rejoin molyb
Ο Δήμος Βύρωνα με πολύ φροντίδα και μεγάλη χαρά, για δεύτερη συνεχή χρονιά παρουσιάζει τις «Κινηματογραφικές Βραδιές», μια πολιτιστική δράση με στόχο κάθε κύκλος της να αποτελεί ένα θεματικό αφιέρωμα σε ζητήματα που απασχολούν τη σύγχρονη κοινωνία μας και ταυτόχρονα να μεγαλώσει την παρέα αυτών που αγαπούν τον καλό κινηματογράφο και την ατμόσφαιρα της κινηματογραφικής αίθουσας.
Ο κύκλος ταινιών της φετινής περιόδου, από 20/10/2016 - 23/3/2017, έχει τίτλο «Μολυβένια Χρόνια – Εικόνες της παιδικής ηλικίας» και είναι αφιερωμένος στις «εικόνες της παιδικής ηλικίας, που τόσα αντιπροσωπεύουν για όλους μας» όπως χαρακτηριστικά αναφέρει στο σημείωμα της η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού, Παιδείας & Νέας Γενιάς, Λεμονιά Κλωνάρη. Οδιακεκριμένος σκηνοθέτης Στέλιος Χαραλαμπόπουλος, που επέλεξε, επιμελήθηκε και προλογίζει τις ταινίες, αναφέρει στο εισαγωγικό του σημείωμα «Κοινή συνισταμένη τα όνειρα για έναν καλύτερο κόσμο, ή η ματαίωσή τους με τη βίαιη εισβολή της πραγματικότητας στον κόσμο της φαντασίας. Το πρόωρο τέλος του παραμυθιού ή η ελπίδα στο διηνεκές. Ο θαυμαστός κόσμος των ονείρων που περιμένουν τη δικαίωσή τους».
Οι ταινίες θα προβληθούν στον Δημοτικό Κινηματογράφο «Νέα Ελβετία» (Ν. Ελβετίας 34 & Σεβαστείας) με ώρα προβολής 8.00 μ.μ. και είσοδο ελεύθερη.
Με αφορμή αυτή τη δράση μας, τις ημέρες των προβολών, θα συγκεντρώνουμε τρόφιμα μακράς διάρκειας για του συνανθρώπους μας στο Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Βύρωνα.
Πρόγραμμα Προβολών
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 20/10/2017
«ΜΕΛΙ»
Σκηνοθεσία: Σεμίχ Καπλάνογλου
Τουρκική ταινία (2010) με τους Μπόρα Αλτάς, Ερντάλ Μπερσίτσιογλου, Τουλίν Οζέν
Ο μικρός  Γιουσούφ ζει σ’ ένα απομονωμένο ορεινό χωριό της Τουρκίας. Συχνά συνοδεύει τον μελισσοκόμο πατέρα του στο δάσος. Κάποτε ο πατέρας δεν θα γυρίσει από ένα μακρινό ταξίδι. Η αναζήτηση του θα εξελιχθεί για τον Γιουσούφ σ’ ένα οδοιπορικό μύησης και αυτογνωσίας.
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 10/11/2017
«ΤΑ 400 ΧΤΥΠΗΜΑΤΑ»
Σκηνοθεσία: Φρανσουά Τριφώ
Γαλλική ταινία (1959) με τους Ζαν Πιερ Λεό, Αλμπέρ Ρεμί, Κλερ Μοριέ
Ο μικρός Αντουάν Ντουανέλ ζει σε ένα αδιάφορο οικογενειακό περιβάλλον και φοιτά σ’ ένα αυταρχικό σχολείο. Το όνειρό του να ξεφύγει από αυτή τη ζωή θα τον φέρει αργά ή γρήγορα στον σκληρό κόσμο του αναμορφωτηρίου.
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 24/11/2017
 «Η ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ»
Σκηνοθεσία: Αντρέι Σβιάνγκιντσεφ
Ρωσική ταινία (2003) με τους  Βλαντιμίρ Γκάριν, Ιβάν Ντομπρονράβοβ,Κονσταντίν Λαβρονένκο
Δύο αγόρια  ζουν στην απομακρυσμένη ρώσικη επαρχία και έχουν να δουν τον πατέρα τους πάνω από 10  χρόνια. Όταν εκείνος επιστρέψει θα τον ακολουθήσουν σε ένα ταξίδι χωρίς συγκεκριμένο προορισμό και άγνωστες συνέπειες…
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 1/12/2017
«ΚΛΕΦΤΗΣ ΠΟΔΗΛΑΤΩΝ»
Σκηνοθεσία: Βιτόριο ντε Σίκα
Ιταλική ταινία (1948) με τους Έντσο Σαγιόλα, Λαμπέρτο Ματζιοράνι, Λιανέλα Καρέλ
Ένας απελπισμένος οικογενειάρχης που του έχουν κλέψει το ποδήλατο - εργαλείο της δουλειάς του - αναζητά με το γιο του τους κλέφτες στην φτωχή μεταπολεμική Ιταλία.
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 15/12/2017
