα τη Θεσσαλονίκη.

Οι Αξίες μας

Χωρίς διακρίσεις

Ο Στρατός της Σωτηρίας επιδιώκει οι κάθε μορφής υπηρεσίες που προσφέρει στον συνάνθρωπο, να παρέχονται χωρίς διακρίσεις. Πιστεύουμε ότι κάθε άνθρωπος είναι μοναδικός και θα πρέπει να είναι εν δυνάμει αποδέκτης σεβασμού. 

Χωρίς κατάκριση

Συχνά, οι συνάνθρωποι που ζουν στο περιθώριο της κοινωνίας μας, αντιμετωπίζουν την κατάκριση. Επιθυμούμε να πλησιάζουμε τους πάντες σεβόμενοι τη μοναδικότητά τους και αναγνωρίζοντας την αξία τους.

Συνεργασία

Πιστεύουμε, ότι τα σημερινά προβλήματα, ατομικά και κοινωνικά, είναι τόσο πολύπλοκα που είναι αδύνατον ένας οργανισμός, όσο καλά οργανωμένος και να είναι, να προσφέρει μια αποτελεσματική και ολοκληρωμένη βοήθεια. Επιδιώκουμε τη συνεργασία με κάθε ιδιωτικό, εθελοντικό και κρατικό φορέα, για την παροχή ολοκληρωμένης βοήθειας σε εκείνους που επιθυμούν τη συμπαράστασή μας.

Αυτονομία

Επιθυμούμε η παροχή βοήθειας προς το συνάνθρωπό μας να δίνεται με τέτοιο τρόπο έτσι ώστε να τον ενδυναμώνει. Είναι επιδίωξή μας να στηρίξουμε αυτούς που βοηθούμε έτσι ώστε να αυτονομηθούν. Θεωρούμε ότι έχουμε πετύχει το στόχο μας όταν, αυτοί που ωφελούνται από τις υπηρεσίες μας, ανακτήσουν τον απόλυτο έλεγχο της ζωής τους, σε οικονομικό, ψυχολογικό και συναισθηματικό επίπεδο.

Πρόγραμμα Σίτισης στο σπίτι

Με την υποστήριξη επιχειρήσεων της Θεσσαλονίκης ο Στρατός της Σωτηρίας προσφέρει τρόφιμα σε οικογένειες και μεμονωμένα άτομα της πόλης μας.  Είναι μια προσπάθεια στήριξης ατόμων που για κάποιους λόγους βρέθηκαν σε μια δύσκολη κατάσταση.  Ανεργία και θέματα υγείας είναι δύο από τις κύριες αιτίες που άτομα ζητούν την εγγραφή τους στο πρόγραμμα σίτισης. Τα άτομα αυτά  για λόγους αυτοσεβασμού δεν θα επιδιώξουν να ζητήσουν βοήθεια από κοινωνικούς φορείς ή να εγγραφούν στο τοπικό συσσίτιο.  Η παροχή βοήθειας που προσφέρουμε γίνεται με διακριτικότητα και εχεμύθεια.  Πιστεύουμε ότι είναι σημαντικό η παρούσα οικονομική κρίση να μην καταστρέψει τον αυτοσεβασμό αυτών που έχουν πέσει θύματά της.

Επικοινωνία:
Ο Στρατός της Σωτηρίας - Θεσσαλονίκη

ΤΘ 12010, ΤΚ 54110
E mail: info@salvationarmy.gr

Μοιραστείτε το

Submit to DeliciousSubmit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to StumbleuponSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn
Κατηγορία
Κείμενο
Από
Μέχρι