Rejoin.gr - Ιατρικές Υπηρεσίες Κατάλογος - Κοινωνικά Δημοτικά Φαρμακεία & Ιατρεία

rejoin koinoniko iatreio allileggiis thessalonikiTo K.I.A. είναι μία κοινωνική συλλογικότητα φροντίδας της υγείας που παρέχει πρωτοβάθμια ιατρική (έξω-νοσοκομειακή) και φαρμακευτική περίθαλψη σε όλους τους ανασφάλιστους κατοίκους της πόλης χωρίς να κάνει κανέναν απολύτως διαχωρισμό και διάκριση στους ανθρώπους όσο αφορά την εθνικότητα, τη φυλή, το θρήσκευμα, το φύλο, τη σεξουαλική προτίμηση, την ηλικία. Ως πρωτοβάθμια δομή υγείας ταυτόχρονα πιέζει την πολιτεία να εξασφαλίζει σε όλους δωρεάν, δευτεροβάθμια και τριτοβάθμια περίθαλψη, νοσηλεία και αποκατάσταση.

Είναι μέρος του κινήματος για ένα καθολικό δωρεάν και δημόσιο σύστημα υγείας στην Ελλάδα. Είναι μέρος του αντιρατσιστικού και αντιφασιστικού κινήματος.

Είναι μέρος αυτών των δικτύων αλληλεγγύης της κοινωνίας που αφορούν σε όλα τα πεδία και τους τομείς της ζωής που είναι σήμερα απαραίτητοι για την διατήρηση της ανθρωπιάς μας, για την διατήρηση της συνοχής του κοινωνικού ιστού, αλλά κυρίως για την επαναθεμελίωση σχέσεων και συμπεριφορών που ξαναχτίζουν τη συλλογικότητα και αντιστρατεύονται στην πράξη τον ατομισμό, τον ανταγωνισμό και την εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο.


Στεγάζεται σε κτίριο στο κέντρο της πόλης (Αισώπου 24 στο Βαρδάρη) που παραχωρήθηκε από το Εργατικό Κέντρο της Θεσσαλονίκης.

Λειτουργεί σε καθημερινή βάση πρωί και απόγευμα με τακτικά ιατρεία (παθολογικό, οδοντιατρικό, μεγάλη ομάδα ψυχοθεραπευτών-ψυχολόγων- ψυχιάτρων, νευρολογικό, παιδιατρικό, ΩΡΛ, δερματολογικό, ομάδα μαιών, ομάδα φυσιοθεραπείας και φαρμακείο που εξυπηρετεί καθημερινά τις ανάγκες των ιατρείων και δύο μέρες την εβδομάδα χορηγεί φάρμακα σε ασθενείς με χρόνιες παθήσεις). Είναι συνδεδεμένο με ένα δίκτυο εξωτερικών συνεργατών ιδιωτών γιατρών (μικροβιολόγων, γυναικολόγων, χειρουργών κ.α) που αντιμετωπίζουν δωρεάν τις ανάγκες της φροντίδας που δεν καλύπτονται εντός του ιατρείου (πχ. διαγνωστικές εξετάσεις) καθώς και φαρμακοποιών στων οποίων τα φαρμακεία γίνεται συλλογή φαρμάκων για το κοινωνικό ιατρείο.rejoin kia odontiatreio

Στο κοινωνικό ιατρείο λειτουργεί γραμματεία που οργανώνει τα ραντεβού και συμπληρώνει κάρτα υγείας του προσερχόμενου με τα δημογραφικά και κοινωνικοοικονομικά του στοιχεία.
Τον τελευταίο χρόνο στο κοινωνικό ιατρείο δημιουργήθηκαν και λειτουργούν δύο καινούριες ομάδες. Η ομάδα υποδοχής των ασθενών-προσερχόμενων και η ομάδα της «άλλης ιατρικής». Αυτές οι ομάδες διερευνούν και ασχολούνται με τις σχέσεις στα πλαίσια της συλλογικότητάς μας (σχέσεις και εμπλοκή των ασθενών με το ιατρείο και τις δράσεις του, σχέση γιατρού-ασθενή , σχέσεις μεταξύ των αλληλέγγυων κ.α).

Το ΚΙΑ στη Θεσσαλονίκη δέχεται χωρίς καμία διάκριση όλους τους ανασφάλιστους κατοίκους της πόλης χωρίς να ζητάει κανένα απολύτως δικαιολογητικό. Αναγνωρίζει τις σχέσεις αλληλεγγύης σαν σχέσεις αντίστασης και ανατροπής και τις προάγει στο εσωτερικό του αλλά και στην κοινωνία της πόλης συνδεόμενο με αντίστοιχες δομές και κινήματα (πχ. ΒΙΟΜΕ, Οδυσσέας, Σκουριές).
Είναι ανεξάρτητο από το κράτος και την Ε.Ε, την εκκλησία, τα κόμματα και την αγορά. Δέχεται χρήματα και δωρεές μόνο από πρόσωπα, κοινωνικές συλλογικότητες, σωματεία. Δεν διαφημίζει κανέναν ούτε έχει χορηγούς. Είναι αυτόνομο, αυτό-διαχειριζόμενο (αποφασίζει η συλλογικότητα για ότι την αφορά και αναλαμβάνει την ευθύνη της υλοποίησης της κάθε απόφασης).

Το ΚΙΑ εμπεριέχει στην μηνιαία του λειτουργία τα ακόλουθα iατρεία:

  • rejoin kia iatreiaΟδοντιατρείο
  • Παθολογικό
  • Παιδιατρικό
  • Ψυχιατρικό
  • Νευρολογικό
  • Δερματολογικό
  • Ωτορινολαρυγγολογικό
  • Καρδιολογικό
  • Μαιευτικό

Οι ώρες λειτουργίας του Ιατρείου είναι: Δευτέρα-Παρασκευή 10:00-14:00 και 18:00-21:00

Πληροφορίες: 
Διεύθυνση: Αισώπου 24 
Πόλη: Θεσσαλονίκη 54627
Τηλέφωνο: 2310-520386
Site: www.kiathess.gr

Μοιραστείτε το

Submit to DeliciousSubmit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to StumbleuponSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn
Κατηγορία
Κείμενο
Από
Μέχρι