Έργα βιτρώ που ζωντανεύουν στο φως θα έχουν την δυνατότητα να θαυμάσουν από κοντά όσοι επισκεφθούν την Έκθεση έργων βιτρώ που φιλοτεχνήθηκαν στο εργαστήρι Βιτρώ Δήμου Νίκαιας- Αγ. Ι. Ρέντη από τις 6 έως τις 14 Νοεμβρίου στο Village shopping & more… (Θηβών και Π. Ράλλη).
Τα εγκαίνια της έκθεσης θα πραγματοποιηθούν την Παρασκευή 6 Νοεμβρίου στις 18.30.
Village shopping & more…
Θηβών και Π. Ράλλη
Ώρες λειτουργίας: 18.30- 21.30 (καθημερινά και Σαββατοκύριακο)
Διάρκεια έκθεσης: 6 έως 14 Νοεμβρίου
Είσοδος ελεύθερη
Το Εργαστήριο Βιτρώ Δήμου Νίκαιας – Αγ. Ιωάννη Ρέντη είναι το πρώτο που λειτούργησε στην Ελλάδα. Δημιουργήθηκε το 1983 από τη συνεργασία του Δήμου Νίκαιας με την καλλιτέχνιδα των βιτρώ Γιώτα Ιακωβίδου. Η εκπαίδευση που παρέχεται χωρίζεται στο θεωρητικό μέρος (διδασκαλία Ιστορίας της Τέχνης, υλικών - τεχνοτροπία κλπ) και στο εργαστηριακό, όπου οι ίδιοι οι μαθητές σε συνεργασία και με τις υποδείξεις των δασκάλων τους δημιουργούν έργα και χρηστικά αντικείμενα με την τεχνική των αυθεντικών βιτρώ και των νεότερων τεχνικών (Tiffany, betonglass κ.ά.). Στόχος του εργαστηρίου είναι να δώσει την δυνατότητα στον απόφοιτο μέσα από ένα πλήρες πρόγραμμα εκμάθησης να εργαστεί επαγγελματικά σ’ αυτό τον τομέα αυτής της εφαρμοσμένης τέχνης. Η φοίτηση ολοκληρώνεται σε τρία (3) σπουδαστικά έτη που αντιστοιχούν σε τρεις κύκλους μαθημάτων.
Πιο συγκεκριμένα πραγματοποιούνται:
ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑΚΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ: Γνωριμία με τις πρώτες ύλες, σωστή χρήση των εργαλείων, κόψιμο γυαλιού σε όλα τα σχήματα, εκμάθηση τρόπων συγκόλλησης και τεχνικών ζωγραφικής στο γυαλί και ψησίματος, κατασκευή Βιτρώ με όλες τις γνωστές τεχνικές, κατασκευή δισδιάστατων και τρισδιάστατων διακοσμητικών συνθέσεων Βιτρώ, οργάνωση Εργαστηρίου -μέτρα υγιεινής και ασφάλειας.
ΘΕΩΡΗΤΙΚΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ: Ιστορία της τέχνης των βιτρώ – έργα και δημιουργοί από τον 11οαι. έως σήμερα, Ανάλυση αισθητικών και τεχνικών καινοτομιών των βιτρώ διαφόρων εποχών.
ΜΙΚΤΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ: Γνώση των ιδιοτήτων και των τεχνικών του χρώματος, του δυναμικού και συμβολικού του χαρακτήρα, αναπαραγωγή ζωγραφικά και δημιουργία ελεύθερων ή γεωμετρικών μακετών χρησιμοποιώντας τους κανόνες σύνθεσης και χρωματολογίας.
Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με τη Διεύθυνση Πολιτισμού στα τηλ. 210 4906021/4019947.