Rejoin.gr - Εκπαίδευση Κατάλογος - Κοινωνικά Φροντιστήρια

rejoin koinoniko frontistirio dimou deltaΤο κοινωνικό Φροντιστήριο του Δήμου Δέλτα ξεκίνησε να λειτουργεί για πρώτη φορά φέτος, το σχολικό έτος 2015-2016 για μαθητές της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης με την παροχή υποστήριξης στα φιλολογικά μαθήματα, στα μαθηματικά, στην φυσική και στη χημεία.

Τα μαθήματα θα πραγματοποιούνται σε κατάλληλους χώρους στις κατά τόπους κοινότητες με την βοήθεια εθελοντών καθηγητών και φοιτητών. Απώτερος σκοπός της δράσης είναι η κάλυψη των εκπαιδευτικών αναγκών των μαθητών του Δήμου μας, ώστε να καταστεί εφικτή η ισότητα στην πρόοδο και την παρεχόμενη παιδεία.

Δικαιούχοι του προγράμματος θα είναι μαθητές των σχολικών μονάδων του Δήμου μας, οι οποίοι θα εγκριθούν μετά από αίτηση τους. Η αίτηση συμμετοχής καθώς και η υποβολή των απαραίτητων δικαιολογητικών θα γίνεται στις κατά τόπους δημοτικές κοινότητες.

Κριτήριο ένταξης των ενδιαφερομένων στο Κοινωνικό Φροντιστήριο θα είναι το συνολικό εισόδημα των συνοικούντων με τον δικαιούχο, ενώ θα λαμβάνονται υπόψη παράγοντες όπως η οικογενειακή κατάσταση, τα κοινωνικά προβλήματα, η ανεργία.


Κατά την κατάθεση της αίτησης συμμετοχής στο Κοινωνικό Φροντιστήριο θα πρέπει να υποβληθούν συνημμένα τα εξής δικαιολογητικά (που αφορούν στους κηδεμόνες του αιτούντα):

  1. Φωτοτυπία της αστυνομικής ταυτότητας ή διαβατηρίου.
  2. Πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης.
  3. Φωτοτυπία εκκαθαριστικού σημειώματος. Σε περίπτωση που δεν έχει παραληφθεί το φετινό εκκαθαριστικό σημείωμα από την Δ.Ο.Υ., υποχρεούται να προσκομίσει αντίγραφο της φορολογικής του δήλωσης που παρελήφθη και σφραγίστηκε από την Δ.Ο.Υ. Επίσης στην περίπτωση που ο δικαιούχος δεν υποχρεούται στην υποβολή φορολογικής δήλωσης, απαιτείται υπεύθυνη δήλωση του Ν.1599/86, θεωρημένη από την αρμόδια Δ.Ο.Υ.
  4. Φωτοτυπία της πρώτης σελίδας του βιβλιαρίου απορίας προνοίας (αν υπάρχει).
  5. Φωτοτυπία κάρτα ανεργίας (αν υπάρχει).rejoin dimos delta logo

Για οποιαδήποτε πληροφορία ή διευκρίνιση μπορείτε να απευθύνεστε στο Τμήμα Παιδείας που εδρεύει στο Καλοχώρι, κα Ουρανία Παπαδοπούλου από Δευτέρα έως Παρασκευή από 8.00π.μ έως 14.00μ.μ. στο τηλέφωνο: 2310.751108 ή με e-mail Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. ή fax 2310752222.

contentmap_plugin

Μοιραστείτε το

Submit to DeliciousSubmit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to StumbleuponSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn
Κατηγορία
Κείμενο
Από
Μέχρι