rejoin koin dns

Στο πλαίσιο της κοινωνικής του πολιτικής και των δράσεων που αναλαμβάνει για την ουσιαστική βοήθεια και υποστήριξη όσων έχουν περισσότερη ανάγκη, ο δήμος Νεάπολης-Συκεών θα λειτουργήσει για έκτη συνεχή χρονιά τον θεσμό των δωρεάν Εργαστηρίων Ενισχυτικής Διδασκαλίας στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση, που υποστηρίζει κάθε χρόνο εκατοντάδες παιδιά αδύναμων οικονομικά οικογενειών στον αγώνα τους για γνώση και εκπαίδευση.

Τα Εργαστήρια που θα λειτουργήσει ο δήμος την τρέχουσα σχολική χρονιά 2017-2018, με εντελώς δωρεάν συμμετοχή των μαθητών, χάρη στην εθελοντική παρουσία αξιέπαινων εκπαιδευτικών, αφορούν αποκλειστικά μαθητές που φοιτούν στην τρίτη (Γ') Γυμνασίου και στις τρεις τάξεις των Λυκείων και των τεσσάρων Δημοτικών Ενοτήτων (Συκεών, Νεάπολης, Αγίου Παύλου και Πεύκων).

«Μέλημά μας η στήριξη κάθε μαθητή»

«Μέλημά μας, για άλλη μια χρονιά, είναι να στηρίξουμε με όλες μας τις δυνάμεις τους πολίτες, που λόγω των δύσκολων καιρών που ζούμε, αδυνατούν να αντεπεξέλθουν στις υποχρεώσεις της καθημερινότητας. Η μεγαλύτερή μας αγωνία είναι η κρίση αυτή να μην ‘‘αγγίξει’’ τα παιδιά μας, τους μαθητές, που δίνουν τον δικό τους αγώνα και οφείλουμε με κάθε τρόπο να σταθούμε στο πλευρό τους, δημιουργώντας ίσες ευκαιρίες για όλους στην εκπαιδευτική διαδικασία», υπογραμμίζει ο δήμαρχος Νεάπολης-Συκεών Σίμος Δανιηλίδης, σημειώνοντας ότι «η μεγάλη συμμετοχή μαθητών όλα τα προηγούμενα χρόνια υπογραμμίζει με εμφανή τρόπο την ανάγκη λειτουργίας των δωρεάν Εργαστηρίων και φέτος, καθώς οι συνθήκες οικονομικής κρίσης συνεχίζουν να πλήττουν μεγάλο ποσοστό των συμπολιτών και συνδημοτών μας. Παράλληλα, οι επιτυχίες των μαθητών των σχολείων μας στις εισαγωγικές εξετάσεις για την Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, οι οποίοι προετοιμάστηκαν κατάλληλα με τη βοήθεια των εθελοντών εκπαιδευτικών που στελέχωσαν επάξια την ευαίσθητη και κρίσιμη αυτή δομή του δήμου μας, αναδεικνύουν τόσο την αναγκαιότητά της για την περίοδο 2017-2018, όσο και την ποιότητά της».

Όπως τονίζει ο αντιδήμαρχος Παιδείας Μιχάλης Βουλγαρίδης, «νιώθουμε πραγματικά πολύ τυχεροί αλλά και συγκινημένοι που όλα αυτά τα χρόνια, η ανταπόκριση των εκπαιδευτικών του δήμου μας σε αυτό το κάλεσμα που απευθύναμε για δραστηριοποίηση και προσφορά ήταν τόσο θετική και μαζική».

Αιτήσεις για μαθητές

Τα κριτήρια επιλογής των μαθητών βασίζονται σε κοινωνικά και εισοδηματικά κριτήρια, αλλά και φέτος θα καταβληθεί κάθε προσπάθεια ώστε να ικανοποιηθούν όλες οι αιτήσεις. Αναλυτικά τα δικαιολογητικά είναι τα εξής:

  1. Αντίγραφο Αστυνομικής Ταυτότητας ή διαβατηρίου και άδειας παραμονής του κηδεμόνα,
  2. Βεβαίωση φοίτησης μαθητή/-τριας από το σχολείο,
  3. Πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης,
  4. Υπεύθυνη δήλωση,
  5. Ευκρινές φωτοαντίγραφο κάρτας ανεργίας όλων των ενήλικων μελών της οικογένειας (εφόσον ανήκουν σε αυτή την ομάδα),
  6. Ευκρινές φωτοαντίγραφο γνωμάτευσης δημόσιου φορέα ή νοσοκομείου ή απόκομμα καταβολής με αναφορά ποσοστού αναπηρίας (εφόσον ανήκουν σε αυτή την ομάδα).

Τα μαθήματα θα πραγματοποιούνται:

  • Δ.Ε. Νεάπολης: Στο 2ο Γυμνάσιο Νεάπολης,
  • Δ.Ε. Πεύκων: Στο 1ο Γυμνάσιο Πεύκων και
  • Δ.Ε. Συκεών: Στο 2ο ΓΕΛ Συκεών.

Οι ενδιαφερόμενοι γονείς μπορούν να καταθέτουν τα απαραίτητα δικαιολογητικά έως τις 6 Οκτωβρίου, στο Γραφείο Παιδείας (Ελ. Βενιζέλου 125, Δημοτικό Κατάστημα Νεάπολης, 2ος όροφος), τις εργάσιμες ημέρες και ώρες.

Για οποιαδήποτε πληροφορία ή διευκρίνιση, μπορούν να επικοινωνούν καλώντας τα τηλεφωνικά νούμερα: 2313.329577, 2313.329558, 2313.329559.

Αιτήσεις εθελοντών εκπαιδευτικών

Παράλληλα συνεχίζονται και οι αιτήσεις για την εθελοντική συμμετοχή των  εκπαιδευτικών που θα συμμετάσχουν στα Εργαστήρια Ενισχυτικής Διδασκαλίας, αποδεικνύοντας στην πράξη το ουσιώδες νόημα του παιδαγωγικού λειτουργήματός.

Εθελοντές εκπαιδευτικοί, άνθρωποι νέοι, τελειόφοιτοι και απόφοιτοι  πανεπιστημίων, αλλά και συνταξιούχοι εκπαιδευτικοί Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του δήμου μας, δηλώνουν όλα αυτά τα χρόνια πάντα παρόντες, για να στηρίξουν τα παιδιά καλύπτοντας τις μαθησιακές αδυναμίες και τα όποια κενά, και να τα καθοδηγήσουν σωστά, με την ευαισθησία και την εμπειρία τους, στις λεωφόρους της γνώσης και της επιτυχίας.

Οι ενδιαφερόμενοι εκπαιδευτικοί μπορούν να συμπληρώσουν τη σχετική δήλωση που τους έχει αποσταλεί από το Γραφείο Παιδείας (και υπάρχει αναρτημένη στο portal του δήμου: www.dimosneapolis-sykeon.gr.) και να την αποστείλουν:

  • μέσω fax: 2310.615034
  • μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
  • τηλεφωνώντας στο Γραφείο Παιδείας: 2313.329577, 2313.329577558, 2313.329577559.

Πηγή: Δήμος Νεάπολης-Συκεών

Μοιραστείτε το

Submit to DeliciousSubmit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to StumbleuponSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Αγγελίες Προσφοράς Εργασίας - Walker.gr