rejoin bikeup

Σε μια Ελλάδα που παρά τις δυσκολίες δεν το βάζει κάτω, εξακολουθεί να οραματίζεται και να πραγματοποιεί –και μάλιστα ολοένα και περισσότερο στον τομέα των start-ups– ανθούν δραστήριες πρωτοβουλίες σαν αυτή της ομάδας της Bike me Up. Μιας ομάδας ανθρώπων που αποφάσισαν να μετατρέψουν το χόμπι τους, την ποδηλασία, σε καινοτόμο επάγγελμα. Έτσι προέκυψε η Bike Me Up, η οποία είναι εδώ για να μας προσφέρει στιγμές δράσης στην περιπετειώδη ελληνική φύση.

Τι είναι η Bike Me Up και ποια η καινοτομία της;

Η Bike Me Up είναι κατά βάση μια εταιρία ποδηλατικού τουρισμού. Αυτό που προσφέρουμε είναι μονοήμερες ή πολυήμερες εκδρομές με συνοδό-οδηγό, που είτε έχουν ως κεντρικό θέμα το ποδήλατο είτε συνδυάζονται με άλλες δραστηριότητες, όπως η πεζοπορία. Συμπεριλαμβάνουμε ακόμα και βιωματικές δράσεις, όπως η γαστρονομία και η οινογνωσία, ενώ διοργανώνουμε εκδρομές σε όλη την Ελλάδα με τον ιδιόκτητο στόλο μας από σύγχρονα ηλεκτρικά υποβοηθούμενα ποδήλατα βουνού.

Όπως εν γένει ο τουρισμός, έτσι και ο ποδηλατικός τουρισμός βρίσκεται σε συνεχή άνοδο. Μπορεί όμως ο οποιοσδήποτε να συμμετέχει σε αυτόν ή πρέπει να έχει μια πολύ καλή φυσική κατάσταση;

Στην Bike Me Up έχουμε επιλέξει για τις εξορμήσεις μας τα ηλεκτρικά υποβοηθούμενα ποδήλατα, που αυτή τη στιγμή είναι η διαφαινόμενη τάση στην ποδηλατική βιομηχανία. Με αυτού του είδους τα ποδήλατα ο οποιοσδήποτε, ακόμα κι αν δεν έχει καλή φυσική κατάσταση, ακόμα κι αν έχει παραπανίσια κιλά, μπορεί να ποδηλατήσει στην πολλές φορές απαιτητική ελληνική φύση χωρίς να κουραστεί ιδιαίτερα. Μάλιστα θα λέγαμε όχι μόνο να ποδηλατήσει, αλλά, το κυριότερο, να απολαύσει αυτή τη βόλτα του.

Πόσο ασφαλείς είναι οι διαδρομές, ειδικά για κάποιο αρχάριο;

Οι διαδρομές μας είναι κατά μεγάλο μέρος σε φαρδιούς δασικούς δρόμους, μακριά από την κίνηση των αυτοκινήτων. Οι δε οδηγοί-συνοδοί της Bike Me Up είναι διαπιστευμένοι οδηγοί ορεινής ποδηλασίας και έχουν ολοκληρώσει σεμινάρια πρώτων βοηθειών. Επιπλέον, συνεργαζόμαστε με διασωστικές ομάδες σε όλη την Ελλάδα για να είμαστε πλήρως ασφαλείς και να καλύπτουμε κάθε πιθανότητα.

Αν κάποιος θέλει να έρθει στην Bike Me Up, αλλά δεν διαθέτει ούτε ηλεκτρικό ποδήλατο ούτε εξοπλισμό, τoυ τα παρέχετε;

Γνωρίζουμε καλά πως ένα ηλεκτρικό ποδήλατο είναι ακόμη ακριβό και δεν είναι εύκολο –ειδικά στις μέρες μας– για κάποιον να κάνει μια τόσο μεγάλη επένδυση. Επίσης είναι και πολύ δύσκολο για κάποιο τουρίστα που επισκέπτεται την Ελλάδα να μεταφέρει στη χώρα μας το δικό του. Γι’ αυτό τον λόγο έχουμε επενδύσει στον ποδηλατικό στόλο μας, διαθέτοντας καινούρια, κορυφαίας ποιότητας ηλεκτρικά ποδήλατα και παρέχουμε στους πελάτες μας και το ποδήλατο, και τον εξοπλισμό του.

