Rejoin.gr - Ιατρικές Υπηρεσίες Κατάλογος - Ψυχολογική & Συμβουλευτική Υποστήριξη

Κοινωνικές Δομές Αντιμετώπισης της φτώχειας στο δήμο Αθηναίων.

rejoin praksis logoΗ Mη Κυβερνητική Oργάνωση PRAKSIS σε συνεργασία με τον συντονιστή και δικαιούχο σχεδίου δράσης ΚΛΙΜΑΚΑ (Φορέας Ανάπτυξης Ανθρώπινου Αποκλεισμού), με τον ΔΗΜΟ ΑΘΗΝΑΙΩΝ, τους ΓΙΑΤΡΟΥΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ και την EQUAL SOCIETY (Κοινωνία Ίσων Ευκαιριών), συμμετέχει στη λειτουργία ενός διευρυμένου Δικτύου Κοινωνικών Δομών στο πλαίσιο της Πράξης με τίτλο «Κοινωνικές Δομές Αντιμετώπισης της Φτώχειας στο Δήμο Αθηναίων».

Η Πράξη αυτή υλοποιείται από τον Ε.Π. Ανάπτυξη Ανθρωπίνου Δυναμικού 2007-2013, με συγχρηματοδότηση από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο. Στο πλαίσιο αυτό η PRAKSIS ενισχύει την λειτουργία του Ανοιχτού Κέντρου Ημερήσιας Υποδοχής Αστέγων που λειτουργεί από τον Μάιο 2012 στο κέντρο της Αθήνας (Δεληγιώργη 26-28, 4ος όροφος, 210 5244574) με πρωτοβουλία και χρηματοδότηση του Ιδρύματος ΣΤΑΥΡΟΣ ΝΙΑΡΧΟΣ.

Από τις 05 Ιουλίου 2013 στο πλαίσιο της Πράξης με τίτλο «Κοινωνικές Δομές Αντιμετώπισης της Φτώχειας στο Δήμο Αθηναίων», το Κέντρο Ημέρας ενισχύεται και συνεχίζει τη λειτουργία του από πενθήμερη σε εφταήμερη βάση από Δευτέρα έως Κυριακή, από τις 09.00 π.μ. έως και τις 21.00 μ.μ. και παρέχει:

  • Ιατροφαρμακευτική πρωτοβάθμια φροντίδα, περίθαλψης και κάλυψης επειγόντων ιατρικών αναγκών
  • Λουτρά και Κιτ υγιεινής μιας χρήσης
  • Πλυντήρια
  • Ιματιοθήκη
  • Παιδική γωνιά για τα παιδιά των εξυπηρετούμενων
  • Ψυχοκοινωνική στήριξη από εξειδικευμένους κοινωνικούς επιστήμονες
  • Παραπομπές και συνοδείες σε κοινωνικές υπηρεσίες και νοσοκομεία.Δυνατότητα ανάπαυσης.Πρόσβαση σε internet και τηλέφωνο.Ρόφημα.

Ως Άμεση ομάδα στόχος, ορίζονται οι άστεγοι.

Ως άστεγος, νοείται κάθε άνθρωπος που δεν έχει πρόσβαση σε αξιοπρεπή και ασφαλή κατοικία. Αφορά δηλαδή σε όλα τα άτομα που διαμένουν στη χώρα, τα οποία δεν διαθέτουν ιδιόκτητη, ενοικιαζόμενη ή παραχωρούμενη κατοικία, και διαμένουν στο δρόμο ή σε ξενώνες και ιδρύματα, φιλοξενούνται από γνωστούς και φίλους, συχνά μάλιστα σε συνθήκες υπεράριθμης συγκατοίκησης, διαβιούν σε καταλήψεις, σε ανεπαρκή και ανασφαλή καταλύματα, χωρίς να έχουν πρόσβαση στις βασικές υπηρεσίες τρεχούμενου νερού, ηλεκτρικού και θέρμανσης.


rejoin koinonikes domes antimetopisis tis ftoxias sto dimo athinaion foto

contentmap_plugin

Μοιραστείτε το

Submit to DeliciousSubmit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to StumbleuponSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn
Κατηγορία
Κείμενο
Από
Μέχρι