rejoin eokaΆγνωστες ιστορικές στιγμές και ντοκουμέντα του Κυπριακού Αγώνα για την ανεξαρτησία της Μεγαλονήσου από την Αγγλία θα ζωντανέψουν σε ειδική εκδήλωση στο δήμο Νεάπολης-Συκεών, κατά την οποία θα γίνει παρουσίαση βιβλίου ενός αγωνιστή.

Κατά την εκδήλωση θα παρουσιασθεί το βιβλίο του αγωνιστή της ΕΟΚΑ 1955-59 Θάσου Σοφοκλέους «Χρόνια Οδύνης: Το χρονικό ενός ισοβίτη της ΕΟΚΑ στις φυλακές της Αγγλίας». Θα παραβρεθεί και ο ίδιος ο συγγραφέας-αγωνιστής, ο οποίος θα καταθέσει την προσωπική του μαρτυρία για τη σύγχρονη ιστοριογραφία της Κύπρου. Πρόκειται για ένα βιβλίο με σημαντικές μαρτυρίες, σπάνια ντοκουμέντα και αποκάλυψη άγνωστων πτυχών του εθνικοαπελευθερωτικού αγώνα της ΕΟΚΑ 1955-59.

Η εκδήλωση-παρουσίαση του βιβλίου, που διοργανώνουν ο δήμος Νεάπολης-Συκεών, η Ομοσπονδία Κυπριακών Οργανώσεων Ελλάδας και το Πειραματικό Γυμνάσιο του Πανεπιστημίου Μακεδονίας,  θα γίνει μεθαύριο, Πέμπτη 27 Οκτωβρίου 2016, στις 6 μ.μ., στη Δημοτική Βιβλιοθήκη «Αντώνης Σαμαράκης» (Συκιές, Οδ. Φωκά 46).

Το βιβλίο θα παρουσιάσει η διευθύντρια του Πειραματικού Γυμνασίου Νεάπολης Ελένη Μούζουρα και αποσπάσματα από το βιβλίο θα διαβάσει ο Σωτήρης Αργυρού. Την εκδήλωση θα συντονίσει ο δημοτικός σύμβουλος Γιάννης Δαλάτσης, ενώ χαιρετισμό θα απευθύνει ο πρόεδρος του Συμβουλίου Ιστορικής Μνήμης Αγώνα, και αγωνιστής της ΕΟΚΑ 1955-59, Ανδρέας Μαϊμαρίδης.

Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη.


Πηγή: Δήμος Νεάπολης-Συκεών

Μοιραστείτε το

Submit to DeliciousSubmit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to StumbleuponSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Αγγελίες Προσφοράς Εργασίας - Walker.gr