rej healthy

H Eat Healthy Κοιν.Σ.Επ. δημιουργήθηκε το 2017 και η πλατφόρμα HealthyClub που αναπτύσσει είναι ένας έξυπνος βοηθός υγείας και ευεξίας, ο οποίος παρέχει στους χρήστες του:

  • εβδομαδιαία μενού γευμάτων
  • υγιεινές συνταγές
  • τη λίστα με τα ψώνια που θα αγοράσουν από το σούπερ-μάρκετ και
  • συμβουλές από επιστημονικό προσωπικό

Όλα τα παραπάνω γίνονται σύμφωνα με τους στόχους που έχει ορίσει ο χρήστης. Η διαδικασία είναι εξαιρετικά απλή και το μόνο που χρειάζεται να κάνει κάποιος είναι να κάνει μία δωρεάν εγγραφή στην εφαρμογή και να εισαγάγει κάποιες βασικές πληροφορίες (αγαπημένα φαγητά, συνήθειες κ.λπ.).

Το HealthyClub απευθύνεται σε άτομα που θέλουν να αποκτήσουν ένα φυσιολογικό βάρος και να μεγιστοποιήσουν τα επίπεδα υγείας τους. Ιδιαίτερα για άτομα που θέλουν να χάσουν βάρος η δίαιτα πολλές φορές δεν είναι η απάντηση. Μπαίνοντας στη λογική πως μία νέα δίαιτα είναι προσωρινή, συνήθως κάποιος απλώς χάνει χρόνο, ενέργεια και πολλές φορές δεν καταφέρνει να φτάσει στον στόχο του.

Οι σημερινές λύσεις, που βασίζονται απλώς στην καταμέτρηση θερμίδων και σε γενικές προτάσεις, είναι βαρετές, επαναλαμβανόμενες και χρειάζονται αρκετό κόπο, γι’ αυτό και οι χρήστες τους τις χρησιμοποιούν με επιφύλαξη.

Κύρια αποστολή είναι να βοηθήσει τους ανθρώπους να προσεγγίσουν έναν πιο υγιεινό τρόπο ζωής, αλλά και να αναπτύξει υπηρεσίες και προϊόντα που κάνουν τον τρόπο ζωής μας καλύτερο και πιο ευχάριστο. Η πρόσβαση είναι εύκολη και μπορεί να γίνει είτε από κινητό είτε από υπολογιστή. Αυτή τη στιγμή δίνεται η δυνατότητα στον χρήστη να έχει πρόσβαση στις παραπάνω δωρεάν υπηρεσίες που αναφέρθηκαν, άμεσος μελλοντικός στόχος του HealthyClub είναι να υπάρχει και μία ομάδα από health coaches, οι οποίοι θα παρακολουθούν την πρόοδό σας και θα παρέχουν συμβουλές, ώστε να ακολουθήσετε ευκολότερα έναν ισορροπημένο, διασκεδαστικό και υγιεινό τρόπο ζωής.

Επίσης η ομάδα του HealthyClub αναπτύσσει ένα σύστημα αξιολόγησης της ποιότητας ζωής του ατόμου, ώστε αφενός μεν να αξιολογήσει το επίπεδο υγείας του, αφετέρου δε να του προτείνει αλλαγές που τον βοηθούν να πετύχει το μέγιστο επίπεδο ευεξίας. Η διαδικασία γίνεται μέσα από έναν οδηγό 12 εβδομάδων, ο οποίος κατευθύνει σταδιακά τον χρήστη στην απόκτηση υγιεινότερων συνηθειών.

Η διαμόρφωση της ιδέας ξεκίνησε τον Σεπτέμβριο του 2015 και από τότε έχουν επιτευχθεί διεθνείς διακρίσεις στον χώρο του ψηφιακού well-being.

