rejoin ghana

Μεταξύ 130 συμμετοχών, η σχεδιαστική ομάδα του Τμήματος Αρχιτεκτόνων του ΑΠΘ, που αποτελείται από τις φοιτήτριες Λήδα Λιούπη και Παναγιώτα Στεργιοπούλου, απέσπασε εύφημο μνεία στον Διεθνή Διαγωνισμό Αρχιτεκτονικής «Ένα Σχολείο για την Γκάνα (4th Earth Architecture Competition-School for Ghana) που διοργανώθηκε από το Ίδρυμα «Nka Foundation». Στον διαγωνισμό διακρίθηκαν συνολικά οκτώ συμμετοχές. Οι δύο φοιτήτριες του Α.Π.Θ. είναι η μόνη ελληνική ομάδα (οι υπόλοιπες είναι από Γαλλία, Ιταλία, Μπαγκλαντές, Μαυρίκιο, Ισπανία) που διακρίθηκε για το ανθρωπιστικό πρότζεκτ, το οποίο αυτοχρηματοδοτείται και υλοποιείται σε συνεργασία με το ίδρυμα.

Το έργο θα υλοποιηθεί από την 1η Ιουλίου έως τις 23 Σεπτεμβρίου του 2017 στο χωριό Abetenim που απέχει 40χλμ. από την πόλη Κουμάσι, στη Γκάνα. Το αγροτικό χωριό χαρακτηρίζεται από έλλειψη βασικών υποδομών ενώ μεγάλο ποσοστό των νέων ανθρώπων, που απαρτίζουν τόσο την κοινότητα του Abetenim όσο και των γύρω αγροτικών περιοχών, δεν είναι σε θέση να διαβάσει ή να γράψει αφού δεν έχει λάβει ούτε τη στοιχειώδη σχολική εκπαίδευση. 

Στην προσπάθεια εξεύρεσης πόρων για αυτό το εγχείρημα, καθώς το πρόγραμμα είναι αυτοχρηματοδοτούμενο, διοργανώνεται bazaar το Σάββατο 22 Απριλίου στη Θεσσαλονίκη, στον χώρο Xyzzy, στην οδό Γκαρμπολά 7, όπου εκεί πέρα από σημειωματάρια, τσάντες, κάρτες και άλλα όμορφα δώρα που δημιουργήθηκαν από την ομάδα με άρωμα Αφρικής, θα μπορεί κανείς να ενημερωθεί διεξοδικά για το πρόγραμμα καθώς θα υπάρχει παράλληλα μια μικρή έκθεση/παρουσιάση του προγράμματος.

Το πρόγραμμα του bazaar είναι το ακόλουθο:

16:00': Έναρξη του bazaar
16:00'-18:00': Παρουσίαση/Πληροφόρηση
18:00': Roda (Capoeira), από Filhos de Angola Greece
19:00': Dj Τheo Goo
20:30': ΤΒΑ
21:00': Κρούση (ομάδα κρουστών)
21:30': Dj Nik Os

Η έκθεση θα είναι ανοιχτή καθ όλη τη διάρκεια της εκδήλωσης.

Παράλληλα με το bazaar τρέχει και καμπάνια crowdfunding για το πρόγραμμα στην οποία μπορεί να βοηθήσει όποιος επιθυμεί εδώ.


 Πηγή: Δελτίο Τύπου

Μοιραστείτε το

Submit to DeliciousSubmit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to StumbleuponSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Αγγελίες Προσφοράς Εργασίας - Walker.gr