Rejoin.gr - Ιατρικές Υπηρεσίες Κατάλογος - Γραμμές Υποστήριξης

rejoin grammi mazi gia to paidi 11525 logoΤον Φεβρουάριο του 2009 η Ένωση εγκαινίασε τη λειτουργία, της τηλεφωνικής γραμμής «115 25 Γραμμή Μαζί για το Παιδί». Πρόκειται για μια γραμμή βοήθειας, πανελλαδικής εμβέλειας που απευθύνεται σε παιδιά, εφήβους, γονείς και εκπαιδευτικούς.

Με  συμβουλευτικό και παραπεμπτικό χαρακτήρα, η «115 25 Γραμμή Μαζί για το Παιδί» στοχεύει στην αντιμετώπιση προβλημάτων και αναγκών παιδιών, εφήβων και γονέων. Προσφέρει τη δυνατότητα στο άτομο που αντιμετωπίζει κάποιο πρόβλημα, να μιλήσει γι’ αυτό και να πάρει συμβουλές και κατευθύνσεις για το πώς και πού μπορεί να αποταθεί εφόσον το χρειάζεται.

Η γραμμή λειτουργεί  από Δευτέρα έως Παρασκευή, 9:00 με 21:00. Οι ενδιαφερόμενοι καλούν με χρέωση μιας αστικής μονάδας ανεξαρτήτως διάρκειας κλήσης και περιοχής και συνομιλούν με ειδικά εκπαιδευμένο και έμπειρο προσωπικό (κοινωνικούς λειτουργούς & ψυχολόγους) για κάθε θέμα που τους απασχολεί. Όλες οι συνομιλίες είναι απολύτως εμπιστευτικές – με σεβασμό στην ιδιαιτερότητα κάθε ατόμου.

Συγκεκριμένα, οι κλήσεις μπορεί να αφορούν oποιοδήποτε πρόβλημα που αντιμετωπίζει ένα παιδί ή ένας έφηβος (άγχος, θυμός, διαπροσωπικές σχέσεις εφήβων, σχέσεις γονιού – παιδιού/ εφήβου κ.α.)

  • Την ψυχική υγεία παιδιού/εφήβου
  • Την άσκηση βίας μέσα στην οικογένεια
  • Τα παιδιά που βρίσκονται σε κίνδυνο
  • Καταγγελίες για περιστατικά κακοποίησης παιδιών
  • Τα παιδιά με ειδικές ανάγκες
  • Ενημέρωση/παραπομπή σε δημόσιους φορείς για το παιδί και την οικογένεια σε πανελλαδικό επίπεδο
  • Πληροφορίες για την Ένωση «Μαζί για το Παιδί» και τα σωματεία της

Παράλληλα με την Συμβουλευτική γραμμή  λειτουργεί και Συμβουλευτικό Κέντρο γονείς.  Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθυνθούν για τα ίδια θέματα,  ενώ λειτουργούν Ομάδες Γονέων με στόχο τη στήριξη και την καθοδήγηση τους, καθώς και Ψυχο-Eκπαιδευτικά Σεμινάρια με στόχο την ευαισθητοποίηση και ενημέρωση. Επίσης, πραγματοποιούνται συνεδρίες δια ζώσης, είτε με όλη την οικογένεια, τους γονείς και μόνο, ή τους εφήβους.

Το Συμβουλευτικό Κέντρο λειτουργεί  από Δευτέρα έως Παρασκευή 9:00 με 17:00 και οι υπηρεσίες που παρέχει είναι και πάλι δωρεάν. Τέλος, το Συμβουλευτικό Κέντρο, σε συνεργασία με τα σχολεία και τους συλλόγους γονέων, διεξάγει παρουσιάσεις και σεμινάρια στους χώρους των σχολείων της Αττικής.

Οι υπηρεσίες στεγάζονται στο Κέντρο Αλληλεγγύης στο παλιό Φρουραρχείο, στο Σταθμό Λαρίσης, Δομοκού και Φιλαδελφείας, στο κέντρο της Αθήνας. Στον ίδιο χώρο στεγάζονται και άλλες τρεις μη κυβερνητικές οργανώσεις - Άρσις, Δίκτυο για τα Δικαιώματα του Παιδιού και Praksis - προσφέροντας άλλες κοινωνικές και νομικές υπηρεσίες σε ευάλωτες ομάδες.

Για οποιαδήποτε άλλη πληροφορία επικοινωνήστε μαζί μας στην ηλεκτρονική διεύθυνση Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. ή/και στο 11525.

Η λειτουργία των πιο πάνω υπηρεσιών γίνεται δυνατή με χορηγούς τον ΟΤΕ, τα EEA GRANTS και το SOLIDARITY NOW.

rejoin grammi mazi gia to paidi xorigoi logo

contentmap_plugin

Μοιραστείτε το

Submit to DeliciousSubmit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to StumbleuponSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn
Κατηγορία
Κείμενο
Από
Μέχρι