Ποια είναι επί του παρόντος τα πακέτα διαδρομών που μπορούν να επιλέξουν οι εκδρομείς;

Προσφέρουμε μια μεγάλη γκάμα δραστηριοτήτων και εκδρομών. Ξεκινώντας από τις ολιγόωρες διαδρομές, προσφέρουμε μέχρι και μονοήμερες και πολυήμερες εκδρομές, ακόμα και τη δυνατότητα να οργανώσει κάποιος στα μέτρα του την εκδρομή ή τη διαδρομή που επιθυμεί. Προβαίνοντας σε μια μικρή αποκάλυψη, ενημερώνουμε το κοινό ότι από την αρχή του επόμενου χρόνου θα μπορεί κάποιος να ενοικιάζει τα ποδήλατά μας μέσα από το site μας με τον ίδιο τρόπο που θα ενοικίαζε ένα αυτοκίνητο, χωρίς τη συνοδεία μας.

Ποιες είναι οι ενδεικτικές τιμές για μια απλή, οικονομική διαδρομή και ποιες για κάποια πιο σύνθετη;

Τα κόστη είναι πολύ διαφορετικά, ανάλογα με το τι θα επιλέξει ο εκδρομέας. Για παράδειγμα, μια 2ωρη ποδηλατική διαδρομή στην Πάρνηθα κοστίζει περίπου 25 €. Από την άλλη πλευρά, ένα πλήρες πακέτο 8ήμερης εκδρομής στο Πήλιο, που περιλαμβάνει ποδήλατο, εξοπλισμό, 2 οδηγούς, ασφάλιση, μεταφορά, διαμονή και πλήρη διατροφή, το κόστος είναι περίπου 1.900 €. Οπότε έχει μεγάλη σημασία τι ακριβώς θα επιλέξει ο εκδρομέας, το μέρος, τη διάρκεια, την ποικιλία των δραστηριοτήτων κ.λπ.

Πόσα άτομα αποτελούν την Bike Me Up;

Η βασική ομάδα της εταιρίας απαρτίζεται από τον Βαγγέλη Μπατζάκα, τον Γιάννη Γαϊτάνο κι εμένα, ενώ συνεργαζόμαστε και με πολλούς άλλους οδηγούς. Στο σημείο που βρισκόμαστε ως εταιρία χρειαζόμαστε συνεργάτες σε θέσεις ανάπτυξης, γι’ αυτό τον λόγο είμαστε σε συζητήσεις για να εντάξουμε στην ομάδα μας δύο νέους συνεργάτες.

Έχετε πάρει κάποια χρηματοδότηση ή έχετε κερδίσει κάποια διάκριση;

Οι χρηματοδότες μας έως τώρα είναι οι δικοί μας άνθρωποι, που πίστεψαν στην ιδέα μας, στο όνειρό μας και σ’ εμάς τους ίδιους. Ευελπιστούμε στο σύντομο μέλλον να μπορέσουμε να έχουμε πρόσβαση σε κάποιο πρόγραμμα ΕΣΠΑ που θα σχετίζεται με τον τουρισμό. Η μεγαλύτερη διάκρισή μας είναι η συμμετοχή μας στον 5ο κύκλο του προγράμματος της Eurobank Egg: Enter, Grow, Go, καθώς διακριθήκαμε μέσα από χιλιάδες υποψήφιες εταιρίες, και θα παραμείνουμε στην «αγκαλιά» και την καθοδήγησή του για τον επόμενο χρόνο.

Πώς οραματίζεστε το μέλλον της Bike Me Up;

Οραματιζόμαστε την Bike Me Up ως μια εύρωστη εταιρία που θα προσφέρει σ’ εμάς και στους συνεργάτες μας τα οικονομικά αποτελέσματα των κόπων και της εργασίας μας έτσι ώστε να μπορέσουμε να συνεχίσουμε να προσφέρουμε στους ανθρώπους που μας εμπιστεύονται τον ελεύθερο χρόνο τους μοναδικές, αξέχαστες στιγμές, εικόνες και εμπειρίες κοντά στη φύση.

Βαγγέλης Μπατζάκας,

Co-founder- Bike Me Up


Πηγή: ΣΤΕΝΤΟΡΑΣ

 

Μοιραστείτε το

Submit to DeliciousSubmit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to StumbleuponSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Αγγελίες Προσφοράς Εργασίας - Walker.gr