Rejoin.gr - Επιβίωση Άρθρα

Όλοι έχουν μια θέση στην καρδιά της Αθήνας
«ΝΟΣΤΟΣ _ Κοινωνικές Δομές Αντιμετώπισης της Φτώχειας στο Δήμο Αθηναίων»

rejoin nostos iasis xen logo

Το Πρόγραμμα «ΝΟΣΤΟΣ _ Κοινωνικές Δομές Αντιμετώπισης της Φτώχειας στο Δήμο Αθηναίων» υλοποιείται από την Εταιρεία Κοινωνικής και Πολιτιστικής Στήριξης Παλιννοστούντων Ομογενών «ΝΟΣΤΟΣ» σε συνεργασία με την ΑμΚΕ ΙΑΣΙΣ και τη ΧΕΝ Ελλάδος. 

Συγκεκριμένα, η Πράξη αφορά στη δημιουργία και λειτουργία δομών άμεσης αντιμετώπισης της φτώχειας και περιλαμβάνει τη λειτουργία Γραφείου Διαμεσολάβησης, Δομής Παροχής Συσσιτίου, Ανοιχτού Κέντρου Ημερήσιας Φροντίδας Αστέγων και Ξενώνα Προσωρινής Φιλοξενίας Αστέγων. 

Ειδικότερα, το Γραφείο Διαμεσολάβησης λειτουργεί Δευτέρα έως Παρασκευή και δέχεται αιτήσεις 10:00-15:00. Τα στελέχη της δομής παρέχουν υπηρεσίες ενημέρωσης για τις παροχές και τις προϋποθέσεις ένταξης στις υπόλοιπες δομές του προγράμματος και παραλαμβάνουν τις αιτήσεις. Επίσης, παρέχουν ενημέρωση και ψυχοκοινωνική στήριξη και διασυνδέουν τους εξυπηρετούμενους με στόχο την επαγγελματική και κοινωνική τους ένταξη.

Η Δομή Παροχής Συσσιτίου εκτός της σίτισης οικογενειών και ατόμων που δεν είναι σε θέση να καλύψουν βασικές βιοτικές τους ανάγκες, παρέχει υπηρεσίες ενδυνάμωσης και υποστήριξης από κοινωνικό λειτουργό.rejoin afisa oloiexounmiathesistikardiatisathinas

Ωφελούμενοι του προγράμματος είναι άστεγοι, άτομα που βρίσκονται σε κατάσταση φτώχειας ή απειλούνται από τη φτώχεια.

Για την ένταξη στο κατάλογο των δικαιούχων λαμβάνονται υπ' όψιν αντικειμενικά κριτήρια, όπως η έλλειψη στέγης ή η επισφαλής στέγη, το εισόδημα, η οικογενειακή κατάσταση (π.χ. μονογονεϊκές ή πολύτεκνες οικογένειες), η ανεργία και η κατάσταση υγείας.

Ωφελούμενοι/ες των δομών είναι κατά προτεραιότητα οι κάτοικοι της Αθήνας και γενικότερα της Αττικής. Οι υπηρεσίες απευθύνονται σε Έλληνες πολίτες, αναγνωρισμένους πρόσφυγες και κατόχους άδειας διαμονής σε ισχύ, σε άτομα άστεγα ή σε κατάσταση επισφαλούς στέγασης, τα οποία βρίσκονται ή απειλούνται από φτώχεια, δεν αντιμετωπίζουν προβλήματα εξάρτησης από ουσίες και δεν εμφανίζουν ψυχικά νοσήματα.

Προκειμένου να ενταχθεί κάποιος/α στον κατάλογο των δικαιούχων, λαμβάνονται υπ’ όψιν αντικειμενικά κριτήρια και συγκεκριμένα, πέραν της εντοπιότητας, η έλλειψη στέγης ή επισφαλείς συνθήκες κατοικίας, το χαμηλό και πολύ χαμηλό ετήσιο εισόδημα, η οικογενειακή κατάσταση, η ανεργία, τα προβλήματα υγείας (για λεπτομέρειες, βλ. επισυναπτόμενη πρόσκληση).

Μπορείτε να επικοινωνείτε με το Γραφείο Διαμεσολάβησης, καθημερινά, 09:00-17:00, στα τηλέφωνα 2105237524 και 2105237551.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Προγράμματος "ΝΟΣΤΟΣ_Κοινωνικές Δομές Αντιμετώπισης της Φτώχειας στο Δήμο Αθηναίων".

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΦΥΛΛΑΔΙΟ

 

Μοιραστείτε το

Submit to DeliciousSubmit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to StumbleuponSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Αγγελίες Προσφοράς Εργασίας - Walker.gr