«ΣΙΝΕΜΑ Ο ΠΑΡΑΔΕΙΣΟΣ»
Σκηνοθεσία: Τζουζέπε Τορνατόρε
Ιταλική ταινία (1988) με τους Φιλίπ Νουαρέ, Ζακ Περέν, Μάριο Λεονάρντι
Στα τέλη της δεκαετίας του ’40 ένα αγόρι ανακαλύπτει τη μαγεία του κινηματογράφου μέσα από τη φιλία του με ένα μηχανικό προβολής…
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 12/1/2018
«Η ΥΠΟΣΧΕΣΗ»
Σκηνοθεσία: Ζαν Πιερ και Λικ Νταρντέν
Βελγική ταινία (1996) με τους Ζερεμί Ρενιέ, Ολιβιέ Γκουρμέ, Ασιτά Ουεντραόγ
Ένα νεαρό αγόρι είναι συνεργός του πατέρα του στην εκμετάλλευση παράτυπων μεταναστών. Ένα θανατηφόρο εργατικό ατύχημα με θύμα έναν μετανάστη θα φέρει το αγόρι μπροστά σε καίρια ηθικά διλήμματα.
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26/1/2018
«ΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΤΗΣ ΧΑΒΡΗΣ»
Σκηνοθεσία: Άκι Καουρισμάκι
Γαλλική ταινία (2011) με τους Αντρέ Βιλμς, Κάτι Ούτινεν, Ζαν Πιερ Νταρουσέν,Ζαν Πιερ Λεό,Μπλοντέν Μιγκέλ
Ο Μαρσέλ, ένας ταπεινός λούστρος στο λιμάνι της Χάβρης θα γνωρίσει έναν ανήλικο μετανάστη από την Αφρική και η ζωή του θα αποκτήσει νόημα.
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 9/2/2018
«ΤΑ ΠΑΙΔΙΚΑ ΧΡΟΝΙΑ ΤΟΥ ΙΒΑΝ»
Σκηνοθεσία: Αντρέι Ταρκόφσκι
Ρωσική ταινία (1962) με τους Νικολάι Μπουρλάγιεφ, Στέπαν Κριλόφ, Βαλεντίν Ζούμπκοφ
Ο δωδεκάχρονος Ιβάν θα χάσει τους γονείς του στη διάρκεια της ναζιστικής εισβολής στη Σοβιετική Ένωση. Θέλοντας να εκδικηθεί στρατεύεται εθελοντικά στον αγώνα κατά των Γερμανών πολεμώντας  στο πλευρό του κόκκινου στρατού και των  παρτιζάνων.
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 23/2/2018
«ΤΟ ΔΕΝΤΡΟ ΠΟΥ ΠΛΗΓΩΝΑΜΕ»
Σκηνοθεσία: Δήμος Αβδελιώδης
Ελληνική ταινία (1986) με τους Γιάννη Αβδελιώδη, Νίκο Μειωτέρη, Μαρίνα Δεληβοριά
Χίος, ένα καλοκαίρι στις αρχές της δεκαετίας του ’60. Η φιλία δύο αγοριών και πως αυτή χτίζεται αλλά και δοκιμάζεται μέσα από διάφορα περιστατικά.
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 9/3/2018
«ΤΟ ΧΑΜΙΝΙ»
Σκηνοθεσία: Τσάρλι Τσάπλιν
Αμερικανική ταινία (1921) με τους Τσάρλι Τσάπλιν, Τζάγκι Κούγκαν
Ο Τσάπλιν βρίσκει εγκαταλελειμμένο ένα μωρό. Το μεγαλώνει και αργότερα θα έχει συμπαραστάτη το μικρό αγόρι στον αγώνα της επιβίωσης. Η Κοινωνική Πρόνοια όμως θα ’ρθει κάποια στιγμή να πάρει το χαμίνι  για να το μεγαλώσει σε Ίδρυμα.
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 16/3/2018
«Ο ΜΠΑΜΠΑΣ ΛΕΙΠΕΙ ΣΕ ΤΑΞΙΔΙ ΓΙΑ ΔΟΥΛΕΙΕΣ»
Σκηνοθεσία: Εμίρ Κουστουρίτσα
Γιουγκοσλαβική ταινία (1985) με τους Μορένο ντε Μπαρτόλι, Μίκι Μανόλοβιτς, Μιριάνα Καράνοβιτς
Γιουγκοσλαβία, 1952. Ο μπαμπάς έχει πέσει στη δυσμένεια του καθεστώτος και βρίσκεται εκτοπισμένος σε στρατόπεδο εργασίας. Στον μικρό του γιο, τον Μάλικ, λένε πως ο μπαμπάς λείπει σε ταξίδι για δουλειές.
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 23/3/2018
«Ο ΕΓΩΙΣΤΗΣ ΓΙΓΑΝΤΑΣ»
Βρετανική ταινία (2013) με τους  Κόνερ Τσάπμαν, Σον Τόμας, Ραλφ Ίνεσον
Σκηνοθεσία: Κλίο Μπάρναρντ
Δύο φίλοι λίγο πριν την εφηβεία, ο Άρμπορ και ο Σουίφτι, βιώνουν τη βίαιη και σκληρή καθημερινότητα μιας φτωχής πόλης του εγγλέζικου Βορρά…

Πηγή: Δήμος Βύρωνα
 

Μοιραστείτε το

Submit to DeliciousSubmit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to StumbleuponSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Αγγελίες Προσφοράς Εργασίας - Walker.gr