  • Το 2016 πήραν την πρώτη θέση στον διαγωνισμό Idea in Health, ο οποίος διοργανώθηκε από το Κέντρο Επιχειρηματικότητας & Καινοτομίας Αθηνών του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών.
  • Το ίδιο έτος συμμετείχαν στον διαγωνισμό Startup Bootcamp Digital Health Berlin, έναν accelerator ο οποίος απευθύνεται σε health startups, όπου η ομάδα του HealthyClub κατάφερε να φτάσει στους ημιτελικούς. Στον διαγωνισμό συμμετείχαν πάνω από 500 startups γύρω από τον χώρο της ψηφιακής υγείας από 11 χώρες.
  • Το 2017 επιλέχθηκε από το eHealthHub ως μία από τις δέκα πιο disruptive e-health πλατφόρμες στην Ευρώπη.
  • Το 2017 αναδείχθηκε μία από τις 30 πιο καινοτόμες ελληνικές νεοσύστατες επιχειρήσεις μέσω του διαγωνισμού καινοτόμου νεανικής επιχειρηματικότητας EGG: Enter, Grow, Go, ένα πρόγραμμα εταιρικής κοινωνικής ευθύνης της Eurobank, που σχεδίασε και υλοποιεί σε συνεργασία με το Corallia Clusters Initiative.

Μέχρι στιγμής η ομάδα του HealthyClub έχει λάβει χρηματικά έπαθλα και funding από Έλληνα angel investor, ενώ πρόσφατα τους ανακοινώθηκε η χρηματοδότηση από μεγάλο ευρωπαϊκό cluster γύρω από τον τομέα της εξατομικευμένης διατροφής για ανθρώπους άνω των 50.

Η ομάδα του HealthyClub αποτελείται από άτομα που έχουν τεχνικό και επιστημονικό υπόβαθρο και στόχος τους είναι να υλοποιήσουν ένα ολοκληρωμένο σύστημα ευεξίας, πρόληψης και βελτίωσης της ποιότητας ζωής του ατόμου. Ιδιαίτερα με την οικονομική κρίση και έτσι όπως έχει διαμορφώνεται το ασφαλιστικό σύστημα στην Ελλάδα, είναι πιο απαραίτητο από ποτέ να είμαστε όσο πιο υγιείς γίνεται με το χαμηλότερο δυνατό κόστος.

Οι τρέχουσες μη τεχνολογικές λύσεις δεν επιλύουν πλήρως το πρόβλημα, μια και είναι δύσκολο κάποιος να έχει το κατάλληλο κίνητρο όταν δεν μπορεί να δει άμεσα τα αποτελέσματα της σκληρής προσπάθειας που κάνει. Από την άλλη οι τεχνολογικές λύσεις από μόνες τους φαίνεται πως δεν δουλεύουν, μια και κατά κάποιο τρόπο εύκολα μπορούν να «παγιδέψουν» κάποιον στον ενθουσιασμό ενός τεχνολογικού gadget χωρίς τελικά να έχει κάποια πραγματική αύξηση στα επίπεδα δραστηριότητας και αλλαγής της συμπεριφοράς του.

Το HealthyClub δίνει τη λύση συνδυάζοντας πολλές τεχνολογίες που έχουν αποδειχθεί ότι έχουν αντίκτυπο στην αλλαγή του τρόπου ζωής και διασφαλίζει ότι μπορείτε να δείτε την πρόοδό σας πανεύκολα. Δοκιμάζοντας την πλατφόρμα και βλέποντας τα αποτελέσματα που φέρνει η αλλαγή του τρόπου ζωής σας στην υγεία σας, είναι πολύ πιο πιθανό να μείνετε στον στόχο σας μακροπρόθεσμα. Με αυτό το πνεύμα η ομάδα του HealthyClub συνεχίζει να βελτιώνει και να διευρύνει τις υπηρεσίες της πλατφόρμας της, ελπίζοντας ότι θα έχει μόνιμο αντίκτυπο στη μείωση των ανθυγιεινών συνηθειών.

Κώστας Κολιούσης,
Healthyclub Co-founder


Πηγή: ΣΤΕΝΤΟΡΑΣ

Μοιραστείτε το

Submit to DeliciousSubmit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to StumbleuponSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Αγγελίες Προσφοράς Εργασίας - Walker.gr